ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε κεραία κινητής τηλεφωνίας - ‘Επηρεάζονται ευάλωτες ομάδες εν καιρώ πανδημίας και εγκλεισμού‘

ΛΕΜΕΣΟΣ: Άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε κεραία κινητής τηλεφωνίας - ‘Επηρεάζονται ευάλωτες ομάδες εν καιρώ πανδημίας και εγκλεισμού‘

Μετά και την φωτιά, η CYTA θα κληθεί να διορθώσει την βλάβη γιατί επηρεάζεται μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας, ειδικά σε αυτή τη φάση εγκλεισμού που διανύουμε. Υπενθυμίζεται ότι αυτό το διάστημα υπάρχει μία έντονη συζήτηση για το κατά πόσον υπάρχουν ή όχι κεραίες 5G στην Κύπρο, εάν ‘τρέχουν’ πιλοτικά προγράμματα εγκατάστασης και εάν αυτές οι κεραίες είναι βλαβερές για την υγεία. Με αυτό το περιστατικό, οι εξελίξεις παίρνουν μεγαλυτέρες διαστάσεις που δεν άπτονται μόνο του επιστημονικού πεδίου.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: ΥΠΟΘΕΣΗ 5G: ‘Ούτε καν υπάρχει στα πλάνα να ελεγχτεί γιατί για το τμήμα δεν υπάρχει 5G'

Αυτούσια η ανακοίνωση της CYTA: 

Εμπρησμό στην επικοινωνία επιχείρησαν χθες βράδυ ορισμένοι που, με εγκληματική ασυνειδησία, έβαλαν φωτιά σε κεραία κινητής τηλεφωνίας στη Λεμεσό, διαταράσσοντας την επικοινωνία χιλιάδων συμπολιτών μας.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι η κεραία αυτή είναι εγκατεστημένη στον συγκεκριμένο χώρο εδώ και 20 χρόνια.

Είναι ταυτόχρονα λυπηρό και ανησυχητικό το γεγονός ότι η εγκληματική αυτή ενέργεια πραγματοποιήθηκε ειδικά σε μια περίοδο, όπου η χώρα μας δίνει μια τιτάνια μάχη απέναντι σε έναν αόρατο, ύπουλο και επικίνδυνο για την υγεία εχθρό. Επηρεάζονται άμεσα: Aσθενείς και πάσχοντες από χρόνια νοσήματα που πρέπει να είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους γιατρούς τους, ειδικά μέσα στην πανδημία. Ευρύτερο υγειονομικό προσωπικό που δίνει ακούραστα και με αυταπάρνηση τη μάχη της πρώτης γραμμής. Ευάλωτες ομάδες συμπολιτών μας που χρειάζονται βοήθεια και υποστήριξη και γι` αυτούς η κινητή τηλεφωνία είναι πολύτιμο εργαλείο επικοινωνίας. Οι συνάνθρωποί μας, σε συνθήκες καραντίνας, τώρα, περισσότερο παρά ποτέ, έχουν την ανάγκη να μπορούν να επικοινωνούν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, με τους συνεργάτες τους, να τηλεργάζονται και να ενημερώνονται.

Τα συνεργεία και οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής, τόσο της Cyta, όσο και των άλλων τηλεπικοινωνιακών παροχέων, βρίσκονται έξω, δίνοντας τη δική τους μάχη για να διασφαλίζουν και να ενισχύουν την επικοινωνία των κρατικών υπηρεσιών, τομέων της οικονομίας και των πολιτών. Έτσι ώστε να μπορούν να λειτουργούν στις κρίσιμες συνθήκες που επιβάλλει η πανδημία. Δυστυχώς, αντί αυτού, καλούνται να επιδιορθώσουν σημαντικές ζημιές που έχουν προκληθεί από κακόβουλες ενέργειες.

Αυτό το εξόχως σοβαρό θέμα, συνιστά εγκληματική απειλή της σταθερότητας της επικοινωνίας εν μέσω πανδημίας. Συνεπώς η Πολιτεία, μέσω των αρμόδιων αρχών, είναι επιβεβλημένο να διερευνήσει εξονυχιστικά την υπόθεση, να αποδώσει ευθύνες και να εφαρμοστούν όσα προβλέπει ο νόμος, λαμβάνοντας υπόψη τις εξαιρετικά κρίσιμες συνθήκες που βιώνει ο τόπος και οι πολίτες.

Η θέση της Cyta είναι ξεκάθαρη: «Η κοινωνία μας, όλοι μαζί, είμαστε πολύ πιο δυνατοί από μεμονωμένες ενέργειες που στρέφονται, τελικά, σε βάρος της ζωής μας. Όλοι μαζί θα υπερασπιστούμε το αγαθό της επικοινωνίας και θα συνεργαστούμε στην εξέλιξή του».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top