ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ – Κορωνοϊός: Ύποπτη περίπτωση 30χρονου άνδρα - Σε συναγερμό το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»

ΕΛΛΑΔΑ – Κορωνοϊός: Ύποπτη περίπτωση 30χρονου άνδρα - Σε συναγερμό το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»

Ύποπτο κρούσμα κορονοϊού φέρεται να αντιμετωπίζει το ιατρικό προσωπικό του «Ευαγγελισμού». Πρόκειται για έναν νεαρό άνδρα, ηλικίας περίπου 30 ετών.

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Παρασκευής 07/02, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», το οποίο φέρεται να αντιμετωπίζει ύποπτο κρούσμα κορονοϊού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για έναν 30χρονο άνδρα, ο οποίος παρουσιάζει συμπτώματα, τα οποία είναι παρεμφερή με τον ιό.

Όλο το προσωπικό του νοσοκομείου έχει τεθεί σε συναγερμό, λαμβάνοντας ατομικά μέτρα προστασίας.

Ο ασθενής, ο οποίος είχε ταξιδέψει το προηγούμενο διάστημα στην Κίνα, έχει διακομιστεί σε ειδικό θάλαμο των εξωτερικών ιατρείων.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1», η διοίκηση του νοσοκομείου έχει ήδη ενημερώσει την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, αλλά και τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές.

Το ιατρικό προσωπικό αναμένεται να λάβει δείγμα από τον ασθενή, το οποίο θα αποσταλεί στο Ινστιτούτο Παστέρ, προκειμένου να διαπιστωθεί αν πρόκειται πράγματι για κρούσμα κορονοϊου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ιατρικές αρχές της χώρας έχουν κληθεί να αντιμετωπίσουν δεκάδες ύποπτα κρούσματα, τα οποία όμως, όλα ήταν εντέλει αρνητικά στον ιό.

Τουλάχιστον 635 νεκροί σε παγκόσμιο επίπεδο

Ο φονικός ιός εμφανίστηκε για πρώτη φορά, τον περασμένο Δεκέμβριο, στην ψαραγορά της πόλης Γουχάν, στην επαρχία Γουμπέι της Κίνας.

Μέχρι στιγμής, έχει εξαπλωθεί σε τουλάχιστον 26 χώρες, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να ανέρχεται σε 635, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων στην Κίνα.

Την ίδια ώρα, τα κρούσματα σε παγκόσμιο επίπεδο, υπερβαίνουν τα 30.000, γεγονός το οποίο έχει δημιουργήσει φαινόμενα έλλειψης ιατρικών μασκών και άλλων προϊόντων προφύλαξης.

Στην Ελλάδα, μάλιστα, η ΠΟΕΔΗΝ έσπευσε να καταγγείλει ότι η τιμή προμήθειας ιατρικών μασκών από τα ελληνικά νοσοκομείο έχει αυξηθεί κατά 300%

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top