ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΟΚΑΡΕ την Μπαρτσελόνα και έβαλε τέλος στο νικηφόρο σερί της! (ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ)

ΣΟΚΑΡΕ την Μπαρτσελόνα και έβαλε τέλος στο νικηφόρο σερί της! (ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ)

«Στοπ» στο σερί των πέντε νικών της Μπαρτσελόνα έβαλε η Μπασκόνια, η οποία επικράτησε εντός έδρας 76-74 των Καταλανών, στην πρώτη της νίκη με τον Ιβάνοβιτς στον πάγκο της.

Βάσκικο… κάζο για την Μπαρτσελόνα, η οποία γνώρισε την ήττα 76-74 στην έδρα της Μπασκόνια, στο πλαίσιο της τελευταίας (17ης) αγωνιστικής του πρώτου γύρου της Ευρωλίγκα.

Αυτό ήταν το πρώτο αρνητικό αποτέλεσμα μετά από πέντε σερί νίκες για τους «μπλαουγκράνα», οι οποίοι συνεχίζουν με ρεκόρ 13Ν-4Η.

Από την άλλη, οι νικητές πέτυχαν την πρώτη τους νίκη επί εποχής Ντούσκο Ιβάνοβιτς και με την ψυχολογία τους πλέον στα ύψη «γλυκοκοιτάζουν» για τα καλά την οκτάδα (ρεκόρ 7Ν-10Η).

Με κορυφαίο τους παίκτη τον Χένρι (20 πόντους, 2/6 διπ., 5/8 τριπ., 3 ασίστ, 3 ριμπάουντ) πραγματοποίησαν ένα εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο (πηγαίνοντας στα αποδυτήρια στο +16).

Στο δεύτερο είδαν τους φιλοξενούμενους να επιστρέφουν και παρότι αγχώθηκαν, στο τέλος πανηγύρισαν τη σπουδαία αυτή νίκη.

Το ματς:

Oι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν από το ξεκίνημα το προβάδισμα και χάρη στην πολύ καλή παρουσία των Σιλντς και Σενγκέλια προηγούνταν 21-15 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο μπαίνοντας στην εξίσωση και οι Τζάνινγκ και Χένρι, οι Βάσκοι παρουσιάζοντας εντυπωσιακά ποσοστά από τα 6.75, διεύρυναν τη διαφορά τους στους 18 πόντους.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να μειώσουν τη διαφορά στο τρίτο δεκάλεπτο, το κατάφεραν εν μέρει με τη βοήθεια των Ντιλέινι και Μίροτιτς, αλλά και πάλι συνέχισαν να βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο (65-54) στην εκπνοή της 3ης περιόδου.

Το τέταρτο δεκάλεπτο άρχισε με ένα τρίποντο του Χένρι για το 68-54, για να ακολουθήσει όμως ένα σερί 11-0 της Μπαρτσελόνα, η οποία μείωσε σε 68-65 στο 3’52’’ πριν τη λήξη του παιχνιδιού.

Σε εκείνο το σημείο, ο Σενγκέλια ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων, δίνοντας μία «ανάσα» στην ομάδα του. Ωστόσο, οι Καταλανοί απάντησαν με τους Κούριτς και Οριόλα, μειώνοντας σε 71-69 στο 2’11’’. Ακολούθησε από ένα τρίποντο για κάθε ομάδα, για το 74-72 στο 1’33’’.

O Οριόλα ισοφάρισε σε 74-74 μέσω ελεύθερων βολών, με τον Σενγκέλια να απαντάει αμέσως με εντυπωσιακό κάρφωμα.

Με 13 δευτερόλεπτα να απομένουν η επαναφορά ήταν για τους γηπεδούχους, οι οποίοι αν και υπέπεσαν σε λάθος, στη συνέχεια είδαν τον Οριόλα να εκτελεί για τρεις -ευτυχώς για τους ίδιους άστοχα- και έτσι πήραν τη σπουδαία αυτή νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 21-15, 47-31, 65-54, 76-74.

Μπασκόνια (Ιβάνοβιτς): Χένρι 20 (2/6 διπ., 5/8 τριπ., 3 ασιστ, 3 ριμπάουντ), Τζάνινγκ 8, Ντιοπ 7, Γκαρσία 3, Φαλ, Στάουσκας 6, Σενγκέλια 13, Σιλντς 14, Πολονάρα 3, Έρικ 2.

Μπαρτσελόνα (Πέσιτς): Ντέιβις 12, Ρίμπας, Χάνγκα 4, Οριόλα 7, Αμπρίνες 4, Ντιλέινι 13, Κούριτς 13, Κλαβέρ 2, Μίροτιτς 17, Τόμιτς 2.

Πηγή: sport-fm.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top