ΔΙΕΘΝΗ

Πλαφόν στα χαρτιά υγείας στην Αυστραλία λόγω κορωνοϊού - Τάμπλοϊντ κυκλοφόρησε με χαρτί υγείας για ένθετο

Πλαφόν στα χαρτιά υγείας στην Αυστραλία λόγω κορωνοϊού - Τάμπλοϊντ κυκλοφόρησε με χαρτί υγείας για ένθετο

Ένα φορτηγό που μετέφερε χαρτιά υγείας τυλίχτηκε στις φλόγες στην πόλη Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας προκαλώντας πανικό ως προς την επάρκεια των συγκεκριμένων προϊόντων που έχουν εξαφανιστεί από τα ράφια των σούπερ μάρκετ.

 

Οι καταναλωτές αγοράζουν μαζικά χαρτιά υγείας όλη την εβδομάδα και οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ Woolworths και Coles υποχρεώθηκαν να βάλουν πλαφόν--τα 4 πακέτα-- στις ποσότητες που δικαιούται να αγοράζει ο καταναλωτής.

Η κυβέρνηση κάλεσε τους καταναλωτές να μην αποθηκεύουν χαρτιά υγείας και ο Πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον έφθασε στο σημείο να επιχειρήσει να καθησυχάσει τους καταναλωτές για την επάρκεια των χαρτιών.

Ο αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα έχει ανέλθει σε 53, ενώ σημειώθηκαν και δύο θάνατοι.

Το φορτηγό έπιασε φωτιά όταν εξερράγη ο κινητήρας του στα προάστια της τρίτης μεγαλύτερης πόλης της Αυστραλίας αργά χθες το βράδυ, σύμφωνα με την αστυνομία και την πυροσβεστική υπηρεσία. Ο οδηγός του απεγκλωβίστηκε χωρίς να τραυματιστεί και το φορτίο του, περιλαμβανομένου του χαρτιού υγείας, στο μεγαλύτερο μέρος του δεν καταστράφηκε.

Ωστόσο το περιστατικό έγινε πρωτοσέλιδο αυξάνοντας την ανησυχία για την επάρκεια χαρτιού υγείας στη χώρα, την οποία ο επικεφαλής των ιατρικών υπηρεσιών Μπρένταν Μέρφι επιχείρησε να κατευνάσει σήμερα.

"Δεν υπάρχει λόγος να αδειάζετε τα ράφια από το χαρτί υγείας στα σούπερ μάρκετ", είπε ο Μέρφι σε συνέντευξη Τύπου στην Καμπέρα.

Εφημερίδα με...ένθετο χαρτί υγείας αντί για σελίδες

Μάλιστα κάποια μέσα ενημέρωσης δεν έχασαν ευκαιρία και διακωμώδησαν την κατάσταση με τον πανικό για το χαρτί υγείας. Η ταμπλόιντ εφημερίδα NT News, που είναι γνωστή για τους χιουμοριστικούς τίτλους της, κυκλοφόρησε με οκτώ λευκές σελίδες στη μέση του σημερινού της φύλλου και με την επεξήγηση ότι παρέχει στους αναγνώστες της αυτό που χρειάζονται.

"Σας τελείωσε το χαρτί υγείας; Η NT News φροντίζει. Γι αυτό τυπώσαμε ένα αποσπώμενο οκτασέλιδο ένθετο, με κάθετες και οριζόντιες γραμμές για να μπορεί να κόβεται, που να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Προμηθευτείτε την περιορισμένη έκδοση με το χαρτί υγείας φύλλο-φύλλο", γράφει στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα.

Η κίνηση αυτή απέσπασε αμέτρητα σχόλια στο Twitter: "Κάνει περισσότερα απ`ό,τι ο πρωθυπουργός @Σκοτ Μόρισον", σχολίασε ένας αναγνώστης, ενώ ένας άλλος αστειεύτηκε "Δεν λειτούργησε το ίδιο καλά με την ηλεκτρονική εκδοχή".

Κάποιος αναγνώστης χαρακτήρισε την κίνηση αυτή μια "ευφυή" ενέργεια και ένας άλλος έκρινε ότι είναι "υστερική" με έναν τρίτο να την αποκαλεί "παρανοϊκή". "Γνωρίζετε ότι δεν μπορείτε να ρίξετε μέσα στη λεκάνη εφημερίδα εκτός αν θέλετε να καλέσετε τον υδραυλικό;", προειδοποίησε ένας άλλος. Ηashtags όπως #ΕκτακτηΑνάγκηΓιαΧαρτίΥγείας και #ΑποκάλυψηΓιαΧαρτίΥγείας κυκλοφορούν στο Twitter όλη την εβδομάδα.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top