ΔΙΕΘΝΗ

Δείτε ποιος είναι ο δράστης: Πίστευε σε θεωρίες συνωμοσίας και καλούσε σε δράση – Νεκρή και η μητέρα του - VIDEO

Δείτε ποιος είναι ο δράστης: Πίστευε σε θεωρίες συνωμοσίας και καλούσε σε δράση – Νεκρή και η μητέρα του - VIDEO

Εξακριβώθηκε τελικά ο δράστης της φονικής επίθεσης στη Χανάου, κοντά στη Φραγκφούρτη, στην κεντρική Γερμανία.

Ο δράστης σκότωσε 9 άτομα σε δύο διαδοχικές επιθέσεις σε μπαρ με ναργιλέδες, ανοίγοντας πυρ με όπλο. Μέχρι τώρα, αυτό που έγινε γνωστό είναι ότι τα εννέα θύματα από τα δέκα είναι Κούρδοι. 

Ο δράστης, σύμφωνα με την αστυνομία, βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του. Πλάι του, βρέθηκε ακόμη ένα πτώμα που φέρεται να είναι της μητέρας του.
Η γερμανική κοινωνία είναι σε κατάσταση σοκ από το νέο αιματοκύλισμα, καθώς τα τελευταία χρόνια διανύει μία κρίση σε ότι αφορά ακροδεξιές τρομοκρατικές ομάδες και χτυπήματα. Πολλά χτυπήματα δε, αποτράπηκαν την τελευταία στιγμή, όπως στο Χάλε ή στην Δρέσδη.

Η Εισαγγελία της Καρσρούης αναλύει τα ξενοφοβικά κίνητρα του Tobias R, όπως ταυτοποιήθηκε το ακριβές όνομα του δράστη από τις γερμανικές αρχές. Οι ειδικοί ξεκίνησαν ήδη να αναλύουν την κατάσταση της ψυχικής του υγείας και τα ακροδεξιά του κίνητρα, καθώς κυκλοφόρησε βίντεο στο οποίο ο δράστης καλεί σε δράση, αναλύοντας διάφορες θεωρίες συνωμοσίας.

Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει στο βίντεο, ο δράστης καλεί τους Αμερικανούς πολίτες να κλείσουν τα συμβατικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και να αναλάβουν δράση. Επίσης, θεωρεί ότι υπάρχουν υπόγειες εγκαταστάσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες στις οποίες εγκλωβίζονται, κακοποιούνται και σκοτώνονται μικρά παιδιά. Παράλληλα, πιστεύει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής είναι κάτω από τον έλεγχο άγνωστων μυστικών υπηρεσιών που χρησιμοποιούν άγνωστους διαβολικούς μεθόδους για έλεγχο των πολιτών.

Ο δράστης, όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών είχε ξεκάθαρα ρατσιστικά κίνητρα και η ενέργεια αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατική. Είναι 43 χρονών και είναι ντόπιος κάτοικος της πόλης Χανάου. Εργαζόταν ως υπάλληλος τράπεζας και σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων.

Δείτε το βίντεο από το Πρώτο Θέμα: 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Η Κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας τα οποία αξιολογούνται διαρκώς ως προς την αποτελεσματικότητα τους είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top