ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΚΟΥΔΟΥΝΑΡΗ «Η Κύπρος την περίοδο της Αγγλοκρατίας (1878 -1960)»

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΚΟΥΔΟΥΝΑΡΗ «Η Κύπρος την περίοδο της Αγγλοκρατίας (1878 -1960)»

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου συνδιοργανώνει μαζί με άλλα Πανεπιστήμια και επιστημονικούς φορείς, διήμερο διεθνές συνέδριο στη Λευκωσία την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020.

Θέμα της επιστημονικής συνάντησης είναι «Η Κύπρος την περίοδο της Αγγλοκρατίας, 1878 - 1960». Το συνέδριο είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Αριστείδη Κουδουνάρη, προέδρου της Κυπριακής Εταιρείας Ιστορικών Σπουδών, μελετητή της νεότερης κυπριακής Ιστορίας.


Εβδομήντα καταξιωμένοι αλλά και νεότεροι επιστήμονες, από την Κύπρο και το εξωτερικό, ερευνητές, υποψήφιοι διδάκτορες και μεταπτυχιακοί φοιτητές στη Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία θα παρουσιάσουν σε δεκαέξι συνεδρίες στοιχεία των ερευνών τους που άπτονται της νεότερης και σύγχρονης Ιστορίας της Κύπρου.
Στο συνέδριο λαμβάνει μέρος ο Καθηγητής Γιώργος Γεωργής, Πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας, Πολιτικής και Διεθνών Σπουδών της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών, Τεχνών και Ανθρωπιστικών Σπουδών και Διευθυντής των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Ιστορίας του Πανεπιστημίου Νεάπολις, ο Δρ Κυριάκος Ιακωβίδης, Λέκτορας στο Τμήμα Ιστορίας, Πολιτικής και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Νεάπολις. Συμμετέχουν, επίσης, με ανακοίνωση ο Ανδρέας Χριστοδούλου, υποψήφιος διδάκτωρ στο Τμήμα Ιστορίας, Πολιτικής και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Νεάπολις, η Φοίβη Χριστοδούλου, εν ενεργεία μεταπτυχιακή φοιτήτρια του συμβατικού Μεταπτυχιακού στην Ιστορία και η Στάλω Κωνσταντίνου, αριστούχος απόφοιτος του ίδιου Προγράμματος και υποψήφια διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top