ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Βαθμολογία UEFA-15η θέση: Το 500αρι του ΑΠΟΕΛ άλλαξε τα δεδομένα – Το ‘καλό’ και το ‘κακό’ νέο από… Σκωτία

Βαθμολογία UEFA-15η θέση: Το 500αρι του ΑΠΟΕΛ άλλαξε τα δεδομένα – Το ‘καλό’ και το ‘κακό’ νέο από… Σκωτία

Η μεγάλη νίκη του ΑΠΟΕΛ επί της Σεβίλλης σε συνδυασμό με την ήττα της Σέλτικ και την ισοπαλία της Ρέιντζερς έφερε ξανά την Κύπρο στην 15η θέση της βαθμολογίας στο UEFA Ranking.

Το… κακό νέο είναι η πρόκριση και της Ρείντζερς μαζί με την Σέλτικ αφού οι Σκωτσέζοι θα συνεχίσουν με δύο ομάδες στην φάση των «32».

Με την νίκη του ο ΑΠΟΕΛ πρόσθεσε 500 βαθμούς στην βαθμολογία της Κύπρου ενώ την ίδια στιγμή η Σέλτικ ηττήθηκε από την Κλούζ. Η Ρέιντζερς μας έκανε… μισή χάρη αφού ναι μεν δεν νίκησε (1-1 με Γιανγκ Μπόις και 250 βαθμούς για Σκωτία) αλλά ο ένας βαθμός της χάρισε την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Μάλιστα με την νίκη του ΑΠΟΕΛ αυξήθηκε και η διαφορά από την Ελλάδα στους 1050 βαθμούς.

Η βαθμολογία αυτή την στιγμή:

Το σημαντικό για τον Κύπρο και τον ΑΠΟΕΛ είναι πως ο Ολυμπιακός πέταξε εκτός Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και Γιουρόπα τον Ερυθρό Αστέρα και η Σερβία δεν συνεχίζει ενώ ούτε η Κροατία έχει πλέον ομάδα, κάτι το οποίο σημαίνει πως η Κύπρος δεν μπορεί να πέσει κάτω από τη 17η θέση.

Επί της ουσίας από την πορεία του ΑΠΟΕΛ θα εξαρτηθεί και η 15η θέση. Εάν καταφέρουν οι γαλαζοκίτρινοι να στείλουν την Κύπρο στην 15η θέση, τότε από τη σεζόν 2021/22 η χώρα μας θα εξασφαλίσει πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια (δύο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ένα στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ 1 και δύο στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ 2 που θα εισαχθεί εκείνη τη σεζόν).

Αν παραμείνουμε στην 16η θέση ή πιο κάτω, η Κύπρος θα μείνει με τέσσερα εισιτήρια και θα εκπροσωπηθεί όπως και φέτος από μία ομάδα στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, καμία στο Γιουρόπα 1 και τρεις στο Γιουρόπα 2.

Πως λειτουργεί το σύστημα

Οι βαθμοί που κερδίζει μια ομάδα για κάθε νίκη ή ισοπαλία σε όμιλο τους Τσάμπιονς Λιγκ ή του Γιουρόπα είναι οι ίδιοι (2000 η νίκη, 1000 η ισοπαλία). Η διαφορά είναι πως οι βαθμοί αυτοί διαιρούνται με το σύνολο των ομάδων που εκπροσωπούν την κάθε χώρα στην Ευρώπη.

Από την στιγμή που η Ελλάδα έστειλε 5 εκπροσώπους φέτος οι βαθμοί για κάθε νίκη του Ολυμπιακού θα είναι 400 και για τον ΑΠΟΕΛ και την Κύπρο 500 καθώς είχαμε 4 εκπροσώπους στην Ευρώπη. Η ισοπαλία για την Κύπρο και τον ΑΠΟΕΛ θα φέρνει 250 βαθμούς και για την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό 200. Τα ίδια δεδομένα με Κύπρο ισχύουν και για Κροατία, Σερβία και Δανία που έχουν 4 ομάδες.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Χαρτσιώτης: «Εκ πρώτης όψεως υπάρχουν ευθύνες για απόδραση κρατουμένου»

Χαρτσιώτης: «Εκ πρώτης όψεως υπάρχουν ευθύνες για απόδραση κρατουμένου»

Εκ πρώτης όψεως υπάρχουν κάποιες ευθύνες, που σίγουρα θα αποδοθούν, δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Μάριος Χαρτσιώτης, σε σχέση με τη χθεσινή απόδραση υπόδικου από τις Κεντρικές Φυλακές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top