ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ-ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ‘Κάναμε καλή δουλειά’ διαμηνύει ο Τραμπ και ελπίζει σε επάνοδο οικονομίας - Ξεπερνούν τους 20,000 οι νεκροί

ΗΠΑ-ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ‘Κάναμε καλή δουλειά’ διαμηνύει ο Τραμπ και ελπίζει σε επάνοδο οικονομίας - Ξεπερνούν τους 20,000 οι νεκροί

O Ντόναλντ Τραμπ, εν μέσω έξαρσης του κορωνοϊού, διαμηνύει ότι η οικονομία μπορεί να επανέλθει σε ρυθμό κανονικότητας τον Μάιο.

H πιο σκληρή πράξη του δράματος γράφτηκε στις ΗΠΑ πριν από λίγες ώρες, με τους νεκρούς να ξεπερνούν τους 20.000. Στη χώρα με τα πιο πολλά θύματα της πανδημίας παγκοσμίως, ο Ντόναλντ Τραμπ - εν μέσω κορύφωσης της υγειονομικής κρίσης- στέλνει μηνύματα επιστροφής στην κανονικότητα.

«Κάναμε καλή δουλειά. Λάβαμε μέτρα για τις κοινωνικές αποστάσεις» διεμήνυσε σε συνέντευξή του στο Fox News ο Αμερικανός πρόεδρος οποίος ευχήθηκε μέσω Twitter στους πολίτες Καλό Πάσχα, εν μέσω καραντίνας.

Το μήνυμα ότι οι ΗΠΑ θα ανακτήσουν γρήγορα την ισχύ τους διατρανώνει ο πλανητάρχης λέγοντας, δε, ότι η οικονομία μπορεί να επανέλθει σύντομα σε τροχιά κανονικότητας.

Μίλησε για έπαρκεια κλινών στα νοσοκομεία της Νέας Υόρκης, λέγοντας ότι έχει γίνει δουλειά ώστε να απομακρύνονται οι εικόνες συμφόρησης, ενώ την ίδια στιγμή μίλησε και για τις εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για πάνω από 2 εκατομμύρια κρούσματα στη χώρα του, όπου τελικά τα κρούσματα είναι το «μισό του μισού» σε σχέση με αυτό που αναμενόταν, καθώς φτάνουν τις 500.000.

Νωρίτερα η Fed ανακοίνωσε ένα μεγάλο σχέδιο ύψους 2,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για τη στήριξη της οικονομίας, κυρίως μέσω δανείων προς εταιρείες και τοπικές αρχές που έχουν υποστεί πλήγμα από την πανδημία του Covid-19.

Ένα από τα βασικά μέτρα που ανακοινώθηκαν θα επιτρέψει στη Fed να παράσχει 600 δισεκατομμύρια δολάρια σε διάστημα τεσσάρων ετών σε επιχειρήσεις που απασχολούν μέχρι 10.000 υπαλλήλους ή είχαν κύκλο εργασιών 2,5 δισεκ. δολάρια το 2019. Το πρόγραμμα αυτό «θα κάνει τη διαφορά για τις 40.000 μεσαίες εταιρείες που απασχολούν 35 εκατομμύρια Αμερικανούς», τόνισε από την πλευρά του ο Στίβεν Μνούτσιν, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ.

Από Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top