ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ασκήσεις «ΙΑΣΟΝ-2019» και «ΝΙΚΟΚΛΗΣ –ΔΑΥΙΔ-2019» της ΕΦ και Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων

Ασκήσεις «ΙΑΣΟΝ-2019» και «ΝΙΚΟΚΛΗΣ –ΔΑΥΙΔ-2019» της ΕΦ και Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων

Από τις 24 έως τις 28 Νοεμβρίου 2019, διεξήχθησαν με επιτυχία οι ασκήσεις «ΙΑΣΟΝ-2019» και «ΝΙΚΟΚΛΗΣ –ΔΑΥΙΔ-2019», με συμμετοχή της Εθνικής Φρουράς και των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων, στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας. 

Οι ασκήσεις έλαβαν χώρα στο FIR Λευκωσίας και σε μεγάλο τμήμα της επικράτειας της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τη συμμετοχή προσωπικού και μέσων της Εθνικής Φρουράς και των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων, σημειώνεται.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης «ΙΑΣΟΝ-2019», πραγματοποιήθηκε κοινή εκπαίδευση του προσωπικού της Εθνικής Φρουράς και της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών στον τομέα των τακτικών αεροπορικών επιχειρήσεων, επισημαίνεται.
 
Παράλληλα με την άσκηση  «IΑΣΟΝ» πραγματοποιήθηκε και η άσκηση  «NIKΟΚΛΗΣ- ΔΑΥΙΔ 2019», η οποία περιλάμβανε κοινή εκπαίδευση των Ειδικών Δυνάμεων των δύο χωρών και την προετοιμασία περιπόλου μάχης για επιχείρηση σε άγνωστο και δύσβατο έδαφος, με την ταυτόχρονη εκπαίδευση στη Διοίκηση και Έλεγχο της αποστολής. Ένας μεγάλος αριθμός χερσαίων στρατευμάτων από τις ειδικές δυνάμεις των δύο χωρών συμμετείχαν στην άσκηση.

Όπως αναφέρεται, ένας τεράστιος αριθμός δυνάμεων από την Εθνική Φρουρά και τις Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις κινητοποιήθηκαν για τις ασκήσεις, οι οποίες αποτελούν απόδειξη της εξαιρετικής συνεργασίας μεταξύ των αντίστοιχων Υπουργείων Άμυνας και Γενικών Επιτελείων  των δύο χωρών τα τελευταία χρόνια. 

Το υψηλό επίπεδο κατάρτισης, συνεργασίας, επιχειρησιακής ετοιμότητας και επαγγελματισμού των ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών ήταν εμφανές σε όλες τις ασκήσεις, σημειώνει το Υπουργείο Άμυνας. 

Επιπλέον, η κοινή εκπαίδευση με τις Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ, οι οποίες είναι μεταξύ των πιο σύγχρονων και εξοπλισμένων στον κόσμο, η υποστήριξη και ο συντονισμός των αεροπορικών επιχειρήσεων από την αεροπορική βάση της Πάφου και οι εμπειρίες που αποκτήθηκαν, συνέβαλαν σημαντικά στην αναβάθμιση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και των ικανοτήτων της Εθνικής Φρουράς. 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top