ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η πρώτη προπόνηση της Εθνικής μότοκρος Κύπρου – Δηλώσεις

Η πρώτη προπόνηση της Εθνικής μότοκρος Κύπρου – Δηλώσεις

Την πρώτη προπόνηση της εθνικής ομάδας μότοκρος πραγματοποίησε πρόσφατα η Κυπριακή Ομοσπονδία Μοτοσικλέτας υπό το φως της νέας χορηγικής στήριξης από την μεγαλύτερη εταιρία Λιπαντικών της Ιαπωνίας, ΕΝΕΟΣ, την οποία αντιπροσωπεύει στην Κύπρο η εταιρία PSALTIS.

Στην Εθνική Ομάδα κλήθηκαν 6 αθλητές βάση των κριτηρίων που έθεσε η Κυπριακή Ομοσπονδία Μοτοσικλέτας στην προκήρυξη του φετινού πρωταθλήματος. Έτσι οι αναβάτες που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας είναι ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος και περσινός πρωταθλητής της μεγάλης κατηγορίας ΜΧ1 Χρίστος Τσαγγαράς, ο δεύτερος και τρίτος του βαθμολογικού πίνακα, Χρύσανθος Γεωργίου και Μιχάλης Πάμπουκας,  ο πρωτοπόρος στη κατηγορία ΜΧ2 Άριστος Γεωργίου και ο δεύτερος Χρίστος Κιμήτρης ενώ αναπληρωματικός επιλέγηκε ο Μαρίνος Τσαγγαράς που αγωνίζεται στην ΜΧ3OVER.

Στην ενημέρωση που έγινε, οι προπονητές της εθνικής Μίμης Καρατσιόλης και Νικηφόρος Ανδρέου, επικεντρώθηκαν στην ομαδικότητα και στο πνεύμα συνεργασίας ανάμεσα στους αθλητές και τους συνοδούς τους παρά το γεγονός ότι το άθλημα  μοτοκρός  είναι ατομικό. Στο σημερινό πρόγραμμα οι αναβάτες προπονήθηκαν σε τεχνικές προσπεράσματος και τρόπους προστασίας της αγωνιστικής γραμμής κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Ο Χρίστος Τσαγγαράς ο οποίος πέρυσι κέρδισε την 3η θέση στην ΜΧ1 στον διεθνή αγώνα στο Σάμοκοφ της Βουλγαρίας δήλωσε πολύ χαρούμενος που η Κυπριακή Ομοσπονδία Μοτοσικλέτας τον κάλεσε για ακόμη μια χρονιά στην Εθνική. «Για μένα αποτελεί πρόκληση γιατί θα εκπροσωπήσω την χώρα μου σε διεθνή αγώνα, είναι ωραίο να φέρνεις καλά αποτελέσματα στο εξωτερικό αλλά είναι και μια ξεχωριστή εμπειρία. Στόχος μας για φέτος είναι να δουλέψουμε σαν ομάδα και να φέρουμε ξανά ένα καλό αποτέλεσμα, όπως το βάθρο το 2019.»

Χρύσανθος Γεωργίου: «Χαίρομαι που για ακόμα μια φορά με καλεί η εθνική ομάδα, αυτό για μένα σημαίνει ότι αναγνωρίστηκαν οι κόποι μιας χρονιάς σκληρής προπόνησης και πολλές θυσίες. Είναι σαν μια ανταμοιβή από την ΚΟΜ όπου μου δίνετε η ευκαιρία να δω της δυνατότητες μου στο εξωτερικό. Οι περισσότεροι αθλητές στο εξωτερικό είναι επαγγελματίες και το επίπεδο τους είναι πολύ πιο ψηλό από το δικό μας.  Στόχος μου είναι να τα πάω καλυτέρα από τη περσινή μου παρουσία, να διορθώσω τα λάθη μου, και να αποχτήσω περισσότερες εμπειρίες».

Μιχάλης Πάμπουκας: «Σίγουρα όλοι οι οδηγοί πάντα περιμένουμε να μας καλέσουν στην Εθνική Κύπρου. Είναι πολύ όμορφο συναίσθημα να τρέξει κάποιος για την Εθνική της χώρας του. Έχω αρκετές εμπειρίες από διεθνείς αγώνες. Έλαβα μέρος με την Εθνική Κύπρου αρκετές φορές και αγωνιστικά και στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, το οποίο είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και δύσκολο, με πολύ δυνατούς οδηγούς. Οι στόχοι μας με την ομοσπονδία είναι να φέρουμε ένα καλό αποτέλεσμα σαν Εθνική Κύπρου. Να ευχαριστήσουμε την ΚΟΜ, τον ΚΟΑ και τον χορηγό μας τα λιπαντικά ENEOS για την οικονομική και υλική τους στήριξη. Η δική μου άποψη είναι ότι πρέπει να είμαστε ενωμένοι και αγαπημένοι σαν ομάδα. Στόχος μου είναι να φέρω το καλύτερο αποτέλεσμα για την Κύπρο μας».

Άριστος Γεωργίου: «Είναι η τρίτη φορά που με καλεί η ομοσπονδία στην Εθνική ομάδα. Πρώτη φορά ήταν στον βαλκανικό αγώνα της Βουλγαρίας πέρυσι, ενώ η δεύτερη ήταν στον αγώνα των Εθών στην Ολλανδία στο ASSEN τον περασμένο Σεπτέμβριο. Αυτή την φορά θα είναι και πάλι σε Βαλκανικό αγώνα. Για έμενα το ότι αγωνίζομαι στο εξωτερικό με την Εθνική είναι μια μεγάλη ευκαιρία να αποκτήσω πολλές εμπειρίες, να δω σε πιο επίπεδο βρίσκομαι και να προσπαθώ συνεχώς να γίνομαι καλύτερος. Από την συμμετοχή μου στην Εθνική ομάδα μαθαίνω πως είναι να είμαστε και να λειτουργούμε σαν ομάδα και να προσπαθούμε όλοι για μια καλή θέση για την Κύπρο μας. Γνωρίζω ότι έχει οδηγούς υψηλού επιπέδου αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορώ να προσπαθήσω ώστε να πάρω μια καλή θέση. Θα προσπαθήσω να κάνω ότι καλύτερο μπορώ για να φέρω το καλύτερο αποτέλεσμα».

Χρίστος Κιμίτρη: «Περίμενα ότι θα με καλούσε η ΚΟΜ στην Εθνική Ομάδα επειδή δούλεψα σκληρά τα τελευταία δύο χρόνια. Δεν έτρεξα ποτέ σε διεθνή αγώνα όμως οι στόχοι μου μαζί με την Ομοσπονδία είναι να προσπαθήσω να φέρω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ενώ ταυτόχρονα να αποκτήσω εμπειρίες αφού έτσι θα μπορέσω να οδηγήσω καλύτερα και να φέρω καλύτερα αποτελέσματα τόσο σε διεθνείς αγώνες όσο και στο τοπικό πρωτάθλημα».

Μαρίνος Τσαγγαράς: Ο βετεράνος πολυπρωταθλητής δήλωσε ότι «Για ακόμα μια χρονιά είμαι υποψήφιο μέλος της Εθνικής Μότοκρος. Αν τελικά η Ομοσπονδία αποφασίσει να με επιλέξει να λάβω μέρος στην κατηγορία των Βετεράνων θα τα δώσω όλα για το καλύτερο αποτέλεσμα. Επίσης θα κάνω ότι περνά από το χέρι μου ώστε να βοηθήσω να δημιουργηθεί ομαδικό κλίμα και να μεταδώσω στους νεαρούς συναθλητές μου τις αγωνιστικές μου εμπειρίες ώστε να ξεπεράσουν όποια προβλήματα αντιμετωπίσουν. Αγωνιστικά μπορώ ακόμα να προσφέρω αφού πέρσι βοήθησα με τα αποτελέσματα μου να ανεβεί η Κυπριακή αποστολή στο βάθρο».

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top