ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Επιβεβαιωμένο κρούσμα εργάτης στο Νοσοκομείο Πόλεως Χρυσοχούς

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Επιβεβαιωμένο κρούσμα εργάτης στο Νοσοκομείο Πόλεως Χρυσοχούς

Εργάτης που απασχολείται στο Νοσοκομείου Πόλεως Χρυσοχούς εντοπίστηκε θετικός στον κορωνοϊό.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Νοσοκομείο Πάφου, το νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα είναι συγγενής πρώτου βαθμού με μια εκ των αιμοληπτριών του Σταθμού Αιμοδοσίας του Κέντρου Αίματος του ΓΝ Πάφου, που στεγάζεται στην αίθουσα εκδηλώσεων της εκκλησίας Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην Πάφο και που εντοπίστηκε θετική στις αρχές Απριλίου.

Κατόπιν τούτου, όσοι ήρθαν σε επαφή με το νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα που σχετίζεται με το Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς αναμένεται να υποβληθούν στη σχετική δειγματοληψία και τη διενέργεια διαγωνιστικής εξέτασης για COVID19.

Επίσης, ξεκίνησαν οι διαδικασίες για τις απολυμάνσεις στους χώρους του Νοσοκομείου Πόλης Χρυσοχούς.

Στο μεταξύ, ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς Γιώτης Παπαχριστοφή σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ανέφερε πως ο Δήμος επιχορηγεί το 50% του κόστους για τη διενέργεια διαγνωστικών τεστ για τον κορωνοϊό.

Επεσήμανε ωστόσο πως εάν ενδιαφερθούν λίγα άτομα τότε για τη σχετική δειγματοληψία θα πρέπει να μεταβούν στην Πάφο. 

Ο κ. Παπαχριστοφή  κάλεσε και τις υπόλοιπες κοινότητες του διαμερίσματος Πόλης Χρυσοχούς να συμμετάσχουν μαζικά στο εν λόγω ανιχνευτικό πρόγραμμα, στηρίζοντας την προσπάθειa για περιορισμό της διασποράς του ιού στην περιοχή. Είπε ακόμη πως οι ενδιαφερόμενοι από το διαμέρισμα Πόλης Χρυσοχούς μπορούν να επικοινωνήσουν με το τηλ. 99573469.

Επιπρόσθετα, ανέφερε πως μετά το νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα που σχετίζεται με εργαζόμενο στο Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς, οι μισοί εργαζόμενοι υποβλήθηκαν στο σχετικό τεστ, ενώ οι υπόλοιποι θα υποβληθούν αύριο. 

Είπε, τέλος, πως το Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς λειτουργεί κανονικά εκτός από τους θαλάμους που έχουν κλείσει, ενώ οι Πρώτες Βοήθειες, επίσης, συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top