ΠΑΡΑ-THEMA

ΕΞΩΔΙΚΑ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ: Πιάσαμε τελικά τους μεγαλύτερους... εγκληματίες - ‘Μα... και τον Αρχιεπίσκοπο σιόρ;’

ΕΞΩΔΙΚΑ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ: Πιάσαμε τελικά τους μεγαλύτερους... εγκληματίες - ‘Μα... και τον Αρχιεπίσκοπο σιόρ;’

Ομολογουμένως, η συγκρουσιακή οδός που επιλέγει για ακόμη μια φορά ο Μητροπολίτης Μόρφου, εν καιρώ πανδημίας μάλιστα, δεν τιμά κανέναν. Ούτε τον ίδιο ως Ιεράρχη, ούτε την ίδια την κυπριακή κοινωνία. Είναι αυτό όμως το πραγματικό μας πρόβλημα;

Ο κόσμος αυτή την περίοδο χρειάζεται σύνεση, ταπείνωση και απομάκρυνση από το ‘εγώ’ του. Καμία παράταιρη διένεξη, καμία επιδεικτική ανάγκη για ‘νεομάρτυρες’ δεν πρέπει να τοποθετείται πάνω από το κοινό καλό. Που δεν κινδυνεύει μόνο από τον ιό, αλλά και από την παραφροσύνη. Προφανώς όμως, αυτή η σύγκρουση έχει και ένα βαθύτερο ιστορικό περιεχόμενο, καθώς ακόμη η Εκκλησία δεν κατάφερε να συνειδητοποιήσει ότι η ‘επιστήμη’ δεν είναι κατ’ ανάγκην απειλή.

Όπως όμως δεν πρέπει να γίνεται καμία αισχρή αξιοποίηση του φόβου για την πανδημία εκ μέρους της Εκκλησίας, δεν πρέπει να γίνεται από κανέναν. Άλλο να λέμε ότι ο Μητροπολίτης Νεόφυτος δρα κάπως ‘εμπρηστικά‘ στα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και άλλο να νομίζουμε ότι ‘πιάσαμε λαβράκι’, γιατί μοιράσαμε πρόστιμα σε 2 ακόλουθους του και διώξαμε 4-5 ηλικιωμένους που λόγω ηλικίας, αδυνατούν να κατανοήσουν τα μέτρα. Όλοι μας γνωρίζουμε τέτοιους. Οι οποίοι δεν ήταν καν 10, όπως αρχικά ανακοινώθηκε από διάφορα ΜΜΕ.

Και... κοίτα να δεις που οι οπαδοί της μηδενιστικής ‘ελευθεροφροσύνης‘ και διάφοροι άλλοι δημοσιολογούντες, αγάπησαν ξαφνικά τον... Αρχιεπίσκοπο Κύπρου και τον Οικουμενικό Πατριάρχη, των οποίων τα λόγια και έργα είναι τρισχειρότερα. Είναι για να γελάς.

Ο σκοπός τους φυσικά δεν είναι κανένας άλλος, παρά να πατάξουν την όποια αξιοπιστία στους κόλπους της Εκκλησίας και ως εκ τούτου, το συλλογικό εκκλησιαστικό φρόνημα.

Και κάπου εδώ ξεχάσαμε τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις της κυβέρνησης για τις κλίνες Εντατικής Θεραπείας. Δεν είδαμε ότι το ψευδοκράτος θέτει προσκόμματα στην βοήθεια στους εγκλωβισμένους μας, δεν απαιτήσαμε να παραιτηθούν, επιτέλους, οι ανειδίκευτοι υπεύθυνοι που άφησαν τον ιό να αλωνίζει στα νοσοκομεία μας. Που... μέχρι και στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας Νεογνών μπήκε από την... κύρια είσοδο.

Γ. Τατ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top