ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αποκλειστικό: Διαδικτυακό σεξ! Oι Κύπριοι που το πλήρωσαν ακριβά – Διαβάστε γιατί πρέπει να προσέχετε

Αποκλειστικό: Διαδικτυακό σεξ! Oι Κύπριοι που το πλήρωσαν ακριβά – Διαβάστε γιατί πρέπει να προσέχετε

Τα πάνω κάτω έχει φέρει το τελευταίο διάστημα στο διαδίκτυο μεγάλο κύκλωμα που εκβιάζει Κύπριους γνωστούς ανθρώπους από διάφορα κέντρα επιρροής με γερά πορτοφόλια, αλλά και απλούς πολίτες παρασέρνοντας τους σε βιντεοσυζητήσεις, οι οποίες πολλές φορές ξεφεύγουν και καταλήγουν σε καυτές προσωπικές στιγμές, που χρησιμοποιούν στη συνέχεια για να τους εκβιάσουν.

ΤoΤhemaΟnline.com, επικοινώνησε με τον Ντίνο Παστό, ειδικό σε θέματα ηλεκτρονικής ασφάλειας, ο οποίος μάλιστα συνεργάζεται με διάφορους φορείς δίωξης του ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Όπως μας υπέδειξε ο Ντίνος Παστός, συνήθως τα κυκλώματα του λεγόμενου sextortion (σεξουαλικού εκβιασμού), έχουν ως βάση τους το εξωτερικό και κυρίως χώρες του τρίτου κόσμου.

Οι εκβιαστές παρουσιάζονται ιδιαίτερα μελετημένοι, προτού χτυπήσουν το στόχο τους.

«Απώτερος στόχος», όπως μας εξηγεί ο κύριος Παστός, «είναι να αποκομίσουν μεγάλα χρηματικά ποσά, εκβιάζοντας τα θύματα τους με οπτικοακουστικό υλικό, το οποίο απέσπασαν μέσω διαδικτυακής κλήσης στο Skype».

Συγκεκριμένα, αφού πρώτα προσκαλούν τα θύματα τους, μέσα από διάφορα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης να τους προσθέσουν στο Skype, ξεκινούν μία αθώα αρχικά βιντεοσυζήτηση, η οποία ξεφεύγει στη συνέχεια, με την συνομιλητή τους να τους προκαλεί με σεξουαλικά υπονοούμενα, μέχρι να τσιμπήσουν και να αρχίσει το παιχνίδι, το οποίο πολλές φορές εξελίσσεται σε καυτές προσωπικές στιγμές.

Αυτό που δεν γνωρίζουν οι ανυποψίαστοι συνομιλητές, είναι ότι η συζήτηση τους καταγράφεται, μονομερώς.

Τα ίδια πρόσωπα, προσθέτουν κοινούς φίλους από το προφίλ του θύματος,  ώστε να αυξήσουν την πιθανότητα αποδοχής της απειλής από το θύμα.

Στη συνέχεια τα μέλη του κυκλώματος, χρησιμοποιώντας το υλικό, εκβιάζουν τα θύματα τους, ότι θα δημοσιεύουν το ακατάλληλο βίντεο ντοκουμέντο, που τους έχει ως πρωταγωνιστές, εάν δεν ενδώσουν στις απειλές και να πληρώσουν το τσουχτερό αντίτιμο για τη μη δημοσιοποίηση του βίντεο.

Μέχρι στιγμής έχουν προσεγγίσει, γνωστά πρόσωπα από το κυπριακό γίγνεσθαι, κατά προτίμηση παντρεμένους, από τους οποίους κατάφεραν να αποσπάσουν χιλιάδες ευρώ.

Όπως μας αναφέρει ο Ντίνος Παστός, ακόμη και αν το θύμα πληρώσει, που δεν πρέπει, ο εκβιασμός δεν σταματά.

Ο κύριος Παστός καλεί όλους όσους λαμβάνουν τέτοιου είδους προσκλήσεις να  αποφεύγουν οποιαδήποτε επικοινωνία μαζί τους και να ενημερώνουν κοινούς τους φίλους για την απειλή.

    

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top