ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Πέμπτης (20/02)

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Πέμπτης (20/02)

Οι εξελίξεις με τα στημένα παιχνίδια, το ζήτημα του περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου αλλά και νομοθετήματα που προωθούνται στην Ολομέλεια, κυριαρχούν σήμερα στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων.


Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «3 καυτά νομοθετήματα αύριο στην Ολομέλεια» γράφει ότι τρία καυτά νομοθετήματα είναι στην ατζέντα της αυριανής συνεδρία της Ολομέλειας και αφορούν την κατάργηση του πέναλτι του 12% για τους κρατικούς υπαλλήλους, τη διεύρυνση των δικαιούχων κρατικών λιμουζινών και τη σύσταση Ενιαίας Υπηρεσίας Επιθεωρήσεων στο Υπουργείο Εργασίας. Αλλού, γράφει ότι καταχωρείται σήμερα υπόθεση εναντίον προέδρου σωματείου και διαιτητή και ότι ο Αρχηγός δήλωσε πως από το 2011 η Κύπρος έλαβε 85 «κόκκινους φακέλους», ότι 23 τελούν υπό διερεύνηση και 62 έχουν αρχειοθετηθεί. Σε άλλο πρωτοσέλιδο θέμα η «Α» γράφει ότι η πλήρης απαξίωση των πολιτικών κομμάτων την Κύπρο, αποτυπώνεται στο τελευταίο ευρωβαρόμετρο του φθινοπώρου το 2019 που δημοσιοποιήθηκε χθες και δείχνει ότι σχεδόν 9 στους 10 Κύπριους ή 87% δεν έχει εμπιστοσύνη στα πολιτικά κόμματα, με την κυβέρνηση και τη Βουλή να ακολουθούν σε αρνητική άποψη με 66% και 63% αντίστοιχα.

Ο «Πολίτης» τιτλοφορεί το κύριο του θέμα «Στραβά μάτια αρχών για Larena Gate - φακέλους» και γράφει ότι ο Αρχηγός της Αστυνομίας αναγνώρισε χθες ότι ενημερώθηκαν πριν από 13 μήνες για την υπόθεση Λαρένα και ότι σε κόκκινους φακέλους της UEFA υπάρχουν ονόματα παικτών και ομάδων, αλλά υποστήριξε ότι δεν υπήρχε, τουλάχιστον στους 62 εξ αυτών βάση για στοιχειοθέτηση υποθέσεων, γι αυτό και αρχειοθετήθηκαν ως μη αστυνομικής φύσεως σε συνεννόηση με τη Νομική Υπηρεσία. Αλλού γράφει ότι μπορεί η συμφωνία Αρχιεπισκοπής και Αχιλλέα Καϊμακλιού να έγινε το 2015 για επιστροφή στην Εκκλησία του μισού γηπέδου αλλά, δεδομένου ότι δεν δόθηκε ακόμα το πράσινο φως για αλλαγή της πολεοδομικής ζώνης, οι κάτοικοι της περιοχής προσπαθούν να πετύχουν την ανατροπή. Σε άλλο θέμα ο «Π» γράφει ότι άνοιγμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου με τρία βασικά στάδια προετοιμάζουν οι Τατάρ - Οζερσάι σε συνεργασία με την Τουρκία.

Ο «Φιλελεύθερος» κάτω από τον τίτλο «Μικτή επιτροπή Αμμοχώστου» γράφει ότι μεικτή επιτροπή από Ελληνοκύπριους και Τουρκύπριους για να εξετάσουν όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με το άνοιγμα της κλειστής περιοχής των Βαρωσίων προτείνει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μέσα από την επιστολή του προς το ΓΓ του ΟΗΕ. και ότι η επιστολή στάλθηκε με αφορμή τις νέες προκλήσεις των Τούρκων στην κατεχόμενη πόλη της Αμμοχώστου και τις ανακοινώσεις Φουάτ Οκτάι το περασμένο Σάββατο. Αλλού γράφει ότι ανεξάρτητη μαρτυρία και από τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα φαίνεται να κατέχει η Αστυνομία γύρω από την υπόθεση χειραγώγησης αγώνα, με ύποπτους τον Πρόεδρο σωματείου και Διαιτητή και ότι σήμερα η Αστυνομία θα προχωρήσει στην καταχώρηση της υπόθεσης στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι καταδρομείς εκπαιδεύονται και εντυπωσιάζουν σε χιονισμένες περιοχές του Τροόδους.

Η «Χαραυγή», στο κύριο της θέμα με τίτλο «Δια της απραξίας κουκουλώνουν υποθέσεις» γράφει ότι δεν είναι μόνο οι καταγγελίες, από τον Ιανουάριο του 2019, των Ισπανών ανακριτών για στημένους ποδοσφαιρικούς αγώνες που δεν διερευνήθηκαν αλλά και υπόθεση του 2016 για στοιχηματική δραστηριότητα ύψους €15 εκατ. με εμπλοκή μεγαλοπαραγόντων του κυπριακού ποδοσφαίρου και θέτει θέμα ευθυνών των τότε Αρχηγού της Αστυνομίας και Υπουργού Δικαιοσύνης. Σε άλλο θέμα η «Χ» δημοσιεύει δηλώσεις του Άντρου Κυπριανού ότι η κριτική του ΑΚΕΛ στο Πρόεδρο συνοδευόταν πάντοτε από συγκεκριμένες εισηγήσεις στις οποίες, προφανώς, Κυβέρνηση και ηγεσία ΔΗΣΥ κωφεύουν. Αλλού γράφει ότι η ΠΑΣΥΝΟ επαναφέρει τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο Αθαλάσσας ενώ προειδοποιεί με μέτρα και κάνει λόγο για καμπανάκι κινδύνου και για την Πνευμονολογική Λευκωσίας.

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα “Cyprus Mail”, τιτλοφορεί το κύριο της θέμα «`Είναι φάουλ` λένε Βουλευτές στον Αρχηγό Αστυνομίας» και γράφει ότι η Αστυνομία αρνείται ότι κωλυσιέργησε εν μέσω των τελευταίων εκρηκτικών αποκαλύψεων για στημένα παιχνίδια σε συζήτηση που διεξήχθη στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής. Αλλού γράφει ότι ο Υπουργός Άμυνας διέψευσε δημοσιεύματα ότι μέρη της Κύπρου έχουν μετατραπεί σε αεροπορική βάση των ΗΠΑ για σκοπούς της διεξαγωγής πολεμικών επιχειρήσεων σε χώρες της Μέσης Ανατολής. Σε άλλο θέμα η "CM" γράφει ότι ο Δήμος Λακατάμιας έχει τοποθετήσει έργο τέχνης από ποδήλατα κοντά στο γραμμικό πάρκο Πεδιαίου προωθώντας τον πιο ενεργό τρόπο ζωής.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top