LIKE ONLINE

ToThemaOnline – Vouli.TV: Μπάζει από παντού η «διαδικασία προσφορών» του ΟΚΥπΥ για τη νέα πτέρυγα του Γ.Ν. Λευκωσίας -VIDEO

ToThemaOnline – Vouli.TV: Μπάζει από παντού η «διαδικασία προσφορών» του ΟΚΥπΥ για τη νέα πτέρυγα του Γ.Ν. Λευκωσίας -VIDEO

Τα παράδοξα φαινόμενα σε σχέση με τον τρόπο που διαχειρίστηκε ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας το θέμα της νέας πτέρυγας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας αναλύθηκαν από τον διευθυντή σύνταξης του ThemaOnline στην εκπομπή Εξ Αφορμής που παρουσιάζει ο Χάρης Θεραπής (Vouli.TV).

Να σημειωθεί ότι το έργο ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ ανατέθηκε και ολοκληρώθηκε με διαδικασίες «εξπρές», που προκάλεσαν εύλογα ερωτήματα.

Παραθέτουμε τα κυριότερα σημεία που σχολιάστηκαν στην εκπομπή του Vouli.TV:

• Ζητήθηκε προσφορά από εταιρείες ημέρα Σάββατο 28/03 και τους ειπώθηκε από αρμόδιο λειτουργό του ΟΚΥπΥ να τις καταθέσουν μέχρι τη Δευτέρα (30/03).

• Σύμφωνα με μαρτυρία εντόπισαν εταιρεία από τηλεφωνικό κατάλογο.

• Ζητήθηκε προσφορά από εταιρείες χωρίς να τους δοθούν από τον ΟΚΥπΥ αρχιτεκτονικά σχέδια ή επιμέτρηση ποσοτήτων, ενώ όταν επισημάνθηκε αυτό, δόθηκαν ελλιπή αρχιτεκτονικά σχέδια…

• Οι όροι της σύμβασης για το έργο ήταν αποτρεπτικοί. Προνοούσαν ποινή 375.000 ευρώ στον εργολάβο για κάθε εβδομάδα καθυστέρησης, ο κατασκευαστής δεν θα λάμβανε προκαταβολή με την έναρξη των εργασιών, ενώ θα πληρωνόταν δυο μήνες μετά την ανάληψη του έργου που έπρεπε να ολοκληρωθεί σε έναν μήνα.

Τέθηκαν καυτά ερωτήματα που μάλλον μόνο ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης μπορεί να απαντήσει. Από την περασμένη εβδομάδα έχει ζητήσει διευκρινίσεις από τον εκτελεστικό διευθυντή του ΟΚΥπΥ, Χρίστη Λοϊζίδη για το εν λόγω έργο.

Δείτε το VIDEO:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top