ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πώς ο Ζιντάν επιχειρεί να πιάσει κορόιδο τον Μουρίνιο (ΒΙΝΤΕΟ)

Πώς ο Ζιντάν επιχειρεί να πιάσει κορόιδο τον Μουρίνιο (ΒΙΝΤΕΟ)

Πολλά είναι τα σενάρια που θέλουν την Τότεναμ του Ζοζέ Μουρίνιο να πρωταγωνιστεί στο μεταγραφικό παράθυρο του Ιανουαρίου. Έστω κι αν ο Πορτογάλος τεχνικός προσπαθεί να ρίξει τους τόνους. «Ξέρω πως στη διάρκεια των μεταγραφών θα επιχειρήσουμε να αντιδράσουμε σε πράγματα που θα συμβούν. Αν κάποιοι παίκτες φύγουν, θα πρέπει να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα. Αλλά δεν πρόκειται να γίνουμε οι βασιλιάδες της αγοράς, να τα βάλουμε με συλλόγους που με βάση το προφίλ και την φιλοσοφία τους είναι έτοιμοι να διαθέσουν πακτωλό χρημάτων. Θα κάνουμε τα πράγματα με τον δικό μας τρόπο, έξυπνα, δημιουργικά και επαναλαμβάνω πως είμαι ευχαριστημένος με τους παίκτες που έχω».

Εν μέρει ή ολωσδιόλου παραπλανητική η τοποθέτηση του Ζοζέ Μουρίνιο, θα φανεί στο άμεσο μέλλον. Η αλήθεια είναι πως ο Πορτογάλος δεν θα μπορούσε να πει πολλά, από τη στιγμή που μια σειρά από μεταγραφικές υποθέσεις είναι στον ‘αέρα’ για την Τότεναμ. Για τους ‘Spurs’ έμοιαζε δεδομένη η επιθυμία αποχώρησης παικτών τον Γενάρη πριν καν ακόμη ολοκληρωθεί η συνεργασία με τον Μαουρίσιο Ποτσετίνο. Δεν αλλάζει κάτι με τον Ζοζέ Μουρίνιο σε θέση οδηγού, παρά μόνο κάποια ονόματα. Για παράδειγμα, από φευγάτος ο Έρικ Ντάιερ θα πρέπει να θεωρείται ένας από τους παίκτες που ο Πορτογάλος τεχνικός θα στηρίξει τη νέα του προσπάθεια στον πάγκο των Λονδρέζων.

Και μπορεί ο Τόμπι Αλντερβάιρελντ να υπέγραψε νέο συμβόλαιο -εκφράζοντας τον ενθουσιασμό του γι’ αυτήν την εξέλιξη- ωστόσο παραμένουν στον ‘αέρα’ οι Κρίστιαν Έρικσεν και Γιαν Βερτόνχεν, η τρέχουσα συμφωνία με τους οποίους ολοκληρώνεται το καλοκαίρι. Και από 1/1 αμφότεροι μπορούν να υπογράψουν όπου θέλουν για τη νέα σεζόν. Δίπλα σε αυτά τα δύο ονόματα θα πρέπει να προστεθούν αυτά των Βίκτορ Γουανιάμα, Κάιλ-Γουόκερ Πίτερς, Ουγκό Λορίς και Ντάνι Ρόουζ. Έτσι συμπληρώνεται το παζλ μιας εξάδας ποδοσφαιριστών που το μέλλον τους καθίσταται εξαιρετικά αμφίβολο στο ‘Tottenham Hotspur Stadium’, με τους Spurs να στοχεύουν στο ξεκαθάρισμα του ρόστερ και την εξοικονόμηση χρημάτων, με φόντο την μεταγραφική τους ενίσχυση τώρα ή το καλοκαίρι.

Η Τότεναμ υποτίθεται πως ψάχνει για τερματοφύλακα, δεξί μπακ, στόπερ, κεντρικό μέσο και στράικερ. Με εξαίρεση την τελευταία θέση όπου αναζητείται λύση ως back up του Κέιν, οι υπόλοιποι θεωρητικά θα πρέπει να είναι παίκτες που μπορούν να διεκδικήσουν φανέλα βασικού. Τα ονόματα που έχουν συνδεθεί με την Τότεναμ είναι πάρα πολλά – τύφλα να έχουν ανάλογα μεταγραφικά σενάρια στην Ελλάδα.

Αντρέ Ονανά (γκολκίπερ, Άγιαξ), Μπεν Γκόντφρεϊ (στόπερ, Νόριτς), Νταγιότ Ουπαμεκανό (στόπερ, Λειψία), Μπουμπακαρί Σουμαρέ (κεντρικός μέσος, Λιλ), Μπρούνο Φερνάντες (επιτελικός χαφ, Σπόρτινγκ), Κάρλες Αλένια (μέσος, Μπαρτσελόνα), Ντένις Ζακάρια (αμυντικός μέσος, Ντόρτμουντ), Εμπερεσί Εζέ (επιτελικός μέσος, ΚΠΡ), Εντουάρντο Καμαβίνγκα (αμυντικός μέσος, Ρεν), Ελσέντ Χίσαϊ (δεξιός μπακ, Νάπολι), Εβέρτον Σοάρες (φορ, Γκρέμιο), Φρανκ Κεσί (κεντρικός μέσος, Μίλαν), Χαμπίμπ Ντιαλό (φορ, Μετς), Χακίμ Ζίγες (επιτελικός μέσος, Άγιαξ), Ισά Ντιοπ (στόπερ, Γουέστ Χαμ), Τζέιμς Μάντισον (επιτελικός μέσος, Λέστερ), Τζάροντ Μπόουεν (φορ, Χαλ), Κάι Χαβέρτζ (κεντρικός μέσος, Λεβερκούζεν), Καλιντού Κουλιμπαλί (στόπερ, Νάπολι), Μαξ Άαρονς (δεξί μπακ, Νόριτς), Μέμφις Ντεπάι (επιθετικός, Λυών), Μερίχ Ντεμιράλ (στόπερ, Γιουβέντους), Νέιθαν Φέργκιουσον (στόπερ, Γουέστ Μπρομ), Νίκολο Τζανιόλο (επιτελικός μέσος, Ρόμα), Πάουλο Ντιμπάλα (επιθετικός, Γιουβέντους), Ρικάρντο Περέιρα (δεξί μπακ, Λέστερ), Ρικάρντο Σοτίλ (εξτρέμ, Φιορεντίνα), Ρούμπεν Ντίας (στόπερ, Μπενφίκα), Βιλί Μπολί (στόπερ, Γουλβς), Γιουσέφ Ατάλ (δεξί μπακ, Νις), είναι οι ποδοσφαιριστές που κατά καιρούς ο αγγλικός ή ευρωπαϊκός Τύπος γενικότερα έχει φέρει στο στόχαστρο της Τότεναμ.

Ωστόσο μοιάζει πολύ δύσκολο να προχωρήσει η αγγλική ομάδα σε παραπάνω από μια κίνηση τον Γενάρη. Και αυτή που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες είναι μια που δεν μοιάζει και τόσο… συμφέρουσα για τους Spurs. Ο Γκάρεθ Μπέιλ είναι έτοιμος να φτιάξει τις βαλίτσες του και να αποχωρήσει από το ‘Santiago Bernabeu’, αφού είναι ξεκάθαρο εδώ και μήνες πως δεν βρίσκεται στα βασικά πλάνα του Ζινεντίν Ζιντάν. Ο Γάλλος τεχνικός θεωρεί ότι ο κύκλος του Ουαλού διεθνή έχει κλείσει στην Ρεάλ Μαδρίτης, τα χρήματα που λαμβάνει είναι πάρα πολλά (400 χιλιάδες ευρώ εβδομαδιαίως!), ενώ συχνά αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών, μυικής φύσης. Τα 104 γκολ και οι 67 ασίστ που μετράει σε 244 εμφανίσεις με τους ‘μερένγκες’ δεν είναι αρκετά για παρατείνουν την παρουσία του στην ισπανική πρωτεύουσα, ειδικά από τη στιγμή που οι σχέσεις με του οπαδούς της Ρεάλ δεν είναι καλές. «Ουαλία. Γκολφ. Μαδρίτη. Σε αυτή τη σειρά», ήταν το πρόσφατο πανό που εμφανίστηκε στις κερκίδες του ‘Santiago Bernabeu’.

Σύμφωνα με τα τελευταία ρεπορτάζ, η Τότεναμ ετοιμάζει μια πρόταση επιστροφής του αγαπημένου παιδιού των οπαδών της. Πρόταση η οποία δεν μοιάζει να έχει και πολύ λογική. Οι Spurs παρουσιάζονται αποφασισμένοι να σπρώξουν 25 εκατ. λίρες συν την ελευθέρας του Κρίστιαν Έρικσεν για να ντύσουν ξανά με την φανέλα της Τότεναμ τον Γκάρεθ Μπέιλ! Ο Μουρίνιο ξέρει πως πέραν του Χάρι Κέιν, ένας ακόμη παίκτης παγκόσμιας κλάσης και κοινής αποδοχής είναι απαραίτητος. Τόσο αγωνιστικά, όσο και στα αποδυτήρια. Την ίδια στιγμή τα χέρια του Πορτογάλου τεχνικού είναι δεμένα όσον αφορά τον Κρίστιαν Έρικσεν.

Είναι ξεκάθαρο πως θα ήθελε να κρατήσει τον Δανό, ωστόσο όσο ο τελευταίος δεν υπογράφει νέο συμβόλαιο δύο είναι τα προβλήματα: και θα μείνει ως ξένο σώμα ως το τέλος της σεζόν και η Τότεναμ θα τον χάσει το καλοκαίρι δίχως το παραμικρό όφελος. Εκεί λοιπόν πατάει ο Ζινεντίν Ζιντάν επιθυμώντας μια ανταλλαγή που μοιραία πιάνει… κορόιδο τον Ζοζέ Μουρίνιο. Ο Μπέιλ είναι αναμφίβολα εκπληκτικός ποδοσφαιριστής, όμως στα 30 του χρόνια δείχνει να έχει καθοδική πορεία και η χρηματιστηριακή του αξία δεν ξεπερνά σήμερα τα 40 εκατ. ευρώ. Τρία χρόνια νεότερος, δίχως προβλήματα τραυματισμού, με χρηματιστηριακή αξία 90 εκατ. ευρώ ο Έρικσεν και προπάντων ένα μυαλό – κομπιούτερ στον αγωνιστικό χώρο.

Οι όροι μιας τέτοιας ανταλλαγής ‘ρίχνουν’ ξεκάθαρα την Τότεναμ και αναδεικνύουν ως μεγάλη κερδισμένη την Ρεάλ Μαδρίτης, που και λεφτά θα πάρει και ένα τεράστιο συμβόλαιο θα ξεφορτωθεί αλλά και θα βάλει στη μηχανή της έναν παίκτη που ταιριάζει γάντι στην γενικότερη φιλοσοφία του Ζινεντίν Ζιντάν: τεράστιας αξίας, χαμηλών τόνων, ικανός να ανταποκριθεί σε περισσότερους από έναν ρόλους στην τακτική και πάντα πρόθυμος να βάλει την ομάδα πάνω από τον εαυτό του.

Πριν από μια οκταετία, Ζιντάν και Μουρίνιο συνυπήρξαν στην Ρεάλ Μαδρίτης. Ο πρώτος ως ειδικός σύμβουλος, ο δεύτερος ως προπονητής. Τώρα ο Γάλλος δεν έχει κανένα πρόβλημα να πατήσει πάνω στην ανάγκη του Πορτογάλου και να πιέσει για ένα deal που τον βγάζει κερδισμένο. Άλλωστε το ποδόσφαιρο είναι business και εκεί πολλές φορές δεν χωρούν συναισθηματισμοί. Όσο παράτολμο κι αν μοιάζει για τον οποιοδήποτε να προσπαθήσει να πιάσει κορόιδο τον πεισματάρη, ενίοτε και εγωιστή, Ζοζέ Μουρίνιο.

Πηγή: www.contra.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top