ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εντυπωσιακό πέρασμα της «ΑΕΡΑΤΗΣ» ΑΕΚ από το Πο και παραμονή στην κορυφή του Β΄ ομίλου του BCL!

Εντυπωσιακό πέρασμα της «ΑΕΡΑΤΗΣ» ΑΕΚ από το Πο και παραμονή στην κορυφή του Β΄ ομίλου του BCL!

Εντυπωσιακό πέρασμα έκανε από το Πο η ΑΕΚ, καθώς δεν… χαρίστηκε στην πιο αδύναμη Ορτέζ, την οποία νίκησε 79-67, για να παραμείνει στην κορυφή (6-2) του δεύτερου ομίλου του BCL μαζί με τη Χάποελ.

Μία ορεξάτη και γεμάτη ενέργεια ΑΕΚ δεν συνάντησε αντίσταση από την Ορτέζ, την οποία νίκησε 79-67 στο Πο και έτσι έφτασε στο 6-2 που την κρατά στην κορυφή του δεύτερου ομίλου του BCL παρέα με τη Χάποελ Ιερουσαλήμ.

Πρώτος σκόρερ της Ένωσης ήταν ο Λάνγκφορντ με 15 πόντους, με τον Χρυσικόπουλο να κάνει εξίσου καλή δουλειά με 14π. και τον Ρέι να είχε 11π.

Εξαιρετική εμφάνιση και από τον Σαντ-Ρος, ο οποίος άγγιξε το νταμπλ-νταμπλ με 10 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ έπαιξε τρομερή προσωπική άμυνα.

Από τους Γάλλους, που έπεσαν στο 2-6 και παρέμειναν στην τελευταία θέση, ξεχώρισε ο Κορνελί με 15 πόντους και ο Ντέντμον με 12π.

Το ματς

Με εξαιρετικές άμυνες μπήκε στο παιχνίδι η ΑΕΚ, κλέβοντας συνεχώς μπάλες με τον Σαντ-Ρος και με τους Λάνγκφορντ και Χρυσικόπουλο να την πηγαίνουν αρχικά στο +7 (4-11), ενώ με τον Αμερικανό να συνεχίζει ορεξάτος, η διαφορά έφτασε σε διψήφια τιμή (6-20), στα πρώτα πέντε λεπτά.

Η κυριαρχία της Ένωσης συνεχίστηκε μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου, όπου βάζοντας και τα επιθετικά ριμπάουντ στην… εξίσωση, η διαφορά έφτασε στο +16 (11-27).

Με τρίποντο του Χρυσικόπουλου ξεκίνησε το δεύτερο δεκάλεπτο η ΑΕΚ, με αποτέλεσμα να πάει στο +19 (11-30).

Ωστόσο, στη συνέχεια ελλείψει Λάνγκφορντ (βγήκε για ανάσες) και Σλότερ (φορτώθηκε με φάουλ), η άμυνα της Ένωσης χαλάρωσε, ενώ παράλληλα δεν είχε επιθετικό ρυθμό, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να ρίξουν τη διαφορά σε μονοψήφια τιμή (23-32), με τον Σουπάς, στα μισά.

Εκεί, μπήκαν οι Σαντ-Ρος, Ρέι και Ματσιούλις στο παρκέ, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν το μομέντουμ στα εναπομείναντα λεπτά και βρίσκοντας καλάθια στο ανοικτό γήπεδο, πήγαν στα αποδυτήρια με το +18 (31-49).

Νωθρά μπήκε στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ, με την Ορτέζ να κάνει ένα 7-0 με τον Κορνελί (38-49). Στη συνέχεια, ο Χρυσικόπουλος «ζεστάθηκε» επιθετικά και κρατούσε σχεδόν μόνος του την Ένωση, αλλά η άμυνα της δεν ήταν τόσο αποδοτική, με τους Καβαλιέρ και Ντέντμον να μην επιτρέπουν να ανοίξει η διαφορά (48-60).

Όμως, με την επιστροφή του Σαντ-Ρος στο παρκέ, οι φιλοξενούμενοι άρχισαν ξανά τα κλεψίματα και με απανωτούς αιφνιδιασμούς έστειλαν τη διαφορά στο +18 (48-66), με το τέλος της τρίτης περιόδου να τους βρίσκει στο +15 (52-67).

Με ένα 5-0 ξεκίνησε η Ένωση στο τέταρτο δεκάλεπτο, που την έστειλε αρχικά στο +20 (52-72) και με τον «ζεστό» -έξω από τα 6,75μ.- Ρέι πήγε στο +21 (54-75), στο 34’.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, η ΑΕΚ… έσβησε, με τους Γάλλους να κάνουν ένα 8-0 (62-75) και τη νίκη να έρχεται με το τελικό 79-67.

Τα δεκάλεπτα: 11-27, 31-49, 52-67, 67-79.

Ορτέζ (Βιλά): Αγιαγί 5 (1), Σουπάς 8, Κορνελί 15 (1), Ντιαβαρά 2, Πουαβεγιούν, Καβαλιέρ 10, Νταβάλ-Μπρακέ 8, Ντέντμον 12 (1), Ιμπέκουε 7 (1), Μουρ.

ΑΕΚ (Παπαθεοδώρου): Τσάλμερς 9 (1), Γιαννόπουλος, Ματσιούλις 7 (1), Σαντ-Ρος 10 (1τρ., 9ριμπ.), Σλότερ 4, Χρυσικόπουλος 14 (2), Γκίκας, Γιάνκοβιτς, Κακλαμανάκης 5, Λάνγκφορντ 15 (2), Μαυροειδής 4, Ρέι 11 (3).

Πηγή: sport-fm.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Τρομερή δουλειά οι διασώστες-νοσηλευτές! Επανάφεραν 4 φορές οπαδό του Απόλλωνα...

Ενδοσχολικός σεκιούριτι διακινούσε ναρκωτικά σε μαθητές - «Ανίκανη η Αστυνομία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα»

Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών - Όσα είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Δυο καραμπόλες στον αυτοκινητόδρομο: Η μία με 8 οχήματα – Τέσσερα πρόσωπα στο νοσοκομείο



ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συζήτησης για τα συμπεράσματα για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως στάληκε ένα «θετικό μήνυμα» στην Άγκυρα, του οποίου η μετατροπή σε πράξεις «εξαρτάται από την πρόοδο στο Κυπριακό». Οι δηλώσεις έγιναν κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top