ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Συνεχίζεται ο εμπαιγμός Κυπρίων που βρίσκονται στο εξωτερικό- Τηλεθεατές εκθέτουν ανεπανόρθωτα την Κυβέρνηση

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Συνεχίζεται ο εμπαιγμός Κυπρίων που βρίσκονται στο εξωτερικό- Τηλεθεατές εκθέτουν ανεπανόρθωτα την Κυβέρνηση

«Βροχή» οι καταγγελίες στην απογευματινή εκπομπή του OMEGA «Αιχμές» αναφορικά με τη βεβαίωση που οι κυπριακές Αρχές απαιτούν ώστε να σε δεχτούν για είσοδο στην πατρίδα μας.

Του Στέλιου Στυλιανού

Πολλοί τηλεθεατές πήραν τηλέφωνο και ουσιαστικά επιβεβαίωσαν τα όσα προηγουμένως μεταδώσαμε (διαβάστε εδώ το σχετικό δημοσίευμα), δηλαδή πως καμία χώρα και κανένα εργαστήριο δεν μπορεί να εκδώσει αυτή την βεβαίωση, τονίζοντας πως δεν έγινε καμία ενημέρωση και καμία συνεννόηση με τις κυπριακές Αρχές.

Το ζήτημα που προκύπτει είναι μεγάλο και ίσως να είναι και αντισυνταγματικό, αφού απαγορεύει ουσιαστικά σε πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας να επαναπατριστούν.

Τι μπορεί να γίνει ώστε να λυθεί η παρωδία που εκτυλίσσεται τις τελευταίες ώρες; Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας μπορεί να γίνει ρύθμιση ώστε αντί να ζητούν ένα (ανέφικτο) πιστοποιητικό να προσκομίζεται μια βεβαίωση ότι ο επιβάτης που θα ταξιδέψει δεν φέρει τα συμπτώματα και είναι υγιής ενώ μια δεύτερη πιθανή λύση είναι ο επαναπατρισμός όλων όσοι βρίσκονται για επαγγελματικούς (ή και άλλους) λόγους και ο έλεγχος να γίνει από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής αφού ούτως ή αλλιώς θα μπουν σε καραντίνα (σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους) για 14 μέρες.

Αναντίρρητα η εξασφάλιση πιστοποιητικού είναι προβληματική και αυτό είναι τόσο εμφανές που εκθέτει τις Αρχές αφού πρόκειται για ένα ελλειπές μέτρο που τελικό στόχο (όπως όλα δείχνουν) έχει να επιστρέψουν όσο το δυνατόν λιγότεροι Κύπριοι στην πατρίδα τους.

Ο Υπουργός Υγείας και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πρέπει άμεσα να λάβουν τα μηνύματα των πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας που αυτή την ώρα, φωνάζουν ότι βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε χώρες που δεν μπορούν να τους παρέχουν βοήθεια.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top