ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μποτεάκ: «Το 50 με 60% της Κύπρου είναι Ομονοιάτες»! – Η ξεκάθαρη απάντηση του για το ΑΝ έρθει πρόταση από άλλη ομάδα

Μποτεάκ: «Το 50 με 60% της Κύπρου είναι Ομονοιάτες»! – Η ξεκάθαρη απάντηση του για το ΑΝ έρθει πρόταση από άλλη ομάδα

Συνέντευξη στη γαλλική ιστοσελίδα ultimodiez.fr, παραχώρησε ο Γάλλος ακραίος επιθετικός της Ομόνοιας, Έρικ Μποτεάκ, ο οποίος μίλησε για την πορεία της ομάδας του, τη ζωή στην Κύπρο και για την απόφαση του να έρθει στο νησί μας, καθώς και για το Κυπριακό ποδόσφαιρο γενικότερα.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την πορεία της Ομόνοιας:

«Αυτή τη στιγμή, είμαστε πρώτοι στο πρωτάθλημα. Έχουμε μία πολύ καλή ομάδα με 15 ξένους, πολλοί από αυτούς είναι Ισπανοί, Πορτογάλοι και Βραζιλιάνοι. Αυτό το μίγμα που έχουμε, έφερε πολύ καλά αποτελέσματα. Είμαι πολύ χαρούμενος που παίζω στην Ομόνοια, αλλά και επειδή βρήκα υψηλού επιπέδου ποδόσφαιρο. Νιώθω γεμάτος στην Κύπρο, είτε αφορά το ποδόσφαιρο, είτε την καθημερινότητα μου».

Για την απόφαση του να έρθει στο νησί μας:

«Όταν πήγα στην Αυστραλία, συνειδητοποίησα ότι θα είχα δυσκολίες να αγωνιστώ ξανά στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Μετά την περσινή χρονιά όμως, ήθελα να έρθω πιο κοντά στην Ευρώπη, από την στιγμή που είχα παίξει σε υψηλό επίπεδο. Ήμουν σε συζητήσεις με Μπρεστ και Τουλούζ για να επιστρέψω στη Γαλλία, αλλά μου είπαν να περιμένω πρώτα να πουλήσουν κάποιους ποδοσφαιριστές και δεν ήθελα να περιμένω. Μετά την εμπειρία μου στο εξωτερικό, είπα «γιατί να μην δοκιμάσω και κάπου αλλού;». Τότε εμφανίστηκε η Ομόνοια, η οποία ήρθε σε επαφή μαζί μου και άφησα ανοικτή την πόρτα. Είχα επικοινωνία με άλλους Γάλλους που έπαιξαν στην Κύπρο και με συμβούλεψαν να πάω εκεί. Μου άρεσαν επίσης τα λόγια του προπονητή της Ομόνοιας και δεν μετανιώνω καθόλου για την απόφαση μου».

Για τη ζωή του στην Κύπρο:

«Όλοι οι συγγενείς μου που ήρθαν εδώ, είχαν την ίδια παρατήρηση, ότι έχω μία πολύ καλή ζωή στην Κύπρο. Υπάρχουν πολύ ωραίες παραλίες, καλός κόσμος και η ζωή είναι φτηνότερη από ότι στη Γαλλία. Είναι μία μικρή χώρα, όμως υπάρχουν πολλά πράγματα να κάνεις».

Για το Κυπριακό ποδόσφαιρο:

«Η Ομόνοια είναι μία θρυλική ομάδα και το 50 με 60% του πληθυσμού στη χώρα, την υποστηρίζουν. Το γήπεδο μας χωράει πάνω από 23 χιλιάδες και σε κάθε ματς έχουμε όλο και περισσότερο κόσμο».

Για το αν βλέπει τον εαυτό του να επιστρέφει στο Γαλλικό πρωτάθλημα:

«Δεν το σκέφτομαι αυτή τη στιγμή. Εάν έρθει κάποια πρόταση από τη Γαλλία όμως, θα το σκεφτώ. Ξέρω ότι εξαιτίας της καλής μου σεζόν μιλούν για εμένα εκεί, αλλά υπέγραψα συμβόλαιο για τρία χρόνια. Μου αρέσει εδώ, αλλά δεν είμαι και παντρεμένος με την Κύπρο. Όταν τελειώσω την καριέρα μου, θα ζήσω στη Νίκαια της Γαλλίας όπου μεγάλωσα».

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top