ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οι κυριότερες ειδήσεις στις μεγάλες εφημερίδες (Κυριακή 22/12/19)

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οι κυριότερες ειδήσεις στις μεγάλες εφημερίδες (Κυριακή 22/12/19)

Οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του κατασκοπευτικού βαν, τα στοιχεία για την λειτουργία του ΓεΣΥ το πρώτο εξάμηνο, τα εργατικά ατυχήματα και γεωστρατηγικές αναλύσεις και ειδήσεις που αφορούν την περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, είναι μεταξύ των κύριων θεμάτων στα πρωτοσέλιδα του κυριακάτικου Τύπου.

Η «Αλήθεια» με τίτλο «Η μαύρη τρύπα του….βαν» γράφει ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα εκδοθούν τα ευρωπαϊκά και διεθνή εντάλματα των καταζητουμένων Tal Dilian, Shakak Avni και της συζύγου του τελευταίου που φέρονται να βρίσκονται στο Ισραήλ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι άρχισαν οι συλλήψεις και στην Κύπρο για τις «φουκούδες», την μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών προς την Αυστραλία. Αλλού αναφέρεται σε συνέντευξη του Προέδρου του ΚΕΒΕ για τους εργαζόμενους στη δημόσια υπηρεσία και το θέμα της συνεισφοράς των επιχειρήσεων στο ΓεΣΥ.
 
Ο «Πολίτης» με τίτλο «Οι καλοί, οι κακοί και τα λαμόγια» κάνει μια ανασκόπηση στην εξάμηνη εφαρμογή του ΓεΣΥ με βάση τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας, τη στάση των γιατρών και τα στοιχεία της Ελεγκτικής Υπηρεσίας και του ΟΑΥ. Αλλού αναφέρει ότι βρέχει αυξήσεις στη Νομική Υπηρεσία και πως οι Εισαγγελείς θα παίρνουν  από 80.000 ετησίως, 123.600. Σε άλλο θέμα φιλοξενεί συνέντευξη του Αναπληρωτή Προέδρου του Κοινοβουλίου της Σαουδικής Αραβίας, Al Mutani για τις σχέσεις με την Κύπρο.
 
Ο «Φιλελεύθερος» με τίτλο «Κτυπά ρέστα ο Ερντογάν» γράφει ότι ο Τούρκος Πρόεδρος είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στους στρατηγικούς του στόχους, όπως είναι η «γαλάζια πατρίδα», παρά τις όποιες αντιδράσεις. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε συνέντευξη στην εφημερίδα του Προέδρου του Κινήματος Οικολόγων, Γιώργου Περδίκη που αποκλείει εκλογικές συνεργασίες για το 2021 και τις Βουλευτικές εκλογές. Αλλού αναφέρει ότι αύξηση 180% έχουν παρουσιάσει τα εμπορικά ενοίκια από το 2013 σε καλές εμπορικές οδούς σε όλες τις πόλεις.
 
Η «Χαραυγή» με τίτλο «Μάστιγα τα εργατικά ατυχήματα» γράφει ότι ο αριθμός των νεκρών και τραυματιών σε εργατικά ατυχήματα έπρεπε να χτυπούσε καμπανάκι στους εμπλεκόμενους, αλλά αυτό δεν συμβαίνει. Σε άλλο θέμα γράφει ότι με παράλληλες εκποιήσεις σε αίθουσες και στη νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα προχωρούν τράπεζες και εταιρείες. Αλλού γράφει για κώδωνα ινδύνου για το κυπριακό χαλλούμι.
 
Η εβδομαδιαία «Καθημερινή» με τίτλο «Ελληνο-ισραηλινή συμμαχία άλλαξε πράγματα στις ΗΠΑ» αναφέρεται στο πώς ξεκίνησαν οι εξελίξεις στις ΗΠΑ που οδήγησαν στην άρση του εμπάργκο όπλων προς την Κύπρο και τον Νόμο για την ανατολική Μεσόγειο. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε δηλώσεις του νέου ΥΠΕΣ, Νίκου Νουρή στην εφημερίδα που προτάσσει ότι η φιλοξενία τόσων μεταναστών είναι πρακτικά αδύνατη. Αλλού γράφει ότι οι τράπεζες θα χρεώνουν τους μεγαλοκαταθέτες με 0,5% από το 2020.
 
Η εβδομαδιαία «Σημερινή» με τίτλο «Προχωράμε μόνοι μας με την δημιουργία βάσης στο Μαρί» γράφει ότι αυτό θα γίνει με κρατικά κεφάλαια και χωρίς η Κύπρος να στηρίζεται σε τρίτες χώρες, όπως τη Γαλλία. Αλλού γράφει ότι η Υπουργός Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου ανέφερε σε συνέντευξή της στην εφημερίδα ότι η αύξηση των εργατικών ατυχημάτων σχετίζεται και με την αύξηση της απασχόλησης. Σε άλλο θέμα γράφει ότι πέφτουν αρχές του νέου χρόνου οι υπογραφές για τον EastMed και αυτό θα είναι μια ισχυρή απάντηση στην Τουρκία.
 
Η αγγλόφωνη εβδομαδιαία «Sunday Mail» με τίτλο «Αναζητούνται Ισραηλινοί για την υπόθεση του κατασκοπευτικού βαν» γράφει ότι έχουν εκδοθεί δύο εντάλματα σύλληψης εναντίον των ιδιοκτητών των εταιρειών που σχετίζονται με το βαν. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στις δηλώσεις του ΥΠΕΞ, Νίκου Χριστοδουλίδη για την άρση του εμπάργκο πώλησης αμερικανικών όπλων στην Κύπρο. Αλλού αναφέρεται στο μάστερ πλαν για την ανάπτυξη της Πέγειας, μετά από χρόνια ανεξέλεγκτης ανάπτυξης.

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top