LIFESTYLE

ROSE N‘ROSES

ROSE  N‘ROSES

Οι απέραντες καλλιέργειες των τριαντάφυλλων cent folia εκτείνονται ως εκεί που βλέπει το μάτι δημιουργώντας εάν μαγευτικό ουράνιο τόξο αποχρώσεων του ροζ, από το φωτεινό φούξια μέχρι το ανοιχτό παστέλ.

Έχει ήδη αρχίσει να χαράζει στην ενδοχώρα του γκράς, όμως οι ακτίνες του ηλίου δεν έχουν φτάσει ακόμα στο ζενίθ τους, όπως τα μεσημέρια της άνοιξης. Όχι, η απαλή ζεστασιά τους αγκαλιάζει τα μαγιάτικα τριαντάφυλλα, ακόμα στολισμένα με δροσοσταλίδες, κάνοντας τα ένα ένα να ανοίξουν τα πέταλα τους και να απελευθερώσουν το μοναδικό, πανίσχυρο άρωμα τους. Ένα ζωηρό και αισθησιακό άρωμα, που αλληλοϋφαίνεται με τις νότες του μελιού και του πιπεριού. Μια έκρηξη ζωντάνιας, που αναδύεται και γεμίζει την ατμόσφαιρα με τη μεθυστική, ακαταμάχητη ευωδιά της.

Τώρα είναι που οι συλλέκτες πρέπει να βιαστούν, καθώς ξέρουν ότι έχουν ελάχιστο χρόνο στη διάθεση τους για να αιχμαλωτίσουν τον πολύτιμο θησαυρό των τριαντάφυλλων της Προβηγκίας. Ζουπώντας με δεξιοτεχνία τον μίσχο του λουλουδιού, με τον χυμό και τον δρόσο να κυλούν στα δάχτυλα τους, συλλέγουν το τριαντάφυλλο την κατάλληλη στιγμή για να εκχυλίσουν το πολύτιμο απόσταγμα, τα πιο ισχυρά absolutes που θα αναδημιουργήσουν όλες του τις οσφρητικές πτυχές.

Πανέμορφο τριαντάφυλλο του Μάη, που τόσοι σε επιθυμούν και σε περιμένουν με ανυπομονησία… Σε σένα συμπυκνώνονται όλα τα τριαντάφυλλα του κόσμου. Ένας αδιαμφισβήτητος Βασιλιάς που ενσαρκώνει την απαράμιλλη ομορφιά του θρυλικού λουλουδιού, τη διαχρονικότητα ενός αρώματος που δεν παύει ποτέ να αποτελεί σύμβολο της αγάπης και της ομορφιάς.

«Με το MISS DIOR ROSE NROSES, δεν ήθελα να δημιουργήσω ένα τριαντάφυλλο αλλά την ενσάρκωση μιας πληθωρικής λουλουδένιας έκρηξης. Ήθελα να αναβιώσω το δυνατό εκείνο αίσθημα της «ΦΥΣΗΣ» που ένιωσα όταν ήμουν παιδί και είδα για πρώτη φορά τα ανθισμένα λιβάδια του Μαΐου. Για μένα, το τριαντάφυλλο αντιπροσωπεύει αυτό ακριβώς το δέος. Ήθελα να είμαι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο λουλούδι

FRANÇOIS DEMACHY,

ΑΡΩΜΑΤΟΠΟΙΟΣ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗΝ DIOR

Μεγαλωμένος στο γκράς, και με ανεξίτηλα χαραγμένες τις αναμνήσεις των αμέτρητων τριαντάφυλλων και των συναρπαστικών συγκομιδών, ο François Demachy, Αρωματοποιός-Δημιουργός στην DIOR, θέλησε να συνθέσει μια ωδή στον δυναμισμό, τη ζωντάνια και τη ζωηράδα των λουλουδιών.

Να αναδημιουργήσει αυτή την αίσθηση της ατελείωτης λουλουδένιας έκρηξης. Θέλησε να αποδώσει την ομορφιά της στιγμής εκείνης, όταν το ολόφρεσκο, ολόδροσο ανθός αναδύει το φωτεινό, πλούσιο, ακαταμάχητο άρωμα του – ένα άρωμα ζωηρό, που ταυτόχρονα αγκαλιάζει τις αισθήσεις. Μια ευωδία που σε αιχμαλωτίζει, για πάντα.

Το νέο Miss Dior αποπνέει πραγματικά λουλουδένια πληθωρικότητα, την αίσθηση μιας αγκαλιάς δροσερών πέταλων που φωτίζουν τη γεμάτη ζωντάνια, λαμπερή, γενναιόδωρη σύνθεση του αρώματος. Μια ωδή στην αγάπη για τα λουλούδια, ενορχηστρωμένη γύρω από τον Βασιλιά των τριαντάφυλλων που ντύνεται με τις πιο μεθυστικές και σαγηνευτικές νότες. Μια φωτεινή και πικάντικη ωδή σε ένα πλούσιο μπουκέτο λουλουδιών που αποκαλύπτεται και πολλαπλασιάζεται.

Miss Dior Rose N’Roses.

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ, ΑΜΕΤΡΗΤΑ…

Ζωηρό και χαρούμενο, το άρωμα Miss Dior Rose NRoses αιχμαλωτίζει αμέσως με μια αίσθηση ανθισμένης φύσης, επιφυλάσσοντας μας έπειτα, αφού γίνει ένα με την επιδερμίδα, την ευχάριστη έκπληξη της μακράς διάρκειας. Η ευωδιά των ολόφρεσκων λουλουδιών αναδύεται αμέσως μέσα από μια έκρηξη, αιχμαλωτίζει τις αισθήσεις και ξετυλίγεται.

Ένα χρώμα –το φωτεινό, ζωηρό ροζ– γίνεται άρωμα.

Μια πικάντικη και δυναμική εισαγωγή. Αδιαπραγμάτευτα λουλουδένια. Το Miss Dior Rose NRoses μας παρασύρει αμέσως σε έναν ωκεανό δροσερών πετάλων, στην καρδιά ενός απέραντου λιβαδιού λουλουδιών. Για να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο τριαντάφυλλο, στο εξαίσιο αυτό άρωμα της «φύσης», ο François Demachy δημιούργησε ένα πληθωρικό, γενναιόδωρο λουλούδι.

Ένα τριαντάφυλλο ανυποχώρητο και με ισχυρή παρουσία, αναμεμειγμένο με τα αιθέρια έλαια και τα absolutes που παίζουν σε λα ματζόρε. Συνδυασμένα στο πλούσιο αυτό άρωμα, το εξαίσιο τριαντάφυλλο του γκράς και το ζωηρό τριαντάφυλλο της Δαμασκού ενώνουν τις δυνάμεις τους απογειώνοντας τις αισθήσεις και δημιουργώντας μια πολυδιάστατη σύνθεση. Οι απίστευτα πολύπλευρες νότες και αποχρώσεις του προβηγκιανού τριαντάφυλλου εξυψώνονται από τις δυναμικές πινελιές των συγγενών του από την Τουρκία και τη Βουλγαρία.

Δεν πρόκειται απλώς για ένα πορτρέτο του τριαντάφυλλου, αλλά για έναν εκπληκτικό καμβά μιας λουλουδένιας έκρηξης, για ένα κύμα αρωματικών πετάλων που ενισχύονται με τη χαρούμενη ένταση των φρουτένιων και ζουμερών νοτών του περγαμόντου και του μανταρινιού και εξυψώνονται από τη φρεσκάδα των νοτών εσπεριδοειδών και μέντας του αποστάγματος γερανιού.

«Το τριαντάφυλλο είναι ένα κλασσικό συστατικό που ταιριάζει με τα πάντα και προσφέρει στον αρωματοποιό αμέτρητες δυνατότητες. Το να βάλει κανείς την υπογραφή του στο λουλούδι αυτό με τον καθολικό χαρακτήρα είναι μια συναρπαστική πρόκληση.»

FRANÇOIS DEMACHY,

ΑΡΩΜΑΤΟΠΟΙΟΣ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗΝ DIOR

ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ, ΜΕ ΔΙΑΡΚΕΙΑ…

Μια λαμπερή λουλουδένια έκρηξη που στέκεται δυνατή και διατηρεί τη ζωντάνια της ζωηρής υπογραφής της. Η μεγαλύτερη έμφαση στους μόσχους είναι αυτό που διασφαλίζει τη μακρά αυτή διάρκεια. Η ατμόσφαιρα εδώ δεν είναι ήρεμη και γαλήνια. Το Miss Dior Rose NRoses ξέρει πως να κρατά ανέπαφη τη φρεσκάδα και τη σπιρτάδα του. Η βάση μόσχων είναι εδώ για να εντείνει τις νότες λουλουδιών και να τις κάνει να λάμψουν. Αυτό είναι ένα τριαντάφυλλο με αποφασιστικό χαρακτήρα, εκφραστικό και χαρούμενο. Είναι το άρωμα Μiss Dior Rose NRoses, που ακόμα και το όνομα του αντανακλά την πληθωρικότητα του, την αφθονία των λουλουδιών που συνθέτουν την καρδιά του με όλη τους τη ζωντάνια.

«Το όνομα της νέας αυτής σύνθεσης, Miss Dior Rose NRoses, αναδεικνύει με τον πιο υπέροχο τρόπο τη λουλουδένια πληθωρικότητα του αρώματος. Η επανάληψη αντανακλά τέλεια την οσφρητική ηχώ που θέλησα να δημιουργήσω στις νότες βάση, οι οποίες κάνουν την τριανταφυλλένια καρδιά να χτυπά.»

FRANÇOIS DEMACHY,

ΑΡΩΜΑΤΟΠΟΙΟΣ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗΝ DIOR

ΓΚΡΑΣ, DIOR & ΜΑΓΙΑΤΙΚΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ: ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΓΑΠΗΣ

Η ιστορία ανάμεσα στο γκράς και στον Οίκο Dior είναι μια ατελείωτη ιστορία αγάπης. Όλα ξεκίνησαν όταν ο Christian Dior, ως παιδί, ανακάλυψε για πρώτη φορά τα λουλούδια στην ενδοχώρα της Προβηγκίας που αγαπούσε τόσο πολύ. Η ιστορία συνεχίστηκε στο CHÂTEAU DE LA COLLE NOIRE, στην καρδιά της περιοχής της Φαγιάνς, που έμελλε να είναι και η τελευταία κατοικία του. Εκεί, ο Σχεδιαστής – Αρωματοποιός έγινε πραγματικός «Μεγαλοκτηματίας» καλλιεργώντας περί τα 900 στρέμματα γης, στην οποία επέλεξε να φυτέψει μαγιάτικα τριαντάφυλλα: τον Βασιλιά των λουλουδιών για εκείνον, τα τριαντάφυλλα cent folia.

Σήμερα, η Parfums Christian Dior συνεχίζει να εμπλουτίζει την υπεροχή αυτή ιστορία και να διαιωνίζει το πάθος του Christian Dior για τα τριαντάφυλλα, δίνοντας ξανά ζωή στις εκτάσεις του γκράς.

Το 2006, ο François Demachy συναντήθηκε με την Carole Bianca Lana, μια έμπειρη καλλιεργήτρια λουλουδιών για αρώματα και επικεφαλής του «Domaine de Manon». Μαζί, δημιουργήσαν την πρώτη τέτοιου είδους συνεργασία για την Dior. Έκτοτε, η συγκομιδή των μαγιάτικων τριαντάφυλλων, όπως και των γιασεμιών, προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για την Parfums Christian Dior.

Λίγο καιρό αργότερα, η Armelle Janody, η οποία μυήθηκε στην τέχνη του εμπορίου από την Carole Bianca Lana και πλέον διαχειρίζεται το «Clos de Callian», συνήψε επίσης αποκλειστική συνεργασία με την Dior, κρατώντας ολόκληρη τη συγκομιδή τριαντάφυλλων του κτήματος για τον αρωματοποιό.

Αντλώντας έμπνευση από το θάρρος και το πάθος των δυο αυτών γυναικών, και με την ενθάρρυνση της Dior στο πλευρό τους, πολλοί νέοι καλλιεργητές αποφασίζουν σήμερα να έρθουν στις εκτάσεις του Γκράς και να δημιουργήσουν τα δικά τους κτήματα με τη βοήθεια της Dior.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η νεαρή Emilie Carlo, η οποία δουλεύει τη γη που κάποτε ανήκε στην πολυαγαπημένη αδερφή του Christian Dior και έμπνευση για το άρωμα Miss Dior. Ένας τόσο όμορφος συμβολισμός! Το «Les Naysses», στη γη που καλλιεργεί η Emilie για την «Terres et Parfums«, δεν είναι άλλο από το παλαιό ποτέ σπίτι της Catherine Dior, οπού κι εκείνη καλλιεργούσε κάποτε τριαντάφυλλα.

Σε κοντινή απόσταση, τα χιλιάδες τριαντάφυλλα που καλλιεργούνται στο Château de la Colle Noire αποφέρουν σήμερα εξαίσιες σοδειές. Εξίσου εξαίσιες είναι και οι σοδειές των Jardins de la Colle Noire που συνορεύουν με το Château και, ανήκοντας πλέον στους νέους μας συνεργάτες Alain Rebuffel και Pascal Guignon, διαθέτουν την παραγωγή μαγιάτικων τριαντάφυλλων τους στην Parfums Christian Dior.

Στην «οικογένεια» αυτή έχουμε τη χαρά να υποδεχτούμε ακόμα ένα μέλος: τους Michael και Rémy Giovinazzo, οι οποίοι έμαθαν τα μυστικά της σύνθεσης τριαντάφυλλων από τον παππού τους και συνεχίζουν, μέχρι σήμερα, να τιμούν την πολύτιμη αυτή κληρονομιά.

Χάρη στο θάρρος και την επιμονή των νεαρών αυτών παραγωγών, και στην επιθυμία του Οίκου Dior να τους στηρίξει διασφαλίζοντας έτσι τόσο τη δημιουργία αρωμάτων με τα πιο εξαίσια λουλούδια όσο και την αναβίωση των εκτάσεων του γκράς, τα μαγιάτικα τριαντάφυλλα ανθίζουν ξανά κατά χιλιάδες.

Οι καλλιέργειες τριαντάφυλλων αναβιώνουν και επεκτείνονται μέσα από γόνιμες συνεργασίες που μας δίνουν την ελπίδα ότι, σε τρία χρονιά, θα καλύπτουμε όλες μας τις ανάγκες για τριαντάφυλλα από το γκράς. Συνεργαζόμαστε επίσης με νέα κτήματα και για την καλλιέργεια άλλων λουλουδιών (γιασεμί, νερόλι, τουμπάριζα, κλπ.). Αμέτρητα λουλούδια Dior, αποκλειστικά για τα αρώματα Dior!

NATALIE PORTMAN σαγηνεύει με το Miss Dior

Η εκθαμβωτική Natalie Portman ενσαρκώνει για άλλη μια φορά το διαχρονικό Miss Dior. Η διάφανη τούλινη φούστα της σε χρώμα dusty rose, κεντημένη με μεταξωτά πλισέ λουλούδια ζωγραφισμένα στο χέρι, τυλίγεται γύρω της. Ο κορσές της, διακοσμημένος με κομψά ντεραπαρίσματα και ξέφτια που υφάναν οι μοδίστρες του ατελιέ Dior, αναδεικνύει τη φινέτσα και τη χάρη της. Μια νέα αποκλειστική δημιουργία της Maria Grazia Chiuri, απόλυτα εναρμονισμένη με τη σπουδαία κληρονομιά των φορεμάτων Miss Dior που έχουν ντύσει τη γυναικά Dior. Κομψά και εντυπωσιακά επισημά φορέματα, για μια ευδιάθετη, χαρούμενη, σικάτη Miss Dior.

]]>

Διαβάστε ολόκληρο το δημοσίευμα ΕΔΩ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top