ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η πανδημία του κορωνοϊού απασχολεί τις εφημερίδες της Κυριακής (15/-03)

Η πανδημία του κορωνοϊού απασχολεί τις εφημερίδες της Κυριακής (15/-03)

Η πανδημία του κορωνοϊού και οι συνέπειές της τόσο στην Κύπρο όσο και το εξωτερικό είναι το αποκλειστικό θέμα που απασχολεί τις εφημερίδες της Κυριακής.

Στον κυριακάτικο Τύπο προβάλλονται επίσης η απόφαση του κατοχικού καθεστώτος να κλείσει τα οδοφράγματα για τους Ε/κ, τα σενάρια που έχει ενώπιόν του το Υπουργείο Υγείας για τον κορωνοϊό και το αναμενόμενο πακέτο μέτρων στήριξης της οικονομίας από τις συνέπειες της πανδημίας του Covid-19.
 
Η εφημερίδα "Αλήθεια" με τίτλο στο κύριο της θέμα «Έκλεισε τα οδοφράγματα στους Ε/κ» αναφέρεται στην απόφαση του κατοχικού καθεστώτος να κλείσει από τα ξημερώματα του Σαββάτου τα οδοφράγματα για τους Ε/κ, στο πλαίσιο των μέτρων κατά του κορωνοϊού, και κάνει λόγο για «πολιτική απόφαση – αντίποινο», αφού  η απόφαση αυτή δεν τεκμηριώνεται με βάση τη σημερινή κατάσταση τόσο στις ελεύθερες περιοχές όσο και στα κατεχόμενα. Αλλού γράφει ότι στους τρεις ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών στην Ελλάδα από την επιδημία του κορωνοϊού. Σε άλλο θέμα κάνει λόγο για έναν πλανήτη με κλειστά σύνορα, καθώς στην κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης προχωρούν όλο και περισσότερες χώρες.
 
Ο «Πολίτης» στεγάζει το κύριο του θέμα υπό τον τίτλο «Δύο προτεραιότητες για έλεγχο του κορωνοϊού» και γράφει ότι το Υπουργείο Υγείας δίνει μεγάλη έμφαση στη διαφύλαξη της υγείας του ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού και πιέζει για αυστηρότερα μέτρα, ώστε να πάμε σε σταδιακή και όχι μαζική εξάπλωση των κρουσμάτων. Αλλού γράφει ότι ο πολιτιστικός τομέας πλήττεται σημαντικά, καθώς αναστέλλεται κάθε δραστηριότητά του μέχρι νεωτέρας. Σε άλλο θέμα προβάλλει συνέντευξη του Υφυπουργού Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκου Κόκκινου, ο οποίος λέει ότι δεν τον φοβίζει η αποστολή του.
 
«Ο Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Μέρα με τη μέρα τα μέτρα» γράφει ότι σε μια κρίση για γερά νεύρα εξελίσσεται η επιδημία του κορωνοϊού, αφού η αναμενόμενη αύξηση των κρουσμάτων επιβάλλει στην Κυβέρνηση να προχωρεί καθημερινά στην λήψη πιο αυστηρών μέτρων. Αλλού γράφει ότι η απόφαση του κατοχικού καθεστώτος να θέσει σε καραντίνα τις κατεχόμενες περιοχές ώθησε τουρίστες να περάσουν στις ελεύθερες περιοχές, προκειμένου να αναζητήσουν τρόπους επιστροφής στις χώρες τους. Σε άλλο θέμα προβάλλει συνέντευξη του Υπουργού Υγείας Κωνσταντίνου Ιωάννου, ο οποίος διαβεβαιώνει ότι λαμβάνονται όλα τα μέτρα και ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι σε συνεχή εγρήγορση προς αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.
 
Η «Χαραυγή», υπό τον τίτλο «Αργήσαμε και δεν τολμήσαμε», γράφει στο κύριο της θέμα ότι «καθυστερεί η Κυβέρνηση να λάβει δραστικά μέτρα και ο χρόνος σε αυτές τις περιπτώσεις είναι καθοριστικός αφού μπορούν να αποφευχθούν πολλά κακά» επεσήμανε ο επιστήμονας Λεόντιος Κοστρίκης. Αλλού κάνει λόγο για παγκόσμιο συναγερμό με ολόκληρο τον πλανήτη να βρίσκεται σε καραντίνα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η καθυστέρηση στην έγκριση του Σχεδίου Περιοχής άφησε διατηρητέα βιομηχανικά κτίρια στο παραλιακό μέτωπο Λεμεσού σε ερήμωση.
 
Η αγγλόφωνη «Sunday Mail» τιτλοφορεί το κύριο της θέμα «Πολύ περισσότερα κρούσματα είναι πιθανά» και γράφει ότι η Κυβέρνηση δήλωσε το Σάββατο ότι αναμένει πολύ περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού, τονίζοντας πως όσο η εξάπλωση είναι περιορισμένη μπορεί να αντιμετωπιστεί. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στο αναμενόμενο δημοσιονομικό πακέτο στήριξης της οικονομίας που πλήττεται λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού. Αλλού γράφει ότι οι νέοι κανονισμοί για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού και ειδικότερα η απαγόρευση συγκεντρώσεων πέραν των 75 ατόμων έχουν μετατρέψει το κέντρο της Λευκωσίας σε «πόλη φάντασμα».
 
Η εβδομαδιαία «Η Καθημερινή» σε κύριο της άρθρο με τίτλο «Ώρα ευθύνης και συλλογικής ευθύνης» γράφει ότι την ώρα που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναβαθμίζει σε πανδημία το επίπεδο εξάπλωσης του κορωνοϊού, την ώρα που το ένα μετά το άλλο τα κράτη-μέλη της ΕΕ, λαμβάνουν δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, η κυπριακή κοινωνία αλλά και η Πολιτεία δεν έχουν πολυτέλεια παράτασης του διχασμού στο εσωτερικό. Αλλού γράφει ότι το λιανικό εμπόριο ζει «μέρες Χριστουγέννων» το τελευταίο διάστημα, ελέω κορωνοϊού, αφού οι πολίτες τρέχουν σε υπεραγορές και φαρμακεία αδειάζοντας τα ράφια από προϊόντα όπως αντισηπτικά και προστατευτικές μάσκες. Προβάλλει επίσης συνέντευξη του Υπουργού Οικονομικών, Κωνσταντίνου Πετρίδη, ο οποίος επισημαίνει ότι δεν θα υπάρξει αύξηση δημοσίου χρέους λόγω του κορωνοϊού, αλλά ενδεχομένως να αλλάξει ο σχεδιασμός που αφορά την δραστική μείωσή του.
 
Η επίσης εβδομαδιαία εφημερίδα «Η Σημερινή» κάτω από τίτλο «Παγκόσμιο κραχ από τον κορωνοϊό», γράφει στο κύριο της θέμα ότι η επέλαση του κορωνοϊού προκαλεί πρωτοφανή ύφεση στην παγκόσμια οικονομία με ανυπολόγιστες ζημιές στο διεθνές σύστημα και καταστροφικές συνέπειες και στο κοινωνικό επίπεδο. Αλλού γράφει ότι στα 21 έως χθες ανήλθαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στην Κύπρο, η οποία διέρχεται την πιο κρίσιμη ίσως περίοδο διάχυσης του ιού. Σε άλλο θέμα γράφει ότι αποκλεισμένη είναι η Κύπρος αφού απαγορεύτηκε η είσοδος ξένων στη χώρα μετά τη λήψη των μέτρων της Κυβέρνησης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top