ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Λύγισε την… μισή Μακάμπι η Ζαγλκίρις με ΤΡΟΜΕΡΟ Λεκαβίτσιους! (ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ)

Λύγισε την… μισή Μακάμπι η Ζαγλκίρις με ΤΡΟΜΕΡΟ Λεκαβίτσιους! (ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ)

Ο Λούκας Λεκαβίτσιους ήταν σε μεγάλα κέφια (23π.) και η Ζαλγκίρις του Σάρας λύγισε την… μισή Μακάμπι του Γιάννη Σφαιρόπουλου (73-68), που ήταν φανερά κουρασμένη.

Στο 5-12 ανέβηκε η λιθουανική ομάδα, που πήρε μια σημαντική νίκη με απόλυτο πρωταγωνιστή τον εύστοχο και ορεξάτο «Λέκα».

Από την άλλη, η Μακάμπι υποχώρησε στο 11-6, αφού φάνηκε… σκασμένη, παίζοντας χωρίς τους Ταρίκ Μπλακ, Όμρι Κάσπι, Νέιτ Ουόλτερς, Τζον ΝτιΜπαρτολομέο, αλλά και τους Σκότι Ουίλμπεκιν – Οθέλο Χάντερ.

Μεγάλο παιχνίδι για τους φιλοξενούμενους έκανε ο Τάιλερ Ντόρσεϊ με 18 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ, όμως αποβλήθηκε με 5φ. στο 38′ και δεν κατάφερε να βοηθήσει τους Ισραηλινούς στο τελευταίο δίλεπτο.

Με τον Τζέικ Κοέν να «χτυπάει» μέσα στη ρακέτα (8π.) η Μακάμπι είχε το «πάνω χέρι» στο ξεκίνημα, σε ένα παιχνίδι με πολλές σωματικές επαφές και αρκετή τακτική (17-21 στο 10′).

Οι γηπεδούχοι μπόρεσαν να ισορροπήσουν την κατάσταση και να προσπεράσουν με ένα επιμέρους 12-2 (25-23 στο 13′), όμως η σκληρή άμυνα των Ισραηλινών, οι κερδισμένες «μάχες» του Κουίνσι Έισι και τα τρίποντα του Τάιλερ Ντόρσεϊ (9π. με 3/6 3π.) διαμόρφωσαν το 29-34 του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη η «ομάδα του λαού» με ένα 10-0 σερί έφτασε στο +15 (29-44 στο 23′), όμως η κούραση άρχισε να κάνει την εμφάνιση της.

Ο Σάρας πήρε πράγματα από τους πρώην… Έλληνες (Λεκαβίτσιους, Ρίβερς, Λεντέι) και η ομάδα του Κάουνας επέστρεψε (53-53 στο 30′).

Από το 44-53 του 28′ η Ζαλγκίρις «έτρεξε» ένα σερί 17-0 (!) και ανέτρεψε πλήρως τα δεδομένα, με τον «Λέκα» να μοιάζει ασταμάτητος (61-53 στο 33′).

Όμως, το εξαιρετικό δίδυμο Ντόρσεϊ – Κοέν κρατούσε την Μακάμπι «ζωντανή» (64-63 στο 36′), αλλά το 5ο φάουλ του Έλληνα γκαρντ τον έβγαλε νοκ – άουτ στο 38′ με το ματς στην κόψη του ξυραφιού (68-65).

Η κούραση ήταν φανερή και η αστοχία έγινε πρωταγωνίστρια. Στο τελευταίο λεπτό η Ζαλγκίρις ήταν πιο ψύχραιμη, οι Ισραηλινοί σημάδευαν σίδερο από παντού και το σύνολο του Σάρας μπόρεσε να πάρει ένα ματς – θρίλερ (73-68).

Τα Δεκάλεπτα: 17-21, 29-34, 53-53, 73-68.

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ.

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top