ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΚΥΠΡΟΣ – ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: Επιτροπή εξέτασης παραπόνων πολιτών για εξώδικα πρόστιμα -Οδηγίες Αρχηγού

ΚΥΠΡΟΣ – ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: Επιτροπή εξέτασης παραπόνων πολιτών για εξώδικα πρόστιμα -Οδηγίες Αρχηγού

Δεν κώφευσε ηγεσία της Αστυνομίας μετά τις έντονες «φωνές» κάποιων πολιτών για εξώδικα πρόστιμα που εκδίδονται λόγω… υπέρμετρου ζήλου.

Όπως πληροφορούμαστε, την Παρασκευή (10/04) ο Αρχηγός Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης έδωσε οδηγίες προκειμένου να συσταθεί τριμελής επιτροπή με στόχο την εξέταση παραπόνων πολιτών στους οποίους εκδίδονται εξώδικα πρόστιμα (300 ευρώ) στη βάση του σχετικού διατάγματος στο πλαίσιο του Περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου.

Η επιτροπή θα είναι τριμελής και επικεφαλής της θα είναι ο Διευθυντής Τμήματος Τροχαίας Αρχηγείου Γιαννάκης Γεωργίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Αρχηγός με εγκύκλιό του κάνει συστάσεις στα μέλη της δύναμης προκειμένου να τηρείται ο νόμος που είναι ξεκάθαρος.

Εδώ να σημειωθεί ότι σε πολύ λίγες περιπτώσεις μέλη της αστυνομικής δύναμης εξαντλούν την αυστηρότητά τους, χάνοντας το πνεύμα του νόμου.

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση συνταξιούχου αγρότη, ο οποίος καταγγέλθηκε από αστυνομικό καθώς μετέβαινε σε συγκεκριμένο σημείο έξω από τη Λεμεσό για να καλύψει ανάγκες επιβίωσης. Του δόθηκε εξώδικο πρόστιμο 300 ευρώ γιατί ξέχασε να γράψει ημερομηνία στο χειρόγραφο που συμπλήρωσε για μετακίνηση…

Την υπόθεση έφερε στη δημοσιότητα η σύζυγος του αγρότη. Η τελευταία -φανερά φορτισμένη συναισθηματικά- μιλώντας στην εκπομπή «Αιχμές» (OMEGA) μίλησε για τις ιδιάζουσες συνθήκες που αντιμετωπίζει η οικογένειά της και ανέφερε ότι έχει τρία παιδιά που είναι στην πρώτη γραμμή και μάχονται κατά της πανδημίας, αφού είναι νοσηλευτές.

O Αρχηγός Αστυνομίας που ήταν φιλοξενούμενος στην εκπομπή είχε ζητήσει από την εν λόγω γυναίκα να αφήσει τα στοιχεία της.

Φ.Μ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top