ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Νέα ανησυχία για το 'ορφανό' κρούσμα που δεν έχει ακόμα εντοπιστεί

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Νέα ανησυχία για το 'ορφανό' κρούσμα που δεν έχει ακόμα εντοπιστεί

Εννέα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης 18/3 το Υπουργείο Υγείας, ανεβάζοντας τον αριθμό των προσβληθέντων στην Κύπρο στους 58.

Του Στέλιου Στυλιανού

Όπως ενημέρωσε το Υπουργείο στα εννέα επιβεβαιωμένα κρούσματα συμπεριλαμβάνονται τέσσερα άτομα που είχαν επαφή με κρούσμα που είχε επιβεβαιωθεί τις προηγούμενες μέρες, καθώς και τρία άτομα που είχαν επιστρέψει από την Ελλάδα, παρέμειναν σε κατ’ οίκον περιορισμό και επικοινώνησαν με τις αρμόδιες Αρχές όταν παρουσίασαν συμπτωματολογία.

Ένα από τα κρούσματα είναι νοσηλεύτρια του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου που ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα ενώ ανησυχία προκαλεί νέο «ορφανό» (δεν έχει προσδιοριστεί από ποιον μεταδόθηκε ο ιός) κρούσμα, το δεύτερο μετά τον 51χρονο οδηγό ταξί από την Πάφο.

Με απλά λόγια φαίνεται πως δεν έχει έρθει επαφή με κάποιο από τα ήδη επιβεβαιωμένα κρούσματα ο ασθενής, γεγονός που αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο, άτομο να έχει νοσήσει με κορωνοϊό, να μην έχει έντονα συμπτώματα και άθελά του να μεταδίδει τον Covid 19 σε επαφές του.

Έχει ήδη ξεκινήσει ιχνηλάτηση των επαφών των νέων κρουσμάτων και αναμένεται να γίνει δειγματοληψία από το στενό περιβάλλον των νοσούντων.

Μεγάλο «στοίχημα» αυτή τη στιγμή είναι ο περιορισμός της ασθένειας, για αυτό άλλωστε και τα τόσο αυστηρά μέτρα, ωστόσο τα «ορφανά» κρούσματα, εγκυμονούν κινδύνους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top