ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λουκέτο αεροδρομίου Πάφου – Συμβατική υποχρέωση του κράτους με κίνδυνο 215 εκ. ευρώ -ΕΓΓΡΑΦΟ

Λουκέτο αεροδρομίου Πάφου – Συμβατική υποχρέωση του κράτους με κίνδυνο 215 εκ. ευρώ -ΕΓΓΡΑΦΟ

Από η ώρα 18:00 (17/04) και μέχρι νεωτέρας μπαίνει λουκέτο στο αεροδρόμιο Πάφου.

Του Φάνη Μακρίδη

Αυτή η εξέλιξη προέκυψε κατόπιν σχετικής επιστολής που απέστειλε η διαχειρίστρια εταιρεία των αεροδρομίων Hermes Airports προς το υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, αλλά και σχετικής απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ο αρμόδιος υπουργός, Γιάννης Καρούσος, καλούμενος από το ThemaOnline να μιλήσει για τους λόγους για τους οποίους λήφθηκε η προαναφερθείσα απόφαση, εξήγησε πως έχει να κάνει με τους όρους του συμβολαίου μεταξύ κράτους και Hermes.

Πρόσθεσε ότι η συμφωνία που έγινε προ 15ετίας έχει πρόνοια που υποχρεώνει την κυβέρνηση να εξετάσει σχετικό αίτημα από την διαχειρίστρια εταιρεία των αεροδρομίων, αν προκύψουν λόγοι «ανωτέρας βίας».

Σ΄ αυτό το πλαίσιο η κυβέρνηση καλείται να εξετάσει «μέτρα μετριασμού των επιπτώσεων», σύμφωνα πάντα με τα όσα μας ανέφερε ο Γιάννης Καρούσος.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε πως έχει διασφαλιστεί το εξής: Όταν το κράτος δώσει οδηγία στην Hermes να επαναλειτουργήσει πλήρως το αεροδρόμιο, αυτό να μπορεί να γίνει εντός μια ώρας.

Δανειακές υποχρεώσεις 215 εκατομμυρίων ευρώ
Εξάλλου, πληροφορίες που άντλησε το ThemaOnline στην προσπάθειά του να ρίξει φως στους λόγους που οδήγησαν σ΄ αυτή την εξέλιξη, αναφέρουν ότι σύμφωνα πάντα με το συμβόλαιο του κράτους με την Hermes, οι όποιες οικονομικές επιτώσεις της εταιρείας επηρεάζουν αυτόματα και την κυπριακή πολιτεία.

Πηγή πληροφόρησης μάς ανέφερε ενδεικτικά ότι  σε περίπτωση πτώχευσης της εταιρείας η Πολιτεία θα καλείτο να καλύψει όλες τις δανειακές υποχρεώσεις της που ανέρχονται στα 215 εκατομμύρια ευρώ.

Διαθέσιμο σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης

Σύμφωνα και με επιστολή της Hermes προς όλους τους επηρεαζόμενους και την οποία εξασφάλισε η ιστοσελίδα μας, το «λουκέτο» επηρεάζει όλους όσοι έχουν ως αντικείμενο εργασίας τις υπηρεσίες προς επιβάτες. Όλα τα τμήματα του κράτους συνεχίζουν κανονικά τη δουλειά τους, ενώ το αεροδρόμιο θα είναι σε θέση να εξυπηρετήσει ένα αεροσκάφος που λόγω έκτακτης ανάγκης θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσει δίαυλο.

Ο υπουργός θα αποφασίσει
Στην ίδια επιστολή ξεκαθαρίζεται ότι πλέον ο υπουργός Μεταφορών θα ειδοποιήσει για τη χρονική στιγμή που θα αρθεί το μέτρο αναστολής λειτουργίας του αεροδρομίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top