ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΑΡΝΑΚΑ – ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑΣ: Αστεία η δικαιολογία που έδωσε ο 23χρονος στους ανακριτές – «Αφού έτσι πρέπει;» -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΛΑΡΝΑΚΑ – ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑΣ: Αστεία η δικαιολογία που έδωσε ο 23χρονος στους ανακριτές – «Αφού έτσι πρέπει;» -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εγκρίθηκε το διάταγμα οκταήμερης προσωποκράτησης σε βάρος του 23χρονου Ηλία Χάρπα, που συνελήφθη ως ύποπτος για την ανθρωποκτονία της 21χρονης αδερφής του Μαρίας, το απόγευμα της Τρίτης (05/05) στο χωριό Κλαυδιά.

Όπως προκύπτει από τη διαδικασία στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας για έκδοση του διατάγματος προσωποκράτησής του, η αιτιολογία που είχε δώσει για τον θάνατο της αδερφής του σε μέλη του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Λάρνακας με την άφιξή τους στη σκηνή, ήταν αστεία.

Ανέφερε, συγκεκριμένα, ότι είχε προγραμματισμένη άσκηση βολής εντός της ημέρας (05/05) με την μονάδα στην οποία υπηρετεί ως έφεδρος.

Πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια της βολής το όπλο του παρουσίασε πρόβλημα κατά τη βολή, με τον οπλουργό της μονάδας να τον συμβουλεύει όπως το καθαρίσει. Ο 23χρονος εξήγησε πως όταν πήγε στο σπίτι του και ενώ το καθάριζε, αυτό εκπυρσοκρότησε, με αποτέλεσμα η βολίδα να κτυπήσει την αδερφή του στο κεφάλι, ενώ αυτή καθόταν στο σαλόνι της οικίας.

Εν μέσω πανδημίας και περιοριστικών μέτρων η αιτιολογία του δεν έγινε πιστευτή. Επιπλέον, διαψεύστηκε από τον διοικητή της μονάδας στην οποία υπηρετεί ως έφεδρος. Όταν μέλος του ΤΑΕ Λάρνακας επικοινώνησε μαζί του και τον ρώτησε σχετικά, είπε πως η τελευταία φορά που η μονάδα είχε βολή ήταν πριν από περίπου έναν χρόνο (17/05/2019).

Να σημειωθεί ότι κατόπιν εξετάσεων της Αστυνομίας, διαπιστώθηκε ότι από τη συσκευασία με τις σφαίρες που είχαν δοθεί στον ύποπτο από την Ε.Φ., έλειπαν οκτώ.

Η ιατροδικαστής της Δημοκρατίας, Αγγελική Παπέττα, μετά από αυτοψία στη σκηνή εξέδωσε πιστοποιητικό θανάτου για τη Μαρία Χάρπα στις 19:00.

Η Αστυνομία θα προβεί ακόμα σε βαλλιστικό έλεγχο του πυροβόλου όπλου, θα γίνει ψυχιατρική εξέταση του υπόπτου, θα σταλούν για περαιτέρω εξετάσεις τα δείγματα για πυρίτιδα που λήφθηκαν από τον 23χρονο, θα διερευνηθούν ισχυρισμοί που έδωσε και θα γίνουν υποδείξεις σκηνών.

Ακόμα ως τεκμήρια παραλήφθηκαν τα ρούχα που φορούσε ο ύποπτος κατά τη διάπραξη του εγκλήματος, τα οποία θα σταλούν για περαιτέρω εξετάσεις για εντοπισμό πυρίτιδας, ενώ θα ληφθούν καταθέσεις από το Γραφείο Ευημερίας για να διαφανεί κατά πόσον ο ύποπτος ή η οικογένεια του παρακολουθούντο από Λειτουργούς και για ποιο λόγο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΗΠΑ: «Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν»

ΗΠΑ: «Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν»

Επίθεση στο Ιράν με πυραύλους σε τουλάχιστον μια στρατιωτική εγκατάσταση πραγματοποίησε το Ισραήλ τα ξημερώματα της Παρασκευής σύμφωνα με τo ABC και το CNN.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top