ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωστής Ευσταθίου: ‘Έξω φρενών’ από την νοοτροπία που έχει η ΕΔΕΚ - VIDEO

Κωστής Ευσταθίου: ‘Έξω φρενών’ από την νοοτροπία που έχει η ΕΔΕΚ - VIDEO

Μετριοπαθής και στεναχωρημένος στις δηλώσεις του φάνηκε να είναι ο βουλευτής της ΕΔΕΚ Κωστής Ευσταθίου, στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Alpha, καλούμενος να σχολιάσει το παρασκήνιο της διαγραφής του Ευρωβουλευτή του κόμματος, Δημήτρη Παπαδάκη από το Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Του Γιώργου Τάττη


Αρχικά, σχολιάζοντας το πόρισμα δήλωσε ότι, «στο πόρισμα πολλές από τις καταγγελίες δεν στοιχειοθετούνταν. Όπως επίσης υπήρχαν και κάποιες άλλες καταγγελίες, για τις οποίες, από την στιγμή που δεν είχαν αμφισβητηθεί κάποια γεγονότα, υπήρχε θέμα προς συζήτηση».

Για τον δικό του ρόλο στην υπόθεση, ο Κωστής Ευσταθίου υποστήριξε ότι δεν είχε εντολή να καθορίσει εάν οι καταγγελίες αυτές στοιχειοθετούν ή όχι αδικήματα. Αυτό το οποίο έκανε, θέλει να πιστεύει με αντικειμενικότητα, είναι το ότι κάποια από τα καταμαρτυρούμενα στον Δημήτρη Παπαδάκη, κι αν ακόμη ήταν ορθά, δεν στοιχειοθετούσαν κάποιες από τις καταγγελίες. Για άλλα ζητήματα, το ζήτημα ήταν καθαρά του πολιτικού γραφείου».


Σε ερώτηση της δημοσιογράφου εάν αυτά τα ζητήματα ήταν σοβαρά ή όχι, απάντησε ότι δεν υπάρχουν σοβαρά, ούτε μη σοβαρά. Υπήρχαν κάποιες καταγγελίες οι οποίες εξετάστηκαν. Εν τούτοις, δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για το ότι ο Δημήτρης Παπαδάκης δεν εμφανίστηκε στο Πειθαρχικό.


Στην συνέχεια, ο βουλευτής δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για τα παρελκόμενα της διαγραφής του συναγωνιστή του Δημήτρη Παπαδάκη. Όπως είπε, «όλοι βάζουν εναντίων όλων και αυτό είναι που με ενοχλεί ιδιαίτερα. Πρέπει κάποτε να μάθουμε στην ΕΔΕΚ ότι δεν θα πρέπει να συνεχίσουμε αυτή τη νοοτροπία που μας καταδυναστεύει δεκαετίες, ότι θα πρέπει να αυτοαναιρούμαστε, να καταγγέλλει ο ένας τον άλλο, δημοσίως».


Μάλιστα, δεν δίστασε να δηλώσει ότι είναι «έξω φρενών, από συμπεριφορές και από αυτή τη νοοτροπία την οποία έχει η ΕΔΕΚ», χωρίς να τοποθετεί τον εαυτό του έξω από τα γεγονότα.


Στην συνέχεια, κάλεσε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη της εσωκομματικής διαμάχης να σεβαστούν από κοινού κυρίως τα μέλη και τους φίλους του κόμματους. Που δίνουν τη ψυχή τους, που μια ζωή είναι στο περιθώριο επειδή αγαπούν αυτό το κόμμα. Αυτούς πρέπει να σεβόμαστε όλοι. Κατέκρινε μάλιστα το γεγονός ότι έγινε ουσιαστικά η δίκη μέσω τύπου, τηλεοράσεων και ραδιοφώνων.


Σε ερώτημα για την θέση του έναντι της διαγραφής του Δημήτρη Παπαδάκη, περιορίστηκε στο να δηλώσει ότι είναι στεναχωρημένος που διαγράφηκε, αλλά παράλληλα, κατανοεί και τους λόγους που έκανε την καταγγελία ο Μαρίνος Σιζόπουλους. Διαφοροποιήθηκε όμως στον τρόπο διαχείρισης του γεγονότος, δηλώνοντας ότι κατανοεί επίσης και τους λόγους για τους οποίους δεν θα έπρεπε να φτάσει η ΕΔΕΚ μέχρι εδώ.

Παρ’ όλα αυτά, έκανε σαφές ότι οι αποφάσεις του Πειθαρχικού Συμβουλίου είναι βάση καταστατικού και δεν είναι κατά παραγγελία.


Κλείνει, δείχνοντας εκ νέου την απογοήτευσή του για την τροπή που πήρε η υπόθεση, δηλώνοντας ότι μόνο κακό κάνουν οι ύβρεις, οι χαρακτηρισμοί και τα κοσμητικά επίθετα που έλαβαν χώρα από φίλους και στελέχη του κινήματος.

 

 Δείτε όλο το βίντεο της εκπομπής:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού - Επιχειρούνται οι τελικές κατασβέσεις

Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού - Επιχειρούνται οι τελικές κατασβέσεις

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 και ώρα 09:50 στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, βρίσκεται σε ύφεση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top