ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκδήλωση διαμαρτυρίας κατοίκων Γιόλου για την κατάρρευση μέρους του δρόμου Πάφου–Πόλης Χρυσοχούς

Εκδήλωση διαμαρτυρίας κατοίκων Γιόλου για την κατάρρευση μέρους του δρόμου Πάφου–Πόλης Χρυσοχούς

Ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας, υπό έντονη βροχόπτωση, πραγματοποίησαν στις 09:30 την Τρίτη (7/1) κάτοικοι της Γιόλου, διαμαρτυρόμενοι για την κατάρρευση μέρους του δρόμου Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς, στην είσοδο της κοινότητας. Η εκδήλωση περιλάμβανε συμβολικό κλείσιμο του δρόμου για μερικά λεπτά, υπό τη διακριτική παρουσία της Αστυνομίας. 

Οπως δήλωσε η γραμματέας του Κ.Σ. Γιόλου Σύλβια Αντωνίου, οι κάτοικοι είναι αναστατωμένοι και αναμένουν τους αξιωματούχους των δημοσίων έργων προκειμένου να εκφράσουν την  απογοήτευση και αγανάκτηση τους για την κατάσταση. Πρέπει να γίνει, είπε, άμεση επιδιόρθωση γιατί ο συγκεκριμένος δρόμος αποτελεί την κύρια αρτηρία του Πύργου Τηλλυρίας με τη Λευκωσία.

Σε δηλώσεις για το θέμα προέβησαν και βουλευτές Πάφου.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Πάφου Ανδρέας Φακοντής δήλωσε ότι οι κατολισθήσεις στην περιοχή αποτελεί συχνό φαινόμενο και σημείωσε πως παρά την επιδιόρθωση και συντήρηση του δρόμου παρουσιάστηκε μεγαλύτερο πρόβλημα φέτος, προσθέτοντας πως χρειάζεται ριζική βελτίωση του συγκεκριμένου σημείου. Είπε, τέλος, πως το θέμα θα εγγραφεί στην αρμόδια επιτροπή Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων της Βουλής προς συζήτηση ώστε να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα.

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Πάφου Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης ανέφερε πως χθες αργά το απόγευμα επικοινώνησε με τον  Διευθυντή  του Τμήματος Δημοσίων Έργων Σωκράτη Ζαπίτη για το θέμα της κατάρρευσης του δρόμου Πάφου -Πόλης πάρα τη Γιόλου. Από την ενημέρωση που είχε, κλιμάκιο εμπειρογνώμων του Υπουργείου Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων θα επισκεφθεί το σημείο  για εξεύρεση λύσης. Τα Δημόσια Έργα Πάφου και η Αστυνομία λαμβάνουν τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα αλλά θα πρέπει να βρεθεί ριζική λύση, κατέληξε ο κ. Πιττοκοπίτης.

Το σημείο του δρόμου επισκέφτηκε σήμερα ο βουλευτής της ΕΔΕΚ Ηλίας Μυριάνθους, ο οποίος δήλωσε ότι μετά και τις βροχοπτώσεις, το οδόστρωμα πλέον να κρίνεται ακατάλληλο για διέλευση οχημάτων. Επεσήμανε ωστόσο πως λύση δεν είναι να κλείσει ο δρόμος και να γίνει εκτροπή της κυκλοφοριακής κίνησης από τη Δρούσεια και τον Κάθηκα, αφού με ένα τέτοιο ενδεχόμενο οι κοινότητες που γειτνιάζουν με την περιοχή θα ταλαιπωρηθούν αφάνταστα. 

Αναμφίβολα σημείωσε, το υπόστρωμα της περιοχής είναι ασταθές και ουσιαστικά η κατάσταση είχε διαφανεί από πέρσι με την παρατεταμένη βροχόπτωση. Εκτίμησε πως με το δεύτερο κονδύλι που έχει ψηφιστεί στην Βουλή για τη β’ φάση βελτίωσης του υφιστάμενου δρόμου υπάρχει ευκαιρία να γίνει σοβαρή μελέτη και να βελτιωθεί ο δρόμος όχι μόνο στο συγκεκριμένο σημείο.

Διαμαρτυρόμενος πολίτης, ο Χρύσανθος Σαββίδης, ανέφερε πως το κλείσιμο του δρόμου θέλει να στείλει το ηχηρό μήνυμα ότι οι Παφίτες δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Ο κ. Σαββίδης είπε πως κινδυνεύουν ζωές, έχουν χαθεί ζωές και εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι ενώ η κατασκευή του δρόμου από την Πάφο μέχρι το Στρουμπί με κατεύθυνση μιας λωρίδας έχει εγκριθεί, στην ουσία δεν αλλάζει τίποτα. Χαρακτήρισε αναγκαιότητα την κατασκευή του δρόμου Πάφου- Πόλης Χρυσοχούς με τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας. Κάλεσε τέλος τόσο στον Υπουργό όσο και τα δημόσια έργα να επισκεφτούν το μέρος και να δώσουν  άμεσες λύσεις "για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα". 

Ο Ανδρέας Κροταλίας, κάτοικος της κοινότητας Γιόλου σε δηλώσεις του ανέφερε πως το σημείο πριν την είσοδο της κοινότητας μέχρι την έξοδο του χωριού, "αποτελεί νεκροταφείο" λόγω των πολλών τροχαίων δυστυχημάτων που έχουν σημειωθεί. Συγκεκριμένα, είπε, το σημείο αυτό επιδιορθώθηκε στις 13 Ιουλίου του 2019 ωστόσο εκ νέου ο δρόμος υποχώρησε στο ίδιο σημείο ακριβώς. 

Κάτοικος της Γιόλου, η Νίκη Παναγιώτου εξέφρασε την απογοήτευση της, σημειώνοντας πως καθημερινά θέτουν τις ζωές τους σε κίνδυνο. Κάλεσε τους αρμόδιους φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Εμείς, είπε, “δεν είμαστε εδώ, μόνο για να φορολογούμαστε, αλλά έχουμε και απαιτήσεις και αυτό πρέπει να γίνει αντιληπτό”.

Σημειώνεται πως στο Κ.Σ. Γιόλου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην παρουσία λειτουργών του Τμήματος Δημοσίων Έργων προς εξεύρεση λύσης. Eπίσης σύμφωνα με την Αστυνομία, στον κύριο δρόμο Γιόλου – Πόλης Χρυσοχούς, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος για περίπου δέκα μέτρα προς την κατεύθυνση της Πόλης Χρυσοχούς, η αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας είναι κλειστή.

AΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top