ΔΙΕΘΝΗ

Αγγίζει με το ένα χέρι τον τίτλο η Τσέλσι! (vid)

Αγγίζει με το ένα χέρι τον τίτλο η Τσέλσι! (vid)

Με γκολ του Αζάρ η Τσέλσι νίκησε 1-0 την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Stamford Bridge και ακουμπά με το ένα χέρι τον τίτλο στην Premier League.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο προσπάθησε να 'σβήσει' τον αγώνα κόντρα στους Κόκκινους Διαβόλους, όμως χάρη στην ποιότητα του Εντέν Αζάρ πήρε τη νίκη και δύσκολα υπάρχει κάποιος που να βλέπει τον τρόπο με τον οποίο θα χάσει το πρωτάθλημα.

Οι Μπλε άφησαν την κατοχή στην Γιουνάιτεντ, όμως δεν απειλήθηκαν ουσιαστικά και με μάλιστα είχαν και δοκάρι στο ξεκίνημα της επανάληψης με τον Αζάρ. Πλέον η Τσέλσι βρίσκεται στο +10 από τη 2η, Αρσεναλ, και χρειάζεται 8 βαθμούς στα 6 ματς που απομένουν για να πανηγυρίσει και τυπικά. Αρσεναλ (εκτός), Λέστερ (εκτός), Κρίσταλ Πάλας (εντός), Λίβερπουλ (εντός), Γουέστ Μπρομ (εκτός), Σάντερλαντ (εντός) ακολουθούν, τα 102 clean sheet στην PL με τον Μουρίνιο στον πάγκο έφτασε η Τσέλσι (190 ματς). Δεδομένων των πολλών απουσιών, μάλλον έκπληξη προκάλεσε το πόσο πίσω κάθισε η Τσέλσι, που έδωσε χώρο και πρωτοβουλία στην ομάδα του Φαν Γκααλ και η Γιουνάιτεντ βρέθηκε κοντά στο γκολ μόλις στο 4' όταν ύστερα από το γύρισμα του Σο ο Ρούνεϊ με τεχνικό αριστερό δεν μπόρεσε να βρει το παραθυράκι.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν σταθερά την κατοχή, με τους Μπλε να αρκούνται στην αγωνιστική πειθαρχία και στο ότι δεν είχαν πρόβλημα με τις πολλές σέντρες από αριστερά. Στο 8' ο Σεσκ είχε χρόνο να εκτελέσει μέσα από την περιοχή αλλά άργησε να αποφασίσει και δεν έκανε τίποτα. Στο ματς δεν είχε πολλά πράγματα να δώσει πέρα από σκοπιμότητα και στο 35' ο Ντε Χέα έδιωξε τη μπάλα με τα χέρια όντας μάλλον εκτός περιοχής.

Τρία λεπτά αργότερα -και ενώ δεν είχε κάνει κάτι άλλο της προκοπής επιθετικά- η Τσέλσι πήρε το προβάδισμα. Ο Φάμπρεας πήρε τη μπάλα στα αριστέρα, είδε τον Οσκαρ, εκείνος πάτησε πολύ ωραία για τον Αζάρ ο οποίος πήρε τέλεια τη μπάλα μπροστά του μέσα στην περιοχή και με ψύχραιμο πλασέ πέρασε τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Ντε Χέα (1-0). Στο 45' ο Φαλκάο είχε τη στιγμή του αλλά δεν πρόλαβε τον Κουρτουά. Στην επανάληψη το ματς δεν ήταν τόσο κλειστό αν και η προσέγγιση της Τσέλσι ήταν η ίδια.

Στο 54' οι γηπεδούχοι είχαν διπλή φάση όταν ο Ντρογκμπά έφυγε στην κόντρα από πάσα του Μάτιτς, ο Σμόλινγκ τον κόντραρε και η μπάλα δεν πήγε προς την εστία και στη συνέχεια ο Αζάρ με... καρατιά από δύσκολη γωνία την έστειλε στο δοκάρι. Η Γιουνάιτεντ πήρε ξανά την πρωτοβουλία, στο 61' ο Κουρτουά απέκρουσε το σουτ του ΜακΝάιρ και στο 67' το καλό αριστερό του Φαλκάο πέρασε έξω. Ο Μουρίνιο έσφιξε το κέντρο βάζοντας Ραμίρες αντί Οσκαρ και όσο η ώραα περνούσε η Τσέλσι έβγαινε όλο και περισσότερο από την άμυνα και έπαιρνε ανάσες. Τελευταία φορά που ανησύχησε ο Κουρτουά ήταν στο 77' όταν ο Φαλκάο βγήκε ωραία στην περιοχή από την πάσα του Σο, όμως το πλασέ του από δύσκολη γωνία με το αριστερό πήγε στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού.

Τσέλσι (Ζοσέ Μουρίνιο): Κουρτουά, Ιβάνοβιτς, Τέρι, Κέιχιλ, Αθπιλικουέτα, Ζουμά, Μάτιτς, Φάμπρεγας (91' Μίκελ), Οσκαρ (67' Ραμίρες), Αζάρ (93' Γουίλιαν), Ντρογκμπά.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Λουίς Φαν Γκααλ): Ντε Χέα, Βαλένσια, Σμόλινγκ, ΜακΝάιρ, Σο (80' Μπλάκετ), Ερέρα, Φελαϊνί, Μάτα (70' Γιανουζάι), Γιανγκ (70' Ντι Μαρία), Ρούνεϊ, Φαλκάο. Διαιτητής: Μάικ Ντιν

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top