ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΘΗΤΩΝ: Περιμένει και νέες ανακοινώσεις - ‘Δεν έγινε διάλογος μεταξύ των φορέων‘

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΘΗΤΩΝ: Περιμένει και νέες ανακοινώσεις -  ‘Δεν έγινε διάλογος μεταξύ των φορέων‘

Άμεση ήταν η απάντηση των οργανωμένων μαθητών, καθώς με ανακοίνωσή τους, επισημαίνουν λάθη και παραλείψεις των Αρμόδιων Οργάνων.

Μετά και την σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν όλοι οι εκπαιδευτικοί φορείς, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Υπουργός Παιδείας, ακολούθησε ανακοίνωση του προγραμματισμού για την επαναλειτουργία των σχολείων. 

Εντούτοις, η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών, καταγγέλλει ότι δεν υπήρξε διάλογος και ότι όλα ήταν ουσιαστικά προαποφασισμένα.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Επαναλειτουργούν τα σχολεία - Όλος ο σχεδιασμός - ‘Μάθημα ατομικής ευθύνης και υπευθυνότητας’ - VIDEO

Επισημαίνει δε και διάφορες παραλείψεις, αλλά και επιπρόσθετα αιτήματα της επιτροπής των μαθητών.

Αυτούσια η ανακοίνωση της ΠΣΕΜ:

Σήμερα 6/5/2020 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη όλων των φορέων της εκπαίδευσης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για ζητήματα που αφορούν την εκπαίδευση και το άνοιγμα των σχολείων.

Δυστυχώς για ακόμα μια φορά δεν έγινε διάλογος μεταξύ των φορέων αλλά ανακοινώθηκαν τα μέτρα τα οποία η κυβέρνηση είχε ήδη αποφασίσει πριν την σύσκεψη. Παρόλα αυτά πολλά ερωτήματα παραμένουν ακόμα αναπάντητα.

Η κυβέρνηση, μας ανακοίνωσε την απόφαση της για να επιστρέψουν οι μαθητές όλων των βαθμίδων στις 21 Μαΐου και να κάνουν μαθήματα στο σχολείο μέχρι τις 26 Ιουνίου. Το μόνο που απαντήθηκε είναι ότι οι μαθητές θα πηγαίνουν σε δύο ομάδες σχολείο (Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή και Τρίτη-Πέμπτη). Μόλις 5 μέρες πριν πάνε οι τελειόφοιτοι σχολείο παραμένουν αναπάντητα σχεδόν όλα τα υπόλοιπα ερωτήματα που θέσαμε πριν 3 μέρες. Ποιο πρόγραμμα θα ακολουθήσουν τα σχολεία τόσο για τους τελειόφοιτους από τις 11 Μαΐου όσο και για τους υπόλοιπους μαθητές από τις 21 Μαΐου; Πως θα επιλυθεί το πρόβλημα με τον συνωστισμό των μαθητών στα λεωφορεία; Πως πάρθηκε η απόφαση να επιστρέψουν από 21 Μαΐου όλοι οι μαθητές στα σχολεία από τη στιγμή που δεν ξέρουμε με ποιο τρόπο θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα και τα μέτρα προστασίας για τους τελειόφοιτους μαθητές που θα πάνε στο σχολείο στις 11 Μαΐου;

Θεωρούμε επίσης απαράδεκτο το γεγονός ότι δεν υπάρχει πρόνοια για μέτρα προστασίας για όλους τους μαθητές και τους καθηγητές. Πως θα προμηθευτούν μάσκες και γάντια όλοι οι μαθητές και οι καθηγητές από τη στιγμή που δεν θα τους τα προμηθεύσει δωρεάν το κράτος; Πως θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα σχολεία; Μας ειπώθηκε επίσης ότι θα γίνουν τεστ κορωνοϊου μόνο στους καθηγητές και όχι στους μαθητές. Θα γίνεται συχνή απολύμανση των σχολικών αιθουσών και εγκαταστάσεων ή θα γίνει μόνο μια φορά στην αρχή και μετά θα αφεθούν τα σχολεία στο έλεος τους; Επίσης θέσαμε στη σύσκεψη το εξής ερώτημα το οποίο έμεινε αναπάντητο: Αφού ισχύουν μέχρι τις 21 Μαΐου οι περιορισμοί στις μετακινήσεις, πως θα πηγαίνουν οι τελειόφοιτοι μαθητές στο σχολείο; Θα πρέπει να στείλουν συγκεκριμένο SMS; Θα έχουν συγκεκριμένο έντυπο μετακίνησης; Είναι απαράδεκτο να μένουν αναπάντητα αυτά τα τόσο φλέγοντα ζητήματα 5 μέρες πριν το άνοιγμα των σχολείων!

Επίσης μεγαλώνει το άγχος για τους τελειόφοιτους μαθητές καθώς δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, ούτε μας έχουν ενημερώσει στη σύσκεψη για το πότε ξεκινούν οι Παγκύπριες εξετάσεις, για το ποια θα είναι η διάρκεια και το πρόγραμμα των Παγκύπριων εξετάσεων.

Ως ΠΣΕΜ και ως μαθητές περιμένουμε ακόμα να ανακοινωθεί το περιβόητο πλάνο και ο ολοκληρωμένος σχεδιασμός του Υπουργείου Παιδείας. Αυτός ο σχεδιασμός πρέπει να περιλαμβάνει:

• μέτρα προστασίας για ΟΛΟΥΣ τους μαθητές και μαζικά τεστ
• ανακοίνωση ωραρίου λειτουργίας σχολείων τόσο για τους τελειόφοιτους από 11 Μαΐου, όσο και για τους υπόλοιπους μαθητές από 21 Μαΐου
• αύξηση των διαδρομών των λεωφορείων και τήρηση των μέτρων προστασίας,
• άμεση ανακοίνωση ημερομηνιών, διάρκειας και προγράμματος Παγκύπριων εξετάσεων
• ψηφιακό εξοπλισμό άμεσα σε όσους μαθητές δεν έχουν ακόμη

ΔΕΝ ΠΑΖΑΡΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ – ΔΕΝ ΠΑΖΑΡΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΜΑΣ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top