ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αμφίρροπο ντέρμπι στην «Αρένα» – Έτοιμη για… «απαντήσεις» η ΑΕΚ, «γκαζωμένη» για το τρίποντο-«ΧΡΥΣΑΦΙ» η Ανόρθωση

Αμφίρροπο ντέρμπι στην «Αρένα» – Έτοιμη για… «απαντήσεις» η ΑΕΚ, «γκαζωμένη» για το τρίποντο-«ΧΡΥΣΑΦΙ» η Ανόρθωση

Πανέτοιμη και πάνοπλη για μία ακόμη νίκη είναι η Ανόρθωση, η οποία το βράδυ του Σαββάτου (30/11, 18:00) θα κοντραριστεί με την ΑΕΚ Λάρνακας στην «Αρένα» στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Ένα ντέρμπι με υψηλό βαθμό δυσκολίας, σε μία έδρα όπου η «Κυρία»… περνάει ζόρια και απέναντι σε έναν «πληγωμένο» και ισχυρό αντίπαλο που θα τα δώσει όλα για να επιστρέψει στις επιτυχίες και να παραμείνει στην τετράδα.

Υπάρχει όμως ένα μεγάλο… «αλλά» σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, αφού η φετινή Ανόρθωση του Τιμούρ Κετσπάγια είναι «φτιαγμένη» για μεγάλα πράγματα και έχει αποδείξει πως έχει την ποιότητα και το τσαγανό για να ξεπερνάει τις όποιες κακοτοπιές, όντας ικανή να κερδίζει οποιονδήποτε αντίπαλο είτε εντός είτε εκτός έδρας, ακόμα κι αν δεν πιάσει τα γνωστά υψηλά στάνταρ απόδοσης της.

Σίγουρα σε ένα τέτοιο ντέρμπι οι ισορροπίες είναι λεπτές και μπορεί να κριθεί ακόμα και από μία λεπτομέρεια ή συγκυρία. Η ομάδα της Αμμοχώστου πάντως, είναι κατάλληλα προετοιμασμένη για μία μεγάλη «μάχη», με μοναδικό στόχο τους τρεις βαθμούς που θα της επιτρέψουν να παραμείνει στην κορυφή, ξεφεύγοντας παράλληλα με τρεις πόντους από την Ομόνοια, εν αναμονή του «αιώνιου» ντέρμπι της Δευτέρας (02/12, 19:00) ανάμεσα στο «τριφύλλι» και τον ΑΠΟΕΛ.

Ο Γεωργιανός τεχνικός έχει «σκανάρει» ακόμα και την παραμικρή λεπτομέρεια για τον τρόπο παιχνιδιού της ΑΕΚ, ξέρει πολύ καλά τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της και ανέλυσε στους παίκτες του λεπτομερώς, όλα όσα πρέπει να προσέξουν στο ντέρμπι.

Είναι στην ευχάριστη θέση να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του και έχει τη δυνατότητα να παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, έχοντας ουσιαστικά ως μοναδικό ερωτηματικό τον Μαργκάσα για το αν μπορεί να παίξει βασικός ή αν θα προορίζεται για να προσφέρει τις υπηρεσίες του μόνο ως αλλαγή (αν χρειαστεί…), αφού προέρχεται από τραυματισμό.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται να ρισκάρει ο Κετσπάγια, αν κρίνει πως δεν είναι 100% έτοιμος ο Κυπροπορτογάλος μεσοαμυντικός για ένα τέτοιο ματς υψηλής έντασης και απαιτήσεων. Θέση βασικού διεκδικεί με αξιώσεις ο Μανθάτης, ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό του εδώ και μερικές ημέρες.

Στο αντίπαλο «στρατόπεδο», η νίκη είναι μονόδρομος για την ΑΕΚ, προκειμένου να επιστρέψει το καλό κλίμα και η ηρεμία στην ομάδα της Λάρνακας μετά την ήττα από τη Νέα Σαλαμίνα, καλύπτοντας παράλληλα και λίγο από το χαμένο έδαφος, αφού στην περίπτωση που πάρει το τρίποντο, θα μειωθεί η απόσταση από την πρωτοπόρο Ανόρθωση στους τρεις βαθμούς και θα εκμεταλλευτεί και τις απώλειες που θα προκύψουν στο Λευκωσιάτικο ντέρμπι.

Ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ και οι παίκτες του είναι αποφασισμένοι να επιστρέψουν στις επιτυχίες και στις καλές εμφανίσεις, «αποζημιώνοντας» τον κόσμο τους για το… «φαρμάκι» που τους «πότισαν» την προηγούμενη αγωνιστική (σσ. ήττα από τη Νέα Σαλαμίνα), με τον Βάσκο τεχνικό να έχει καταστρώσει το πλάνο που φιλοδοξεί να μπλοκάρει την Ανόρθωση και να επιτρέψει στην ΑΕΚ να κάνει το δικό της παιχνίδι, ειδικά στο επιθετικό κομμάτι.

Οι «κιτρινοπράσινοι» δούλεψαν αρκετά σε θέματα τακτικής αλλά και στις «στημένες» φάσεις, τομέας που η Ανόρθωση του Κετσπάγια είναι ιδιαίτερα δυνατή και αυτό έχει επισημανθεί από τον Ιδιάκεθ, ζητώντας από τους παίκτες του πλήρη συγκέντρωση και στα 90 λεπτά.

Τα προβλήματα δεν λείπουν ούτε αυτή την αγωνιστική για τον Βάσκο τεχνικό της ΑΕΚ, ο οποίος μπορεί να είδε το ιατρικό δελτίο να… αδειάζει, αφού μόνο ο Ακοράν σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση παραμένει τραυματίας, όμως στους απόντες προστέθηκαν οι Φιόλιτς και Ρουίθ που συμπλήρωσαν τρεις κίτρινες κάρτες και θα εκτίσουν ποινή μίας αγωνιστικής.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top