ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Δρ. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Μπορούμε να δούμε και με θετικό τρόπο την αύξηση των κρουσμάτων - ‘Κανείς δεν είναι άτρωτος’

Δρ. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Μπορούμε να δούμε και με θετικό τρόπο την αύξηση των κρουσμάτων - ‘Κανείς δεν είναι άτρωτος’

Όπως τόνισε, φάνηκε και από την έρευνα ότι ‘κανείς δεν είναι άτρωτος’, αφού ο ιός προσβάλλει όλες τις ηλικίες και μέχρι τώρα έχει νικήσει άτομα και χωρίς υποκείμενα νοσήματα.

Επιπρόσθετα, ενημέρωσε εκ νέου ότι οι πλείστοι άνθρωποι που χρειάζονται νοσηλεία είναι άνω των 60 ετών και ο Μέσος Όρος ηλικίας των θανόντων είναι τα 68-69 χρόνια.

Παράλληλα, ειπώθηκε ότι η αυξητική τάση που παρατηρείτα καθορίζεται από δύο παράγοντες:

--Τις εσωτερικές μεταδόσεις του ιού

--Τον αυξημένο αριθμό των εξετάσεων που διενεργούνται

Αξίζει να σημειωθεί η γεωγραφική ετερογένεια που παρατηρείται στην διασπορά. ‘Φαίνεται ότι κάποιες περιοχές έχουν μεγαλύτερο φορτίο από άλλες περιοχές’, εννοώντας την Πάφο και την Αραδιππου.

Επί τούτου, τόνισε ότι θα γίνει και ένας τυχαίος δειγματοληπτικός έλεγχος ως ερευνητική πρακτική για να εξακριβωθεί καλύτερα η εξάπλωση του ιού στην κοινότητα. Πρόσθεσε όμως ότι δεν πρέπει να συγκρίνουμε με την Ιταλία γιατί στην Κύπρο κάνουμε περισσότερα tests και άρα περισσότερες διαγνώσεις.

 ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: ΚΥΠΡΟΣ-ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Νεότερες εξελίξεις και ερωτήματα - Τα χρονικά περιθώρια για αναπνευστήρες και ΜΕΘ μειώνονται

Αυτό που προβληματίζει είναι το οτι εξακολουθούμε να έχουμε περιπτώσεις επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε Επαγγελματίες Υγείας, τόσο στα Δημόσια όσο και στα Ιδιωτικά Νοσηλευτήρια. Η ενδονοσοκομειακή μετάδοση όμως είναι κάτι που πρέπει να αποφευχθεί και ως εκ τούτου, πρέπει να υπάρξει καλύτερη ενημέρωση του προσωπικού και χρήση σωστού εξοπλισμού.

Επιβεβαίωσε ότι η περίπτωση της Κύπρου ταυτίζεται με τα ευρήματα που υπάρχουν και στην διεθνή βιβλιογραφία. Το ποσοστό θνησιμότητας κινείται στο 3% ενώ αυτοί που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ είναι το 5%. Τόνισε δε, ότι τα ποσοστά αυτά ενδεχομένως να είναι και πολύ χαμηλότερα γιατί υπάρχει και ένα αδιάγνωστο ποσοστό πληθυσμού.

Τέλος, φρόντισε να καθησυχάσει το κοινό για τις αυξήσεις που παρατηρούνται τις τελευταίες μέρες, εξηγώντας όπως παραπάνω τους λόγους. ‘Μπορεί να είναι και θετικό γιατί θα βρούμε συνανθρώπους μας που έχουν μολυνθεί, θα απομονωθού και έτσι θα σπάσουμε τα δίκτυα μετάδοσης’, κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές ενόψει των διπλών εκλογών της 9ης Ιουνίου. Η υποβολή πραγματοποιήθηκε σήμερα (24/04) το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία. Σημειώνεται ότι αύριο, Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, δημάρχων, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και μελών των Σχολικών Εφορειών και την Δευτέρα 29 Απριλίου, η υποβολή για την ανάδειξη κοινοταρχών και μελών Κοινοτικών Συμβουλίων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top