ΔΙΕΘΝΗ

Αδερφές που χάθηκαν στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ανταμώθηκαν ξανά μετά από 78 χρόνια - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ&VIDEO

Αδερφές που χάθηκαν στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ανταμώθηκαν ξανά μετά από 78 χρόνια - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ&VIDEO

Μια συγκινητική ιστορία είδε το φως της δημοσιότητας παραμονές της 75ης επετείου της Νίκης της Νίκης των συμμάχων κατά της ναζιστικής Γερμανίας και αφορά δύο αδερφές που είχαν χαθεί κατά την διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και αντάμωσαν ξανάμετά από 78 ολόκληρα χρόνια.

Η απίστευτη αυτή επανασύνδεση έγινε χάρη σε μια τηλεοπτική εκπομπή αναζητήσεων προσώπων με τίτλο «Περίμενε με» και της ρωσική Αστυνομίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN, oi δύο αδερφές, η Γιούλια και η Ροζαλίνα Χαριτόνοβα που είναι σήμερα 92 και 94 ετών αντίστοιχα που είχαν χαθεί μεταξύ τους κατά την διάρκεια του βομβαρδισμού του Στάλινγκραντ (σσ. τώρα λέγεται Βόλγκογκραντ) .

Το χρονικό της εξαφάνισης


Η Γιούλια και η Ροζαλίνα Χαριτόνοβα το 1942 ζούσαν στο πόλη. Η μεγαλύτερη αδερφή η Ροζαλίνα ήταν 15 ετών και εργάζονταν σ ένα εργοστάσιο κατασκευής τρακτέρ στο οποίο κατά την διάρκεια του πολέμου κατασκεύαζε και άρματα μάχης. Η μικρότερη αδερφή Γιούλια έμενε στο σπίτι με τη μητέρα της.

Κατά την διάρκεια ενός βομβαρδισμού της ναζιστικής αεροπορίας, όλο το εργοστάσιο εκκενώθηκε. Η οικογένεια της Ροζαλίνας μεταφέρθηκε εκτός πόλης. Όλους τους διαβεβαίωναν λέγοντας τους, «μην ανησυχείτε, θα περάσετε στην άλλη όχθη του ποταμού Βόλγα, και εκεί θα βρείτε τους οικείους σας». Οι δύο αδερφές όμως χάθηκαν και δεν μπόρεσαν να βρουν η μία την άλλη.

Την Ροζαλίνα τότε τη μετέφεραν πιο μακριά στο Τσελιάμπινσκ, κοντά στα Ουράλια, όπου συνέχισε να εργάζεται σε εργοστάσιο πολεμοφοδίων, ενώ μόλις τέλειωσε ο πόλεμος παρέμεινε στο εργοστάσιο, και συνέχισε να δουλεύει.

Η μητέρα της και η μικρότερη αδερφή της έψαχναν να βρουν την Ροζαλίνα στο εργοστάσιο στο οποίο εργάζονταν στο Στάλινγκραντ και το οποίο είχε καταστραφεί ολοσχερώς.

Αργότερα η Γιούλια Χαριτόνοβα, η οποία γεννήθηκε το 1928 έχασε την μητέρα της και μια ακόμη αδερφή της την Γκάλια οι οποίες πέθαναν από την πείνα και διάφορες ασθένειες.

Ο πατέρας και ο αδερφός τους οι οποίοι πολεμούσαν, παρέμειναν ως αγνοούμενοι. Όταν η Γιούλια μεγάλωσε μετακόμισε στην πόλη Πενζ, όπου όλη της τη ζωή εργάσθηκε σαν δασκάλα.

Η Ροζαλίνα, η οποία γεννήθηκε το 1928 , ήλπιζε πάντα ότι κάποτε θα έβρισκε τους δικού της. Το 2014 με τη βοήθεια των φίλων της, απευθύνθηκε στην εκπομπή αναζητήσεων «Περίμενε με», ενώ πρόσφατα η Γιούλια αποφάσισε να αναζητήσει την αδερφή της και απευθύνθηκε στην Αστυνομία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top