ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο προεδρικό την Τρίτη ο Άιντα – Στόχος του η επανέναρξη των συνομιλιών

Στο προεδρικό την Τρίτη ο Άιντα – Στόχος του η επανέναρξη των συνομιλιών

Την Τρίτη το πρωί θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Εσπεν Μπαρθ Έιντε, ο οποίος επιστρέφει τη Δευτέρα στο νησί για να συνεχίσει τις συζητήσεις σχετικά με τις προοπτικές επανέναρξης των συνομιλιών την άνοιξη.

Οπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, η ε/κ πλευρά θα αναμένει πληροφόρηση από τον κ. Ειντε προτού ληφθούν οποιεσδήποτε αποφάσεις σε σχέση με τις συνομιλίες. Η ε/κ πλευρά τονίζει επίσης ότι αν η Τουρκία, μετά την έναρξη των συνομιλιών, παραβιάσει ξανά την κυπριακή ΑΟΖ, τότε θα αναστείλει και πάλι τη συμμετοχή της στις συνομιλίες.

Η ε/κ πλευρά εμμένει στη θέση ότι πρέπει να υπάρξει επιστροφή στην κατάσταση πραγμάτων του Σεπτεμβρίου 2014, πριν την έκδοση της παράνομης τουρκικής οδηγίας προς ναυτιλλομένους, NAVTEX, η οποία είναι σε ισχύ μέχρι τις 6 Απριλίου, δηλαδή αύριο.

Σημειώνεται ότι τέλη Μαρτίου ανακοινώθηκε από τα Ηνωμένα Εθνη ότι ο κ. Ειντε θα επιστρέψει στην Κύπρο στις 6 Απριλίου “ως συνέχεια των ενθαρρυντικών ενδείξεων που πήρε από το τελευταίο του ταξίδι αναφορικά με την πιθανότητα επανέναρξης των συνομιλιών”.

Αναφέρθηκε ακόμη ότι ο κ. Ειντε θα έχει διμερείς συναντήσεις με τους δύο ηγέτες για να  συνεχίσει τις συζητήσεις σχετικά με τις προοπτικές επανέναρξης των συνομιλιών την 'ανοιξη, ενώ παράλληλα θα έχει διμερείς συναντήσεις με τον Ελληνοκύπριο και Τουρκοκύπριο διαπραγματευτή.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, ο κ. Ειντε εξακολουθεί να είναι αισιόδοξος σχετικά με τις προοπτικές για επιστροφή σε δομημένες, προσανατολισμένες σε αποτελέσματα συνομιλίες και προβλέπει στην επίσκεψη αυτή ως ένα βασικό βήμα προς ανανέωση της δυναμικής για τις συνομιλίες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Οδηγός κίνδυνος: Γυναίκα οδηγούσε αντίθετα στον αυτοκινητόδρομο - Βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης και ναρκωτικών

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top