ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Περηφάνια για την Κύπρο παρουσία των αθλητών μας στους Παγκόσμιους Αγώνες Δυναμικού Τριάθλου – Τα μετάλλια που πήραν (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Περηφάνια για την Κύπρο παρουσία των αθλητών μας στους Παγκόσμιους Αγώνες Δυναμικού Τριάθλου – Τα μετάλλια που πήραν (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Σπουδαία διάκριση για τον Κυπριακό αθλητισμό.  Τρεις Κύπριοι αθλητές, οι Ανδρέας Μούζουρας, Ραφαήλ Χρίστου, Χρίστος Κωνσταντίνου, έχοντας ως προπονητή τον Άγγελο Ιωάννου, συμμετείχαν από τις 04 μέχρι τις 08 Δεκεμβρίου 2019 στους Παγκόσμιους Αγώνες WRPF (World Raw Powerlifting Federation) που πραγματοποιήθηκαν στη Ρωσία και συγκεκριμένα στη Μόσχα.

Η επιστροφή των αθλητών είχε πέρα από την εμπειρία σε αυτούς τους αγώνες, μετάλλια και διακρίσεις, κάνοντας την Κύπρο μας περήφανη.

Ας δούμε τι πέτυχαν ο καθένας…

Ο Αντρέας Μούζουρας, κατηγορίας Μάστερ 40-49 στο σωματικό βάρος 100 κιλών, αγωνίστηκε στο Powerlifting Raw (με καλτσάκι στα γόνατα) και κατέκτησε την 1η θέση με το σύνολο των 600 κιλών.

Ο Ραφαήλ Χρίστου, κατηγορίας Junior 20-23 στο σωματικό βάρος 90 κιλων, αγωνίστηκε στο Powerlifting Raw (με καλτσάκι στα γόνατα) Drug Tested και κατέκτησε την 2η θέση. Παράλληλα αγωνίστηκε και στο Push & Pull (το σύνολο στις πίεσεις πάγκου και άρσης θανάτου) Drug Tested με σύνολο 535 κιλα και 365 κιλά αντίστοιχα.

Ο Χρίστος Κωνσταντίνου (Τουις), κατηγορίας Open 24-39 στο σωματικό βάρος των 75 κιλων, αγωνίστηκε στο Powerlifting with Knee Warps (δεμένα γόνατα) Drug Tested και κατέκτησε την 1η θέση, με το σύνολο των 712.5 κιλών. Κατέκτησε επίσης την 1η θέση στο ατομικό Deadlift 75 κιλων. Ακόμη, κατέκτησε την 1η θέση Overall, ανεξάρτητα σωματικού βάρους, στο αγώνισμα Powerlifting with Knee Warps Drug Tested. Κατέκτησε και πρωτιά στο Powerlifting with Knee Warps Non Tested. Τέλος κατέκτησε 3η θέση στο Overall Raw Deadlift Drug Tested, ανεξάρτητα σωματικού βάρους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος ηταν το 5ο συνεχές πρωτάθλημα της ομοσπονδίας που είχαν την τιμή οι τρεις Κύπριοι αθλητές να συμμετέχουν, ανάμεσα σε 2000 αθλητές από 48 χώρες το οποίο ήταν ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα στον χώρο του Powerlifting.

Το Powerlifting ή αλλιώς Δυναμικό τρίαθλο είναι εμπνευσμένο από την άρση βαρών γιατί έχει περίπου τους ίδιους κανονισμούς με την μόνη διαφορά ότι το Powerlifting αποτελείται από 3 βασικές κινήσεις ενώ η άρση βαρών από 2 πιο τεχνικές κινήσεις εκτέλεσης. Ο αθλητής καλείται να εκτελέσει 3 μέγιστες προσπάθειες στην κάθε κίνηση ξεχωριστά, μαζεύοντας το μεγαλύτερο πιθανό σύνολο. Το μεγαλύτερο σύνολο της κάθε κατηγορίας κερδίζει. Επίσης, για τον νικητή της διοργάνωσης (overall) ανάμεσα από όλες τις κατηγορίες σωματικού βάρους, γίνεται μια φορμούλα που ανάλογα με το σωματικό βάρος του αθλητή και το μέγιστο σύνολο του, υπολογίζει το μέσο όρο της δύναμης του με τα wilks points.

Δείτε φωτογραφίες από την παρουσία των τριών Κύπριων αθλητών:

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top