ΕΛΛΑΔΑ

Πέπλο μυστηρίου γύρω από την απόδραση της Βίκυς Σταμάτη- Οι δύο γυναίκες – «κλειδιά» στη νοσηλεία της

Πέπλο μυστηρίου γύρω από την απόδραση της Βίκυς Σταμάτη- Οι δύο γυναίκες – «κλειδιά» στη νοσηλεία της

Πρόσωπο - μυστήριο αποτελεί για τους εργαζόμενους στο Δρομοκαΐτειο η γυναίκα που φέρεται να συνέδραμε την κρατούμενη Βίκυ Σταμάτη στην απόδρασή της την περασμένη εβδομάδα.

Η 46χρονη πρώην τραπεζοκόμος του ψυχιατρικού νοσοκομείου που σύμφωνα με όσα υποστήριξε η κρατούμενη όταν συνελήφθη της παρείχε βοήθεια υλική, όπως αντικλείδι του λουκέτου της μπαλκονόπορτας για να αποδράσει, έχει «θολά» χαρακτηριστικά και ακόμη πιο «θολή» παρουσία στους θαλάμους του Τμήματος  Βραχείας Νοσηλείας  όπου νοσηλευόταν τους τελευταίους 15 μήνες η Βίκυ Σταμάτη.

Η αναφορά στη γυναίκα – συνεργό προκάλεσε μεγάλη έκπληξη στο προσωπικό καθώς ουδείς από τα μαγειρεία και τις λοιπές βοηθητικές υπηρεσίες  - προσωπικό των οποίων φέρεται να αποτελούσε-  μπορούσε να ανασυνθέσει την εικόνα της.

Σύμφωνα με πηγές του ψυχιατρείου, στα μαγειρεία και στο σερβίρισμα του φαγητού απασχολούνται  συχνά γυναίκες από τα συνεργεία καθαριότητας. Πρόκειται για γυναίκες που προσλαμβάνονται με ολιγόμηνες συμβάσεις από την εταιρία – ανάδοχο της καθαριότητας και οι οποίες αμείβονται με την ώρα.

Ωστόσο, τη συγκεκριμένη γυναίκα με τα χαρακτηριστικά που περίγραψε η κρατούμενη κανείς δεν τη θυμάται ούτε από το διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό ούτε από το νοσηλευτικό.

Επιπλέον, και όπως είχε αποκαλύψει το protothema.gr αυτό που χαρακτήριζε τη συμπεριφορά της ασθενούς κρατούμενης τους πρώτους μήνες της νοσηλείας της ήταν η άρνησή της να δεχτεί το φαγητό του νοσοκομείου και η «επιθυμία» της που γινόταν… διαταγή όπως αποδείχτηκε, να παραγγέλνει από τα όμορα καταστήματα εστίασης στο Δρομοκαΐτειο. Γεγονός που γεννά μεγαλύτερα ερωτηματικά αναφορικά με την –υποτιθέμενη-  γνωριμία της και τη σύνδεσή της με την εργαζόμενη του συνεργείου.

Κι ενώ η αινιγματική γυναίκα από το συνεργείο καθαριότητας και η σχέση που φέρεται να είχε χτίσει με την ιδιότροπη και ιδιόρρυθμη – προφανώς και λόγω της ψυχικής ασθένειας- σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου δεν μπαίνουν εύκολα στο μικροσκόπιο και δεν «φωτίζονται» λόγω έλλειψης στοιχείων, οι εργαζόμενοι μπορούν να ανασυνθέσουν με λεπτομέρειες τη σχέση της Βίκυς Σταμάτη με μια άλλη γυναίκα από τη φρουρά του ΑΤ Αιγάλεω που είχαν αναλάβει τη φύλαξή της.

Όπως έχουν ενημερώσει και αρμοδίως μία εκ των φρουρών διατηρούσε προσωπικές σχέσεις με την κρατούμενη και την επισκεπτόταν συχνά στον θάλαμό της, σε ώρες επισκεπτηρίου και πάντα εκτός του δικού της ωραρίου.

Πηγή:Protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΗΠΑ: «Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν»

ΗΠΑ: «Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν»

Επίθεση στο Ιράν με πυραύλους σε τουλάχιστον μια στρατιωτική εγκατάσταση πραγματοποίησε το Ισραήλ τα ξημερώματα της Παρασκευής σύμφωνα με τo ABC και το CNN.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top