ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-20.000 ΤΕΣΤ: Κλινικά εργαστήρια δεν απαντούν σε κλήσεις - Όλη η διαδικασία - ΛΙΣΤΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-20.000 ΤΕΣΤ: Κλινικά εργαστήρια δεν απαντούν σε κλήσεις - Όλη η διαδικασία - ΛΙΣΤΑ

Από το Σάββατο (11/04) ξεκίνησαν τα πρώτα κλινικά εργαστήρια να διενεργούν τα τεστ για ανίχνευση συνανθρώπων μας που είναι φορείς του ιού COVID-19. Σήμερα Δευτέρα (13/04) έχουν ριχτεί στην μάχη και τα υπόλοιπα εργαστήρια που έχουν εξασφαλίσει έγκριση από το Υπουργείο Υγείας.

Του Γιώργου Τάττη

Παρόλα αυτά, το ThemaOnlıne δέχεται καταγγελίες για ελλιπή συντονισμό από πλευράς μερικών κλινικών εργαστηριών. Σημειώνεται ότι έχει δοθεί η σχετική λίστα και μερικά από τα Κλινικά Εργαστήρια έχουν δηλώσει και τοποθεσίες για λήψη δέιγματος και σε άλλες πόλεις.

Σύμφωνα με συγκεκριμένη καταγγελία από άτομο που εργάζεται στο δημόσιο και έρχεται σε επαφή με αρκετούς πολίτες λόγω της φύσης της εργασίας του, κάποια εργαστήρια, ενώ παραπέμπουν σε άλλα τηλεφώνά τους για πόλεις πλην της πρωτεύουσας, εντούτοις δεν απαντούν. Μάλιστα, όσο κι αν τα ενδιαφερόμενα άτομα επικοινωνούν με τα κεντρικά γραφεία, δεν μπορεί να βρεθεί λύση στην κακή επικοινωνία που παρατηρείται.

Το ThemaOnlıne επικοινώνησε με τον κ. Χάρη Χαριλάου, Πρόεδρο του Συνδέσμου Κλινικών Εργαστηρίων. Ο κ. Χαριλάου απάντησε ότι δεν μπορεί να γνωρίζει αυτή τη στιγμή τι συμβαίνει με όλα τα υπόλοιπα εγκεκριμενα εργαστήρια. Ενημέρωσε ότι το κάθε εργαστήριο ανέλαβε την ευθύνη για τον συντονισμό και την επικοινωνία πριν την λήψη του δείγματος. Πρότεινε επίσης για τον κόσμο που δεν καταφέρνει να επικοινωνήσει με τα παραρτήματα, να επικοινωνεί άμεσα με τα εργαστήρια που είναι υπεύθυνα για τον χώρο που δήλωσαν, εννοώντας τα κεντρικά εργαστήρια.

Σε κάθε περίπτωση, μπορεί να επικοινωνήσουν με άλλα εργαστήρια μέχρις ότου καταφέρουν να διευθετήσουν ραντεβού. 

Η διαδικασία

Αρχικά ,πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι η δειγματοληψία αφορά κατηγορίες τις οποίες έχει εγκρίνει το Υπουργείο, για ανθρώπους οι οποίοι έρχονται σε επαφή με κόσμο και συνεχίζουν να εργάζονται. Αυτά τα άτομα μπορεί να είναι από τον ιδιωτικό, τον δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

--Σε πρώτη φάση, αυτά τα άτομα πρέπει να επικοινωνούν με ένα εργαστήριο για να κλείσουν ραντεβού. Τα εργαστήρια αυτά έχουν ανακοινωθεί από το Υπουργείο Υγείας και επισυνάπτονται παρακάτω.

--Μετέπειτα το εργαστήρι θα τους ενημερώσει για το τι πρέπει να φέρουν μαζί τους και που να πάνε για να ληφθεί το δείγμα, το οποίο θα προωθηθεί στο εργαστήριο.

--Οι εργαζόμενοι πρέπει να δηλώσουν που εργάζονται και να εξασφαλίσουν από την εργασία τους ένα πιστοποιητικό το οποίο θα τεκμηριώνει ότι εμπίπτουν στην συγκεκριμένη κατηγορία εργαζομένων.

--Το εργαστήριο έχει την υποχρέωση να το στείλει στο Υπουργείο μέσα από την πλατφόρμα, εντός 48 ωρών. Σύμφωνα με πληροφορίες, προτεραιότητα στην ενημέρωση θα δίνεται σε αυτούς που είναι θετικοί, για να προχωρήσει ταχύτερα η διαδικασία ιχνηλάτησης.

--Η όλη ‘προ-αναλυτική διαδικασία‘, κατά τον Πρόεδρο των Κλινικών Εργαστηρίων Χάρη Χαριλάου, προϋποθέτει να οριστέι ραντεβού, να ληφθούν πληροφορίες, να συμπληρωθούν οι φόρμες και να προσκομιστούν οι σχετικές βεβαιώσεις.

Δείτε το επεξηγηματικό βίντεο του OMEGA:

 

Δείτε τον κατάλογο με τα εργαστήρια:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top