ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άκης Κελεπέσιης για Τουρισμό: ‘Γιατί Πάφο και όχι Κρήτη που έχει μηδενικά κρούσματα;‘ - Χρειάζεται μείωση τιμών

Άκης Κελεπέσιης για Τουρισμό: ‘Γιατί Πάφο και όχι Κρήτη που έχει μηδενικά κρούσματα;‘ - Χρειάζεται μείωση τιμών

Ο τουρισμός αποτελεί ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της οικονομίας μας. Το πλήγμα από την πανδημία είναι τεράστιο και οι κινήσεις για επανεκκίνηση πρέπει να αφορούν πρωτίστως και αυτό το κομμάτι.

Του Ανδρέα Κόκκινου

Η ιστοσελίδα μας επικοινώνησε με τον επίτιμο της ACTA (Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου) κύριο Άκη Κελεπέσιη ο οποίος μας διαφώτισε για την προσπάθεια συνεργασίας Κύπρου-Ελλάδας. Συγκεκριμένα ο κύριος Κελεπέσιης ανέφερε πως ο σύνδεσμος ήθελε να στείλει ένα μήνυμα στην Κυβέρνηση με απώτερο στόχο και σκοπό τη δημιουργία ενιαίου εσωτερικού χώρου Κύπρου και Ελλάδας.

Χαλάρωση υγεινομικών μέτρων για Ελλάδα

Τι σημαίνει αυτό; Με απλά λόγια, με τις ίδιες δικλείδες αλλά και υγειονομικά πρωτόκολλα που θα μπορούμε να επισκεφθούμε π.χ τον Πρωταρά να μπορούμε και να βρεθούμε σε ένα ελληνικό νησί. Αυτό προϋποθέτει χαλάρωση των υγειονομικών μέτρων που απαιτούνται για να ταξιδέψει κάποιος (όταν το επιτρέψουν οι επιδημιολογικές συνθήκες) σε βαθμό που να μην λειτουργούν αποτρεπτικά για τον ταξιδιώτη.

Τόνισε πως η συζήτηση για μείωση η εξάλειψη του φόρου αεροδρομίων (που ανέρχεται στα 60€) τέθηκε επί τάπητος και μπορούν να τον επωμιστούν οι κυβερνήσεις, ενώ ήδη οι αεροπορικές εταιρείες θα προβούν σε επανατιμολόγηση των εισιτηρίων λόγω της κατιούσας που πήρε η τιμή του πετρελαίου.

Ελλάδα και άλλες χώρες πιθανού προορισμού

Μετά από τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (24/4) με τον αντίστοιχο ελληνικό σύνδεσμο της HATTA ο κύριος Κελεπέσιης σημείωσε πως γίνονται προσπάθειες για να ισοσκελιστεί ο αριθμός τουριστών από Ελλάδα προς το νησί μας (που συνήθως ανέρχεται στις 150.000 το χρόνο) ενώ ο αντίστοιχος αριθμός Κυπρίων υπερβαίνει τις 500.000. Ήδη προσεγγίστηκαν αεροπορικές εταιρείες (Aegean, Cyprus Airways & Blue Air) που βλέπουν με θετικό μάτι αυτό το εγχείρημα ενώ πρόσθεσε πως επιδημιολογική Ελληνική ομάδα προέτρεψε τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να ασχοληθεί μόνο με χώρες που έχουν παρόμοια επιδημιολογικά δεδομένα (Κύπρος, Μάλτα, Ισραήλ).

Πρόσθεσε χαριτολογώντας πως είναι παράλογο να δικαιούμαστε εσωτερικό τουρισμό π.χ στην Πάφο με τα τόσα κρούσματα και όχι στην Κρήτη που εδώ και μέρες παρουσιάζει μηδενικά ενώ σε ερώτηση μας για τα μέτρα που ακούγονται όσον αφορά τις αεροπορικές εταιρείες (το άδειο μεσαίο κάθισμα) χαμογέλασε δηλώνοντας πως είναι αστείο και αδόκιμο αφού ακόμα και με αυτό τον τρόπο σε μια φυσιολογική πτήση (με Boeing 320 που είναι σύνηθες) από τις 182 θέσεις θα εκκενωθούν 66 κάτι που σημαίνει πως θα υπάρχουν 116 άτομα σε σκάρτα 100 τετραγωνικά.

Αναμένει με τα όσα έχει ακούσει το άνοιγμα των αεροδρομίων να γίνει στο διάστημα μεταξύ 15 και 30 Ιουνίου ενώ όλες οι σκέψεις και τα πλάνα έχουν μεταφερθεί στον Υφυπουργό Τουρισμό και αναμένονται νεότερα σύντομα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top