ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

JUST MERCY (Αγώνας για δικαιοσύνη)

JUST MERCY (Αγώνας για δικαιοσύνη)

Αυτό μας αφορά ΟΛΟΥΣ!

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ

Μια δυνατή και αληθινή ιστορία που προκαλεί το μυαλό.
Ακολουθεί τα βήματα του νεαρού δικηγόρου Μπράιαν Στίβενσον (Τζόρνταν) και τη μάχη του με τη δικαιοσύνη, που άφησε ιστορία.

Μετά την αποφοίτησή του από το Χάρβαρντ, ο Μπράιαν θα μπορούσε να είχε επιλέξει μία προσοδοφόρα επαγγελματική πορεία. Αντίθετα, κατευθύνεται στην Αλαμπάμα προκειμένου να υπερασπιστεί όσους καταδικάζονται άδικα, έχοντας την υποστήριξη της δικηγόρου Εύα Άνσλεϊ (Λάρσον).

Μία από τις πρώτες και πιο εκρηκτικές υποθέσεις που αναλαμβάνει, είναι εκείνη του Γουόλτερ ΜακΜίλαν (Φοξ), που το 1987, καταδικάζεται σε θάνατο για την περιβόητη δολοφονία ενός 18χρονου κοριτσιού, παρά την ύπαρξη αποδεικτικών στοιχείων που αποδεικνύουν την αθωότητά του και του γεγονότος ότι η μόνη μαρτυρία εναντίον του, ήταν από έναν εγκληματία που είχε κίνητρο να αποκρύψει την αλήθεια.

Στα χρόνια που ακολούθησαν, ο Μπράιαν εμπλέκεται σε ένα λαβύρινθο νομικών και πολιτικών παρασκηνίων και απροκάλυπτου και αναίσχυντου ρατσισμού, καθώς παλεύει για τον Γουόλτερ και άλλους σαν αυτόν, με τις πιθανότητες - και το σύστημα - να είναι εναντίον τους.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ

Ο Μάικλ Μπ. Τζόρνταν (“Black Panther,” “Creed,” upcoming “Creed II”) και οι βραβευμένοι με Όσκαρ Τζέιμι Φοξ («Ray», «Baby Driver», «Django: Unchained») και Μπρι Λάρσον (“Room,” “The Glass Castle,” “Captain Marvel”) πρωταγωνιστούν στην ταινία JUST MERCY ένα εμπνευσμένο δράμα που μεταφέρει μία από τις πιο σημαντικές ιστορίες της εποχής μας στη μεγάλη οθόνη.

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης Ντεστίν Ντανιέλ Κρετόν (“The Glass Castle,” “Shor t Term 12”) σκηνοθετεί την ταινία, η οποία βασίζεται στο βραβευμένο μπεστ σέλερ του Μπράιαν Στίβενσον.

Παραγωγοί της ταινίας είναι οι Τζιλ Νέτερ ("Life of Pi", "The Blind Side") και Άσερ Γκόλντσταϊν (“Short Term 12”) και διευθυντές παραγωγής οι Μάικ Ντέικ, Μάικλ Μπ. Τζόρνταν, Μπράιαν Στίβενσον, Γκάμπριελ Χάμοντ, Ντάνειλ Χάμοντ και Νάιτζα Κιούκενταλ. Ο Κρετόν σκηνοθετεί την ταινία βασισμένος στο σενάριο που έγραψε μαζί με τον Άντριου Λάνχαμ ("The Glass Castle"), βασισμένος στο βιβλίο του Στίβενσον Just Mercy: A Story of Justice and Redemption. Το βιβλίο δημοσιεύθηκε το 2014 από τον εκδοτικό οίκο Spiegel & Grau, έμεινε 118 εβδομάδες στη λίστα με τα ευπώλητα βιβλία της New York Times και θεωρήθηκε ένα από τα καλύτερα βιβλία της χρονιάς από μια σειρά κορυφαίων εκδόσεων, συμπεριλαμβανομένου του περιοδικού TIME.

Για το συγκεκριμένο βιβλίο, ο Στίβενσον βραβεύτηκε με το Andrew Carnegie Medal of Excellence, με το βραβείο NAACP Image και το λογοτεχνικό βραβείο Dayton Literary Peace Prize for Nonfiction. Στην ταινία παίζουν επίσης οι Ο’ Σι Τζάκσον Τζ. (“Straight Outta Compton”) που ενσαρκώνει τον Άντονι Ρέι Χίντον, ακόμα έναν άδικα καταδικασμένο σε θάνατο, του οποίου την υπόθεση αναλαμβάνει ο Μπράιαν, Ρομπ Μόργκαν ("Mudbound") που παίζει τον Χέρμπερτ Ρίτσαρντσον, επίσης θανατοποινίτη και Τιμ Μπλέικ Νέλσον ("Wormwood") που παίζει τον Ραλφ Μάιερς, του οποίου η μαρτυρία ενάντια στον Γουόλτερ ΜακΜίλαν τίθεται υπό αμφισβήτηση.

Πρωταγωνιστούν: Μάικλ Μπ. Τζόρταν
Τζέιμι Φοξ
Μπρι Λάρσον


Σκηνοθέτης: Ντέστιν Ντάνιελ Κρετόν

Από τις 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ στους κινηματογράφους
Κ. ΣΙΝΕΠΛΕΞ & THE MALL OF CYPRUS Λευκωσία,
RIO PREMIER (THE MALL OF NICOSIA)
Κ. ΣΙΝΕΠΛΕΞ & ΡΙΟ Λεμεσός,
Κ. ΣΙΝΕΠΛΕΞ Λάρνακα.
ΤΗΕ ΜΑLL OF PAPHOS Πάφος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Υπόθεση απόπειρας φόνου με θύμα 34χρονο, διερευνά η Αστυνομία στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top