ΚΥΠΡΟΣ

Το «κάστρο» που την οδηγεί στην Ευρώπη! (Ανόρθωση - ΑΕΚ 3-0)

Το «κάστρο» που την οδηγεί στην Ευρώπη! (Ανόρθωση - ΑΕΚ 3-0)

Η Ανόρθωση γίνεται η πρώτη ομάδα του πρωταθλήματος που σημειώνει 10 νίκες εντός έδρας. Το συγκρότημα του Αντρέ Πάους επικράτησε με 3-0 της ΑΕΚ σε ένα ματς που είχε εξαιρετική παρουσία (κυρίως) στο δεύτερο μέρος.

Εντέ, Ίσμα και Αβραάμ ήταν οι σκόρερ για την Ανόρθωση. Η ΑΕΚ έχασε πέναλτι με τον Τομάς (απέκρουσε ο Καμίνσκι) και ενώ το σκορ ήταν στο 0-0.

Με μια έκπληξη ξεκίνησε το ματς ο Τόμας Κρίστιανσεν αφού άφησε στον πάγκο τον Μυτίδη και έδωσε φανέλα βασικού στον Κάντε, ενώ ο Μασάνα πήρε τη θέση του Μουρίγιο.

Ο Πάους ξεκίνησε Λαϊφη και Εντέ που ήταν αμφίβολοι. Ο Λαϊφη αποχώρησε με ενοχλήσει στο 56΄ και την θέση του πήρε ο Μαραγκός.

Δείτε ΕΔΩ το live του αγώνα.

Το ματς

Ο αγώνας είχε γρήγορο ρυθμό από την αρχή, με τους παίκτες των δύο ομάδων να κυνηγούν κάθε μπαλιά με δύναμη. Οι γηπεδούχοι μπήκαν ορεξάτα αλλά αυτή που απείλησε πρώτη ήταν η ΑΕΚ με σουτ του Μοντέιρο στο 15ο λεπτό. Οι φιλοξενούμενοι ανέβηκαν στα επόμενα λεπτά και στο23΄ είχαν «χρυσή» ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, όταν ο Εγγλέζου κέρδισε πέναλτι από μαρκάρισμα του Μάκου.Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τομάς που νικήθηκε από τον Καμίνσκι. Η Ανόρθωση συνέχισε να είναι απειλητική και στο 31ο λεπτό πήρε προβάδισμα στο σκορ με πλασέ του φορμαρισμένου Εντέ, που είχε σκοράρει και στο προηγούμενο παιχνίδι με τον Απόλλωνα. Η ΑΕΚ άγγιξε την ισοφάριση στο τέλος του ημιχρόνου αλλά Καμίνσκι πρόλαβε τον Τομάς, ενώ το σουτ του Καντέ σε χρόνους καθυστερήσεων δεν βρήκε στόχο.

Στην επανάληψη η Ανόρθωση ήταν η ομάδα που είχε την υπεροχή, διαχειρίστηκε άψογα το υπέρ της σκορ και ήταν ιδιαίτερα δραστήρια στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Αφού έχασε μια σπουδαία ευκαιρία στο 61΄ με τετ α τετ, ο Ίσμα ήταν εύστοχος τρία λεπτά αργότερα για να δώσει «αέρα» δύο τερμάτων στην ομάδα του. Πανέμορφο γκολ από τον επιθετικό της «Κυρίας» που έστειλε την μπάλα πάνω από τον Τόνιο. Οι παίκτες του Κρίστιανσεν δεν είχαν τις λύσεις, η είσοδος του Μυτίδη δεν άλλαξε πολλά ενώ η Ανόρθωση έφθασε και σε τρίτο γκολ στο 87΄ το οποίο ανήκει σε δύο παίκτες που πέρασαν ως αλλαγή. Ο Αδάμος Ανδρέου έδωσε στον Αβραάμ που με διαγώνιο σουτ έδωσε διαστάσεις στη νίκη της Ανόρθωσης.

Ανόρθωση: Καμίνσκι, Άντιτς, Λαΐφης (56' Μαραγκός), Χόλγκερσον, Νούχου, Μακρής, Αμπουρτζάνια, Μαϊσουράτζε, Εντέ (78' Αβραάμ), Μακρής, Ίσμα (86' Ανδρέου)

ΑΕΚ: Τόνιο, Μιντίκκης, Καταλά, Μασάνα, Χαραλάμπους (67' Μυτίδης), Σκοπελίτης (63' Μπόλιεβιτς), Λαρένα, Τομάς, Εγγλέζου, Μοντέιρο (72' Παύλου), Κάντε

Οι κίτρινες κάρτες:

Ανόρθωση: Αμπουρτζάνια, Ίσμα 

ΑΕΚ: Μιντίκκης, Μασάνα (8η), Λαρένα (4η), Τόνιο, Τομάς (6η)

Στέλιος Δημοσθένους

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top