ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δηλώσεις με ενδιαφέρον από Μερκή για μάχη τίτλου, μεγάλες Κυπριακές ομάδες, Κάρτα Φιλάθλου – Πότε ένιωσε ΝΤΡΟΠΗ και η απόφαση που τον ΣΗΜΑΔΕΨΕ

Δηλώσεις με ενδιαφέρον από Μερκή για μάχη τίτλου, μεγάλες Κυπριακές ομάδες, Κάρτα Φιλάθλου – Πότε ένιωσε ΝΤΡΟΠΗ και η απόφαση που τον ΣΗΜΑΔΕΨΕ

Ο διεθνής Κύπριος αμυντικός του ΑΠΟΕΛ, Γιώργος Μερκής, ήταν το βράδυ της Δευτέρας (06-01-2020) καλεσμένος στην εβδομαδιαία αθλητική εκπομπή της Cytavision «Ώρα για μπάλα», όπου πέρα από τη δική του παρουσία και την ομάδα του, αναφέρθηκε σε άλλες ομάδες, στο φετινό πρωτάθλημα, στην κάρτα φιλάθλου και όχι μόνο.

Αναλυτικά όλα όσα ειπώθηκαν:

Για τις διαφορές ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα: «Βρίσκω αρκετές διαφορές. Υπάρχουν αρκετές, όχι μεγάλες αλλά μικρές λεπτομέρειες που κάνουν το ΑΠΟΕΛ να ξεχωρίζει. Ένα παράδειγμα, το ΑΠΟΕΛ ξεκινάς στο πρωτάθλημα και αν έρθεις δεύτερο είναι αποτυχία. Δεν μπορείς να έχεις δικαιολογίες».

Για την πορεία της ΑΕΛ: «Να δώσω συγχαρητήρια στον Κέρκεζ που παρά τις δυσκολίες είναι εκεί. Είναι μεγάλη ομάδα, δυσκολεύει όλους τους μεγάλους».

Για το φετινό πρωτάθλημα: «Φέτος θα είναι το πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα. Ανέβηκε και ο Απόλλωνας. Τέσσερις ομάδες θα πάνε μέχρι τέλους. ΑΠΟΕΛ, Ομόνοια, Ανόρθωση και Απόλλωνας. Η ΑΕΛ θα παλέψει για την έξοδο στην Ευρώπη».

Για τα συστήματα του ΑΠΟΕΛ; «Δεν σημαίνει πως το σύστημα φταίει για όλα. Η αλλαγή κάθε προπονητή έχει διαφορές. Τα «θέλω» του προπονητή, τι ζητάει… Εμείς πρέπει να προσαρμοστούμε σε όλες τις συνθήκες».

Πως νιώθεις που σκοράρεις με το ΑΠΟΕΛ; «Το κάθε γκολ δίνει χαρά. Όταν είναι σε σημαντικό αγώνα, σου δίνει μια έξτρα περηφάνια. Έδωσες κάτι έξτρα στην ομάδα σου».

Ένιωσες πως έγινες σημαντικός; «Ναι ένιωσα. Με βοήθησαν οι άλλοι».

Ποιο ήταν το πιο σημαντικό γκολ; «Αυτό με την Καραμπάχ. Ήξερα πως ήταν σημαντικό. Ένιωσα περηφάνια μετά όταν προκριθήκαμε».

Ποια είναι μεγαλύτερη ομάδα ΑΠΟΕΛ ή Απόλλων; «Και οι δυο είναι μεγάλες ομάδες. Το ΑΠΟΕΛ βάση επιτυχιών και τίτλων θεωρείται μεγαλύτερη».

Ποιος ήταν ο δυσκολότερος αντίπαλος που αντιμετώπισες; «Ο Γκιε-Γκιε. Τα είχε όλα».

Τι θα κρατούσες και τι θα πέταγες το 2019; «Θα κρατούσα την επιμονή μου. Αυτό είναι που με κρατά. Ποτέ δεν τα παράτησα. Δεν θα κρατούσα την ήττα με Ντούντελαντζ. Ένιωσα μεγάλη ντροπή. Ντροπιάσαμε τον κόσμο και το όνομα του ΑΠΟΕΛ. Στερήσαμε λεφτά από την ομάδα μας».

Πως ήταν το κλίμα μετά τη Ντούντελαντζ; «Χάλια. Ένιωσα ντροπή. Ήμουν κλεισμένος στο σπίτι για δυο μέρες. Ήταν δύσκολο να αντικρίσεις οπαδό του ΑΠΟΕΛ. Δεν υπήρχαν δικαιολογίες».

Για τη νίκη σας με την ΕΝΠ; Ο νέος προπονητής; «Έβαλε το στίγμα του. Ακολουθήσαμε το πλάνο του προπονητή. Πίεση ψηλά, δείξαμε πως θέλαμε να σκοράρουμε. Βάλαμε περισσότερους παίκτες στην αντίπαλη περιοχή. Αυτό δεν το κάναμε παλιά. Του αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο, να ανεβαίνουν τα ακραία μπακ. Σκοράραμε τέσσερα γκολ και πέμπτο με αυτό του Σόουζα που δεν μέτρησα. Ήταν ένα παιχνίδι που είχαμε ενέργεια. Δεν ήμασταν παθητικοί. Στα περισσότερα παιχνίδια σκοράραμε και είχαμε παθητικό ρόλο. Η φιλοσοφία του είναι όσα περισσότερα γκολ μπορούμε».

Ποιες οι κρίσιμες εντολές; «Να ανεβαίνουν οι μπακ ψηλά, να κλείνουν προς τα μέσα οι wingers. Πίεση ψηλά και ισορροπία. Δεν δώσαμε κανένα περιθώριο. Νομίζω έχει δώσει μια νέα πνοή ο καινούργιος προπονητής. Έδωσε ευκαιρία σε ποιοτικούς παίκτες. Ανέβασε τις εντάσεις στη προπόνηση. Άλλαξε αρκετά πράγματα. Δυστυχώς δεν έχουμε αρκετό χρόνο να δουλέψουμε. Αυτός ο μήνας είναι πολύ δύσκολος. Δεν μπορεί να αλλάξει πολλά πράγματα».

Τι φέρνει ένας νέος προπονητής; «Για τους παίκτες που δεν αγωνίζονται είναι ένα μπουστάρισμα. Για την ομάδα χάνει λίγο τα πατήματα της. Λόγω της παλιάς δουλειάς. Άλλος ο Τραμεντζάνι, άλλος ο Ντολ. Ένας καινούργιος προπονητής σου βγάζει να δείξεις πράγματα».

Για την πορεία στην Ευρώπη; «Μπορούμε να κτυπήσουμε την Βασιλεία. Ακόμη δεν την αναλύσαμε. Σίγουρα είναι το φαβορί η Βασιλεία».

Ποιος θα είναι ο φετινός πρωταθλητής; «Θα είναι το ΑΠΟΕΛ. Υπάρχουν αρκετές ομάδες εκεί. Πιστεύω πως το ΑΠΟΕΛ έχει το μέταλλο που δεν έχουν οι άλλοι. Εμείς έχουμε το κάτι παραπάνω και την εμπειρία».

Για την απόφαση σου να αποχωρήσεις από τον Απόλλωνα; «Η απόφαση που σημάδεψε την καριέρα μου ήταν η μετακίνησή μου στο ΑΠΟΕΛ. Ήταν δύσκολο. Ήμουν βασικός στον Απόλλωνα, χάσαμε το πρωτάθλημα με την ήττα με 3-1 από την Ανόρθωση. Πήγα για επέμβαση, ήμουν για τρεις μήνες έξω και δεν είχα παίξει αγώνα μέχρι τον Δεκέμβρη όπου έγινε αυτό που έγινε και βρέθηκα στο ΑΠΟΕΛ. Ήθελα να αποδείξω και στον εαυτό μου ότι είμαι δυνατός. Είπα στον Πρόδρομο Πετρίδη ότι ήμουν έτοιμος να δεχθώ την πρόκληση, με στήριξε ο Τιμούρ και τον ευχαριστώ».

Για την Ανόρθωση; «Είναι μαχητική ομάδα. Έχει περάσει το στίγμα του ο Τιμούρ. Θέλει ο ίδιος ενέργεια, μαχητικότητα, διάθεση και αυτό το κάνει. Ξεχωρίζω τον Ρούμπεν Ράγιος. Τον είχαν τελειωμένο. Ο Καλτσάς μπορεί να είναι αθόρυβος αλλά κάνει τρομερή δουλειά. Η Ανόρθωση θα είναι εκεί μέχρι το τέλος».

Για την Ομόνοια; «Έχει φτιάξει ένα πολύ καλό σύνολο. Έχουν έρθει παίκτες που κάνουν τη διαφορά. Θα είναι μέχρι τέλους και θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα».

Για τον Απόλλωνα; «Ο Απόλλωνας δεν ξεκίνησε καλά. Αποκλείστηκε στην Ευρώπη από μια μεγάλη ομάδα. Άλλαξε προπονητή, υπήρχαν κάποια προβλήματα. Όμως έχει δείξει πως βρήκε την ηρεμία του και έχει επανέλθει. Θα είναι εκεί. Ο Απόλλωνας έκανε τρεις νίκες με ΑΕΚ, Ανόρθωση και Ομόνοια. Αυτό του δίνει το δικαίωμα να διεκδικήσει τον τίτλο μέχρι τέλους».

Για την κάρτα φιλάθλου; «Έχει κουράσει τον κόσμο. Δεν θα πάρω θέση. Το μόνο που θέλουμε εμείς οι παίκτες είναι να επιστρέψει ο κόσμος. Κάποιοι να βάλουν νερό στο κρασί τους. Δεν λέω αν είναι σωστό ή λάθος. Όλα τα γήπεδα είναι γεμάτα εκτός από αυτά της Κύπρου. Ιδίως το ΑΠΟΕΛ. Μας λείπει η πίεση του κόσμου. Προσπαθούμε να βρούμε κίνητρα, είναι σαν να είναι φιλικό. Μας επηρεάζει 110%».

ΑΠΟΕΛ 2020… Ένα τελευταίο σχόλιο…  «Είναι δύσκολη χρονιά όπως πάντα με πολλές προκλήσεις. Ευελπιστώ πως θα παρουσιαστούμε δυνατοί. Στο τέλος της σεζόν πάλι να είμαστε πρωταθλητές. Ήταν το κορυφαίο έτος για μένα. Ελπίζω να είναι και το 2020».

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Στήθηκε Κέντρο Κρίσεως για την πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού - Στο σημείο η Υπ. Γεωργίας -Δείτε βίντεο

Στήθηκε Κέντρο Κρίσεως για την πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού - Στο σημείο η Υπ. Γεωργίας -Δείτε βίντεο

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 και ώρα 09:50 στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top