ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Δεν υπήρξε συναίνεση στην σύσκεψη - ‘Δεν έχουμε απεριόριστους πόρους’

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Δεν υπήρξε συναίνεση στην σύσκεψη - ‘Δεν έχουμε  απεριόριστους πόρους’

Σε δηλώσεις προέβη ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, για τα αποτελέσματα της συζήτησης στα πλαίσια της σύσκεψης που πραγματοποιηθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε σήμερα Δευτέρα (13/04), στο Προεδρικό Μέγαρο, σύσκεψης με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, με τη συμμετοχή του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρη Συλλούρη, του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας κ. Κωνσταντίνου Ηροδότου και του Υπουργού Οικονομικών κ. Κωνσταντίνου Πετρίδη.

Ο Υπουργός έδειξε φανερά προβληματισμένος για το τι μέλλει γενέσθαι, καθώς ακόμη τίποτα δεν έχει ξεκαθαρίσει σε σχέση με τις προθέσεις των υπολοίπων κομμάτων για την έγκριση ή όχι του νομοσχεδίου για τις κρατικές εγγυήσεις στα τραπεζικά δάνεια.
Μετά τη σύσκεψη, ο κ. Πετρίδης δήλωσε ότι «σήμερα, στη σύσκεψη, έγινε μια ενημέρωση και μια διεξοδική συζήτηση όσον αφορά τα θέματα της οικονομίας.

Το δημοσιονομικό πακέτο στήριξης της Κυβέρνησης με την επέκταση κάποιων σχεδίων του Υπουργείου Εργασίας για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο φτάνει πλέον το 5.4% του ΑΕΠ ή 1,32 δις ευρώ, σε αντίθεση με 3% του ΑΕΠ που είναι ο μέσος όρος σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δόθηκαν στο περασμένο Eurogroup.

Η κατάσταση είναι δύσκολη, δεν έχουμε απεριόριστους πόρους και αυτό που απαιτείται αυτή τη στιγμή, σε μια βαθιά κρίση, είναι να επιδείξουμε, πολιτικός κόσμος και Κυβέρνηση, τη μέγιστη ενότητα και υπευθυνότητα έναντι των ευρωπαϊκών πολιτικών και της ΕΕ ώστε να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε με τον καλύτερο τρόπο το επόμενο πολύ δύσκολο διάστημα.

Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε επίσης όλα τα εργαλεία τα οποία μας παρέχονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως, για παράδειγμα, τα προγράμματα που η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει προωθήσει που αφορούν κρατικές εγγυήσεις σε επιχειρήσεις μέσω του δανεισμού.

Επί του συγκεκριμένου έγινε μια πολύ διεξοδική και εποικοδομητική συζήτηση, και τις επόμενες μέρες θα δούμε τις προτάσεις των κομμάτων, τις ανησυχίες των κομμάτων, ώστε να μπορέσουμε τελικά να χρησιμοποιήσουμε και αυτό το εργαλείο.

Φυσικά η δυνατότητα ανάκαμψης της οικονομίας, τα οικονομικά δεδομένα βασίζονται πάντα στην περίοδο για την οποία η οικονομία παραμένει ανενεργή. Είμαστε από τα κράτη μέλη που έχουν πάρει τα πιο αυστηρά μέτρα για να περιορίσουμε την απώλεια ανθρώπινων ζωών. Αυτό συνεπάγεται μεγαλύτερες επιπτώσεις και στην οικονομία. Και η επιτυχία θα κριθεί επίσης και στο σταδιακό άνοιγμα των τομέων της οικονομίας».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top