ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Όχι στον πανικό, αλλά αυτά είναι τα δεδομένα – Μπορεί να νοσήσει μέχρι και το 60% σε 18 μήνες

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Όχι στον πανικό, αλλά αυτά είναι τα δεδομένα – Μπορεί να νοσήσει μέχρι και το 60% σε 18 μήνες

Τα αυστηρά μέτρα της κυβέρνησης σε σχέση με τον κορωνοϊό εδράζονται σε εκτιμήσεις ειδικών που κάνουν λόγο για ραγδαία εξάπλωσή του.

Του Φάνη Μακρίδη

Όπως σημειώσαμε και σε ρεπορτάζ μας την Τρίτη (17/03), σύμφωνα με εκτιμήσεις που βρίσκονται ενώπιον κυβερνητικών στελεχών, εντός του επόμενου 1,5 χρόνου (18 μήνες) μπορεί να νοσήσει μέχρι και το 60% του πληθυσμού.

Το 80% όσων νοσήσουν θα παρουσιάσουν ήπια συμπτώματα, ενώ το 20% πιθανόν να χρειαστεί νοσηλεία.

Απ΄ αυτό το 20%, το 5% μπορεί να καταλήξει σε μονάδες εντατικής θεραπείας, ενώ το ποσοστό θνησιμότητας κυμαίνεται μεταξύ 1 και 3%.

Αυτοί, βέβαια, είναι οι αριθμοί που ισχύουν (και σε διεθνές επίπεδο) με βάση αναλύσεις ειδικών τη δεδομένη χρονική στιγμή. Δεν αποκλείεται η κατάσταση να διαφοροποιηθεί στο μέλλον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι η αυτοπειθαρχία και ο περιορισμός των πολιτών είναι το καλύτερο μέτρο για αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, κάτι άλλωστε που τόνισε και ο υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου και σε ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους την περασμένη Τρίτη (17/03).

Όπως σημειώσαμε και σε προηγούμενό μας ρεπορτάζ από δυο μόνο επιβεβαιωμένα περιστατικά στην Κύπρο, προσβλήθηκαν από κορωνοϊό άλλα 19 άτομα. Αυτό λέει πολλά και για την εξάπλωσή του, αλλά και για τους τρόπους αντιμετώπισής του.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top