ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Παναγιώτου: 'Δυστυχώς, φυγομάχησε ο Παπαδάκης – Ο Σιζόπουλος δικαιούται μόνο δύο θητείες '

Μ. Παναγιώτου: 'Δυστυχώς, φυγομάχησε ο Παπαδάκης – Ο Σιζόπουλος δικαιούται μόνο δύο θητείες '

Το ThemaOnline επικοινώνησε με εκπρόσωπο της ΕΔΕΚ σχετικά με τις προηγούμενες δηλώσεις του Ευρωβουλευτή, ο οποίος δήλωσε ότι θα εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα για να δικαιωθεί. Η εκπρόσωπος τύπου της ΕΔΕΚ δήλωσε ότι το θέμα έληξε και είναι σεβαστή η απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου του κόμματος.


Σε ερώτηση μας που έγινε σε σχέση με την νομική πτυχή του ζητήματος και την δήλωση του κ. Παπαδάκη, η κ. Παναγιώτου διερωτήθηκε γιατί ο κ. Παπαδάκης ανάγει το ζήτημα σε νομικό, νοουμένου ότι υποστήριζε όλη αυτή την περίοδο ότι το ζήτημα είναι πολιτικό.

 Ακολούθως, η εκπρόσωπος της ΕΔΕΚ αναρωτήθηκε γιατί ο Ευρωβουλευτής του κόμματος δεν παρουσιάστηκε ενώπιων του Πειθαρχικού Συμβουλίου ενώ του είχε ζητηθεί. Παράλληλα, του ζητήθηκε να φέρει μάρτυρες προς υποστήριξή του και δεν το έπραξε. Δυστυχώς, φυγομάχησε ο κ. Παπαδάκης, όπως προσθέτει.


Στην συνέχεια, η κ. Παναγιώτου πρόσθεσε ότι το κόμμα δεν ζήτησε κάτι εξωφρενικό. Όπως είχε συμφωνηθεί, έπρεπε να είχε ανοιχτεί Γραφείο Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, στο οποίο, μάλιστα, θα επωμιζόταν το κόμμα το 50% του κόστους. Η ΕΔΕΚ καλούσε τον Ευρωβουλευτή για πέντε ολόκληρους μήνες, χωρίς όμως καμία απόκριση.

Σε μεταγενέστερη ερώτηση μας για τις κατηγορίες του Δημήτρη Παπαδάκη, περί προσπάθειας πολιτικής εξόντωσής του, η Μαρία Παναγιώτου δήλωσε ότι αυτό θα μπορούσε να ισχύει εάν δεν υπήρχε περιορισμός θητειών από το καταστατικό του κόμματος. Ο πρόεδρος Μαρίνος Σιζόπουλος δικαιούται δύο θητείες, καθώς ο ίδιος απαίτησε να μπει ο περιορισμός των θητειών στο αξιωμα του προεδρου στο καταστατικό. Παράλληλα, το καταστατικό του κόμματος απαγορεύει σε Ευρωβουλευτές, υπουργούς και δημάρχους να διεκδικήσουν το αξίωμα του προέδρου, εάν εξακολουθούν να διατηρούν το αιρετό τους αξίωμα. Κλείνοντας, αναρωτιέται η Εκπρόσωπος Τύπου με βάση όλα αυτά, πώς είναι δυνατόν να ισχύει αυτό που προσάπτει η μεριά του κ. Παπαδάκη;

Τέλος, εκ μέρους της ΕΔΕΚ θεωρείται προσβολή τόσο προς το Πειθαρχικό Συμβούλιο όσο και προς το ίδιο το κόμμα. Υπάρχουν έγκριτοι νομικοί εντός του Πειθαρχικού Συμβουλίου όπως χαρακτηριστικά δηλώνει η εκπρόσωπος του κινήματος; Είναι ντροπή όλα αυτά που τους καταλογίζονται.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον προσώπου – Φαίνεται να έριχνε πυροτεχνήματα

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top