ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ενώπιον Κακουργιοδικείου ο 32χρονος για τη μεγάλη ποσότητα κροτίδων – Προβλέπεται ποινή φυλάκισης μέχρι και 10 χρόνια

Ενώπιον Κακουργιοδικείου ο 32χρονος για τη μεγάλη ποσότητα κροτίδων – Προβλέπεται ποινή φυλάκισης μέχρι και 10 χρόνια

Σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου, που θα συνεδριάσει στις 19 Μαϊου, παρέπεμψε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού τον 32χρονο που συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα μετά τον εντοπισμό τεράστιας ποσότητας κροτίδων και άλλων εκρηκτικών υλών σε εγκαταλελειμμένη κατοικία στα Κάτω Πολεμίδια και σε εμπορευματοκιβώτιο που έφτασε στο λιμάνι Λεμεσού.

Ο 32χρονος αντιμετωπίζει 6 κατηγορίες που αφορούν κατοχή και εμπορία εκρηκτικών υλών και σύμφωνα με τον υπεύθυνο του ΤΑΕ Λεμεσού Ιωάννη Σωτηριάδη, οι κατηγορίες αυτές επισύρουν ποινή φυλάκισης μέχρι και 10 χρόνια.

Το Δικαστήριο έλαβε υπόψη το λευκό ποινικό μητρώο του 32χρονου και το γεγονός ότι είναι πατέρας ενός ανήλικου παιδιού και αποφάσισε όπως αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μέχρι την έναρξη της διαδικασίας ενώπιον του Κακουργιοδικείου. Συγκεκριμένα ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 50 χιλιάδων ευρώ από αξιόχρεο εγγυητή, παρέδωσε όλα τα ταξιδιωτικά του έγγραφα, θα παρουσιάζεται καθημερινά σε αστυνομικό σταθμό, ενώ το όνομα του τοποθετήθηκε στο stop list.

Η ποσότητα κροτίδων που βρέθηκε στην κατοχή του 32χρονου, ο οποίος είχε άδεια χρήσης εκρηκτικών υλών, είναι μια από τις μεγαλύτερες που εντοπίστηκαν τα τελευταία χρόνια από την αστυνομία. Εντός της εγκαταλελειμμένης οικίας εντοπίστηκαν 168,790 κροτίδες διαφόρων τύπων,   χειροφωτοβολίδες αλεξιπτώτου, 1150 φωτεινά σήματα χειρός, 16 κιλά πυρίτιδα, διάφορα ταχύκαυστα πυραγωγά σχοινιά, δύο σημειωματάρια και ένας τιμοκατάλογος. Εξάλλου, σε έρευνα σε εμπορευματοκιβώτιο που έφτασε στο λιμάνι Λεμεσού και στο οποίο εισαγωγέας ήταν ο 32χρονος, εντοπίστηκαν σε πέντε κιβώτια που έφεραν την ένδειξη «πλαστικά είδη», 10 χιλιάδες κροτίδες, 287 καπνογόνα, 281 φωτεινά σήματα χειρός, 49 ηλεκτρικά σπίρτα, 620 πυροτεχνήματα και 100 σπρέι εκτόξευσης επιβλαβών αερίων.

Ο κ. Σωτηριάδης στις δηλώσεις του τόνισε πως, παρά τις τελευταίες επιτυχίες της αστυνομίας με τον εντοπισμό μεγάλων ποσοτήτων κροτίδων που θα διοχετεύονταν στην αγορά ενόψει των εορτών του Πάσχα, δεν υπάρχει εφησυχασμός και οι έρευνες συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό με στόχο να περιοριστεί το φαινόμενο στο ελάχιστο και να προληφθούν οι οποιεσδήποτε ανεπιθύμητες συνέπειες από ατυχήματα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top