ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πέρασαν Μπαρτσελόνα, Λειψία – Έμπλεξε η Λίβερπουλ, προβάδισμα για Ίντερ – «Αυτοκτονία» Μπενφίκα! (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ)

Πέρασαν Μπαρτσελόνα, Λειψία – Έμπλεξε η Λίβερπουλ, προβάδισμα για Ίντερ – «Αυτοκτονία» Μπενφίκα! (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ)

Κοντά στην πρόκριση ο Άγιαξ, πάει για… ζημιά η Σάλτσμπουργκ.

Champions League: Η Μπαρτσελόνα νίκησε 3-1 τη Ντόρτμουντ και εξασφάλισε την πρόκριση, όπως και η Λειψία, που πήρε ισοπαλία με 2-2 από τη Μπενφίκα χάρη σε δύο γκολ που πέτυχε στις καθυστερήσεις!

Η Λίβερπουλ έμεινε στο 1-1 με τη Νάπολι και θα αποκλειστεί εάν ηττηθεί από τη Σάλτσμπουργκ, η οποία νίκησε 4-1 τη Γκενκ.

Η Ίντερ επικράτησε 3-1 της Σλάβια Πράγας και έχει προβάδισμα πρόκρισης σε σχέση με τη Ντόρτμουντ, ενώ ο Άγιαξ πήρε διπλό με 2-0 στην έδρα της Λιλ και θα τα παίξει όλα κόντρα στη Βαλένθια στην τελευταία αγωνιστική.

Αναλυτικά:

5ος Όμιλος

Η Λίβερπουλ έσωσε τον βαθμό της ισοπαλίας από τη Νάπολι, με τους Ιταλούς να προηγούνται χάρη σε γκολ του Μέρτενς, αλλά τον Λόβρεν να ισοφαρίζει στο τελικό 1-1, το οποίο κράτησε τη Λίβερπουλ στην κορυφή με 10 βαθμούς και άφησε τη Νάπολι δεύτερη με 9.

Ωστόσο, τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα, αφού η εντυπωσιακή Σάλτσμπουργκ, που διέλυσε με 4-1 τη Γκενκ εκτός έδρας, φιλοδοξεί να «κλέψει την πρόκριση. Οι Αυστριακοί έχουν 7 βαθμούς υποδέχονται τη Λίβερπουλ και αν τη νικήσουν θα περάσουν από πάνω της έχοντας πλεονέκτημα στην ισοβαθμία! Η Νάπολι φιλοξενεί τη Γκενκ, που έχει αποκλειστεί και μαθηματικά μετρώντας έναν βαθμό.

Τα αποτελέσματα:

Γκενκ – Σάλτσμπουργκ 1-4
(85’ Σαμάτα – 43’ Ντάκα, 45’ Μιναμίνο, 69’ Χβανγκ, 87’ Χάαλαντ)

Λίβερπουλ – Νάπολι 1-1
(65’ Λόβρεν – 21’ Μέρτενς)

Η βαθμολογία (5ος όμιλος):
1. Λίβερπουλ 10

2. Νάπολι 9
3. Σάλτσμπουργκ 7
4. Γκενκ 1

Η επόμενη (6η) αγωνιστική (10/12):

Σάλτσμπουργκ – Λίβερπουλ
Νάπολι – Γκενκ

6ος Όμιλος

Με τον Μέσι να συμπληρώνει 700 συμμετοχές με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα και την μαγική τριάδα των Μπλαουγκράνα να βρίσκει δίχτυα (από ένα γκολ οι Σουάρες, Μέσι και Γκριεζμάν), οι Καταλανοί επικράτησαν 3-1 της Ντόρτμουντ και προκρίθηκαν οριστικά ως πρώτοι, φτάνοντας τους 11 βαθμούς.

Η Ίντερ πήρε σπουδαίο διπλό με 3-1 επί της Σλάβια Πράγας με δύο γκολ του Μαρτίνες και ένα του Λουκάκου, αποτέλεσμα που της έδωσε προβάδισμα για τη δεύτερη θέση. Οι Ιταλοί έχουν 7 βαθμούς, όσους και η Ντόρτμουντ, όμως υπερτερούν σε σχέση με τη γερμανική ομάδα.

Η τελευταία αγωνιστική αναμένεται συναρπαστική, με την Ίντερ υποδέχεται τη Μπαρτσελόνα και τη Ντόρτμουντ να παίζει εντός έδρας με την αδιάφορη Σλάβια Πράγας, που έχει αποκλειστεί.

Τα αποτελέσματα:

Μπαρτσελόνα-Ντόρτμουντ 3-1
(29’ Σουάρες, 33’ Μέσι, 67’ Γκριζμάν-78’ Σάντσο)

Σλάβια Πράγας-Ίντερ 1-3
(37’ πεν. Σούτσεκ-20’, 88’ Λαουτάρο, 80’ Λουκάκου)

Η βαθμολογία του 6ου ομίλου:
1. Μπαρτσελόνα 11
2. Ίντερ 7
3. Ντόρτμουντ 7
4. Σλάβια Πράγας 2

Η επόμενη (6η) αγωνιστική (10/12):
Ίντερ-Μπαρτσελόνα
Ντόρτμουντ-Σλάβια Πράγας
7ος Όμιλος

Η Λειψία εξασφάλισε την πρόκριση με εντυπωσιακό τρόπο και… ευγενική χορηγία της Μπενφίκα, που «αυτοκτόνησε». Η ομάδα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου προηγήθηκε 2-0 στη Γερμανία με γκολ των Πίζι και Βινίσιους, όμως δέχθηκε δύο τέρματα από τον Φόρσμπεργκ στις καθυστερήσεις και το τελικό 2-2 την άφησε οριστικά εκτός Champions League.

Νωρίτερα η Ζενίτ νίκησε 2-0 τη Λιόν και έβαλε… φωτιά στη μάχη της πρόκρισης. Η Λειψία έχει 10 βαθμούς, Ζενίτ και Λιόν ισοβαθμούν στους 7, με τους Ρώσους να υπερτερούν, ενώ η Μπενφίκα έμεινε στους 4 πόντους. Τα ματς Μπενφίκα – Ζενίτ και Λιόν – Λειψία ολοκληρώνουν τον όμιλο και θα κρίνουν τα πάντα.

Τα αποτελέσματα:
Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης-Λιόν 2-0
(42’ Τζούμπα, 84’ Οζντόεφ)

Λειψία-Μπενφίκα 2-2
(90’ πεν., 90’+6’ Φόρσμπεργκ – 20’ Πίζι, 59’ Βινίσιους)

Η βαθμολογία του 7ου ομίλου:
1. Λειψία 10
2. Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης 7
3. Λιόν 7
4. Μπενφίκα 4

Η επόμενη (6η) αγωνιστική (10/12):
Λιόν-Λειψία
Μπενφίκα-Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης

8ος Όμιλος

Ο Άγιαξ νίκησε 2-0 στην έδρα της Λιλ με σκόρερ τους Ζίγιες και Πρόμες και «πάτησε» στην κορυφή του ομίλου με 10 βαθμούς, «καταδικάζοντας» και μαθηματικά τους Γάλλους στην τελευταία θέση.

Σε συναρπαστικό ματς που διεξήχθη νωρίτερα, Βαλένθια και Τσέλσι αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2, με αποτέλεσμα να παραμείνουν ισόβαθμες στους 8 πόντους. Η Τσέλσι αντιμετωπίζει την αδιάφορη Λιλ εντός έδρας την τελευταία αγωνιστική, ενώ η Βαλένθια έχει πολύ πιο δύσκολη αποστολή στην έδρα του Άγιαξ.

Τα αποτελέσματα:

Βαλένθια-Τσέλσι 2-2
(40’ Σολέρ, 82’ Βας – 41’ Κόβασιτς, 50’ Πούλισικ)
Λιλ-Άγιαξ (22:00)

Λιλ-Άγιαξ 0-2

(2’ Ζίγιες, 59’ Πρόμες)

Η βαθμολογία:

1. Άγιαξ 10
2. Βαλένθια 8
3. Τσέλσι 8
4. Λιλ 1

Η τελευταία (6η) αγωνιστική (10/12):

Άγιαξ-Βαλένθια
Τσέλσι-Λιλ

Πηγή: Sportdog.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top