ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ: Στο επίκεντρο το lockdown – «Οι ζωές δεν επανέρχονται, τα χρήματα ανακτώνται»

ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ: Στο επίκεντρο το lockdown – «Οι ζωές δεν επανέρχονται, τα χρήματα ανακτώνται»

Αν και δεν έχουν διαρρεύσει πληροφορίες για τα όσα θα ανακοινώσει ο Πρόεδρος στους πολίτες, εντούτοις βάσει των τελευταίων εξελίξεων αλλά και των επίσημων θέσεων που έχουν εκφραστεί, το αντικείμενο των όσων θα αναφέρει αναμένεται να είναι η άσκοπη μετακίνηση και κυκλοφορία στην Κύπρο.

Άλλωστε, σύμφωνα και με δηλώσεις που έκανε στο ΚΥΠΕ η Λοιμωξιολόγος-Παθολόγος, Λέκτορας Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου, Ειρήνη Χριστάκη, το εν λόγω θέμα απασχολεί έντονα τη Συμβουλευτική Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας.

«Βλέπουμε μια αύξηση των κρουσμάτων που είναι αναμενόμενη, αλλά μην ξεχνάμε ότι αυτή η αύξηση είναι τα κρούσματα που επιμολύνθηκαν πριν από δύο εβδομάδες, οπότε δεν μπορούμε να δούμε άμεσα την εφαρμογή των μέτρων που πάρθηκαν πριν από μια εβδομάδα», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων.

Σε σχέση με ένα ενδεχόμενο προσωρινό «lockdown», η Δρ Χριστάκη είπε πως γίνεται συζήτηση στην Συμβουλευτική Επιτροπή που την απασχολεί έντονα, σημειώνοντας ότι «οι συστάσεις της Επιτροπής κοινοποιούνται στον Υπουργό και λαμβάνονται οι αντίστοιχες αποφάσεις».

Ως γνωστόν, ήδη ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος γνωστοποίησε από την Κυριακή (22/03) το βράδυ τη θέση του περί απαγόρευσης κυκλοφορίας, από τη στιγμή που δεν γίνεται σεβαστό το μέτρο του περιορισμού.

Άλλωστε, ο προσωπικός ιατρός (διαβητολόγος και παθολόγος) Ιωσήφ Κάσιος σε δηλώσεις του το πρωί στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οι ανθρώπινες ζωές δεν επανέρχονται, τα χρήματα ανακτώνται».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top