ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΠΑΦΟΣ: Συνεχίζεται το ‘ξεκλείδωμα’ του Νοσοκομείου - 4 ασθενείς στο Θάλαμο Υπόπτων Περιστατικών

ΠΑΦΟΣ: Συνεχίζεται το ‘ξεκλείδωμα’ του Νοσοκομείου - 4 ασθενείς στο Θάλαμο Υπόπτων Περιστατικών

Εκατόν τριάντα έξι ( 136) ασθενείς δέχτηκαν τα εξωτερικά ιατρεία γενικής και ειδικής του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, απ’ όλες τις ειδικότητες , χωρίς να παρατηρηθούν προβλήματα, σύμφωνα με τον δρα Ιωσήφ Μουτήρη Επιστημονικό Διευθυντή του Νοσοκομείου Πάφου για τον covid- 19.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο δρα Μουτήρης είπε πως στο Τμήμα Διαλογής – Βραχείας Νοσηλείας νοσηλεύονται τέσσερα ύποπτα περιστατικά σε αναμονή των αποτελεσμάτων από την εξέταση τους, ενώ άλλα πέντε περιστατικά νοσηλεύονται στο Μικτό Θάλαμο.

Ο δρα Μουτήρης ανέφερε επίσης πως συνεχίστηκε κανονικά η λειτουργία των Τμημάτων Αιμοκάθαρσης και Θαλασσαιμίας ενώ στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Πάφου χτες από το πρωί μέχρι τις 19:00 το βράδυ, προσήλθαν για εξέταση 28 ασθενείς εκ των οποίων κάποιοι παραπέμφθηκαν σε ιδιωτικές κλινικές για νοσηλεία.

Επιπρόσθετα, συνέχισε, πιο βαριά περιστατικά κρατήθηκαν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με αποτέλεσμα στην ΜΕΘ μέχρι σήμερα να νοσηλεύονται τέσσερις ασθενείς.

Μεταξύ των τεσσάρων περιστατικών, είπε ο δρα Μουτήρης, νοσηλεύεται άνδρας ασθενής με οξεία νεφρική ανεπάρκεια και άλλες νοσηρότητες ο οποίος κρατήθηκε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και υποβλήθηκε σε επείγουσα αιμοκάθαρση.

Στο μεταξύ χτες συνεχίστηκαν οι προετοιμασίες για την επαναλειτουργία των Θαλάμων ειδικοτήτων του καρδιολογικού, παθολογικού, πνευμονολογικού, χειρουργικού, ορθοπεδικού, ουρολογικού, παιδιατρικού και γυναικολογικού.

Εξάλλου χτες επισκέφτηκε για το λόγο αυτό το Νοσοκομείο Πάφου, ο Εκτελεστικός Διευθυντής των Νοσοκομείων Λεμεσού – Πάφου ο οποίος επιθεώρησε όλους τους θαλάμους και μίλησε με το προσωπικό.

Όπως ανέφερε , εκτός απροόπτου οι θάλαμοι θα επαναλειτουργήσουν με 60% πληρότητα, αρχικά στο τέλος της εβδομάδας ή αρχές της επόμενης.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top