ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Έκκληση από την «κυβέρνηση» στους Τ/κ της Βρετανίας να μην επιστρέψουν

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Έκκληση από την «κυβέρνηση» στους Τ/κ της Βρετανίας να μην επιστρέψουν

Έκκληση στους Τ/κ που διαμένουν στο εξωτερικό και ειδικά στην Βρετανία να μην επιστρέψουν στα κατεχόμενα, απηύθυνε σήμερα ο «υπεξ» Κουντρέτ Οζερσάι λέγοντας ότι έχει ζητήσει συνάντηση με τους υπόλοιπους ανθυποψηφίους του για να αποφασιστεί η αναβολή των «προεδρικών εκλογών».

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Οζερσάι μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του «Μπαϊράκ» κάλεσε όσους από τους Τ/κ διαμένουν στην Βρετανία και θέλουν να επιστρέψουν στα κατεχόμενα, να μην το πράξουν εκτός και αν είναι απολύτως αναγκαίο. Σκέφτονται, είπε, για όσους θέλουν να επιστρέψουν να τους θέσουν, εφόσον έρθουν στα κατεχόμενα, σε ομαδική καραντίνα για να διευκολύνουν την παρακολούθησή τους. Υπάρχουν επίσης τ/κ φοιτητές, πρόσθεσε, και μελετούν ενδεχόμενα μέτρα που θα μπορούσα να λάβουν γι’ αυτούς.
 
Ο κ. Οζερσάι δήλωσε επίσης ότι υπό τις υφιστάμενες συνθήκες δεν υπάρχει πλέον νόημα να γίνουν οι «εκλογές».  «Η πολιτική για μένα δεν υπάρχει τώρα, δεν υπάρχει ψήγμα σημασίας  για τις εκλογές, αυτή τη στιγμή η πολιτική είναι πολυτέλεια», ανέφερε ο κ. Οζερσάι o οποίος αργότερα σε γραπτή του δήλωση ανέφερε ότι συζήτηση το θέμα με τον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί και σε συνάντηση με τον πρόεδρο και υποψήφιο του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν. Θα το συζητήσει επίσης και με τους άλλους υποψηφίους.
 
Να σημειωθεί ότι χθες, μετά το «υπουργικό συμβούλιο» τόσο ο κ. Οζερσάι, όσο και ο «πρωθυπουργός» και υποψήφιος του ΚΕΕ, Ερσίν Τατάρ είχαν δηλώσει ότι δεν συζήτησαν το θέμα της αναβολής των «προεδρικών εκλογών» αλλά είναι ένα ζήτημα που θα αποτελούσε αντικείμενο συζήτησης τις επόμενες ημέρες.
 
Ο κ. Τατάρ μιλώντας χθες μετά την συνεδρία του «υπουργικού» είχε καλέσει και αυτός του πολίτες του ψευδοκράτους που βρίσκονται στην Βρετανία να μην επιστρέψουν στα κατεχόμενα, λέγοντας ότι αυτό δεν είναι μια εύκολη έκκληση αλλά τα δύο κρούσματα από την Βρετανία ήταν ένας Τ/κ που είχε πάει διακοπές και επέστρεψε και ο άλλος Τ/κ που ζει στην Βρετανία και ήρθε στα κατεχόμενα.
 
Ανέφερε επίσης ότι προχθές του τηλεφώνησε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Έρντογαν για να του εκφράσει την ετοιμότητα της Τουρκίας να παρέχει κάθε είδους βοήθεια χρειαστεί.
 
Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Έρχουρμαν σε γραπτή του δήλωση  ότι οι Τ/κ παρ’ ότι δεν είναι «κράτος μέλος» της ΕΕ θα πρέπει να απευθυνθούν σε αυτή για βοήθεια, μέσω του Κανονισμού για την οικονομική βοήθεια της τ/κ κοινότητας, σημειώνοντας ότι η Ένωση ανακοίνωσε κονδύλι ύψους 25 δισ ευρώ για να αντιμετωπίσουν τα μέλη της τις οικονομικές δυσκολίες από τον κορωνοϊό στον τομέα της υγείας και την οικονομία.
 
 Σύμφωνα με πληροφορίες της Κίπρις ποστασί από την «πρωθυπουργία», η «κυβέρνηση» έχει υποβάλλει αίτημα προς την ΕΕ όχι για οικονομική βοήθεια αλλά για την προμήθεια προκατασκευασμένων μονάδων απομόνωσης. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της τ/κ ιστοσελίδας, «η ΕΕ βλέπει θετικά το αίτημα αυτό» και η «κυβέρνηση» περιμένει την απάντηση των Ευρωπαίων αξιωματούχων.
 
Το «υπουργείο υγείας» ανακοίνωσε επίσης σήμερα ότι η πολυκλινική Λευκωσίας μετατρέπεται σε κέντρο ελέγχου λοιμώξεων ώστε να μπορεί να παρακολουθείται καλύτερα και πιο στενά η εξέλιξη του κορωνοϊού στα κατεχόμενα.

Από ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top